Yaz aylarının gelmesiyle sivrisinek ısırığı şikayetleri de artmaya başladı.Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinekler, uykusuz gecelerin kabusu haline geliyor. Peki, evde sinek ısırığına ne iyi gelir? Sivrisinek ısıran yere ne sürülür? Sivrisinek ısırması sonrası kaşıntıyı nasıl geçiririz? İşte böcek ve sivrisinek ısırığı kaşıntısına 13 doğal çözüm…
Yaz aylarında ortaya çıkan sivrisinek ısırıkları ve kaşıntısı oldukça can sıkıcıdır. Sivrisinek ısırması sonucunda vücutta kabarma, kaşıntı, kızarma şişlik gibi alerjik belirtiler meydana geliyor. Sivrisinek ısırmasının neden olduğu kaşıntı için doğal çözümler bulunuyor. Sivrisinek ısırığını ve kaşıntıya iyi gelen doğal yöntemleri araştırdık ve bir araya getirdik. İşte sivrisinek ısırmasına doğal çözümler…
Sivrisinek, ısırdığında kan emmek için hortumunu kullanarak derinizi deler. Kan emeceği alanı uyuşturmak ve kanın pıhtılaşmasını önlemek için protein yüklü bir tükürük salgılamaya başlar. Vücuttaki bağışıklık sistemi salyaya tepki vererek histamin salgılar ve yabancı proteinlere karşı kendini korur. Bunun sonucunda şişlik ve kaşıntı meydana gelir.
Sivrisinek ısırığı kaşıntısına ne iyi gelir? Bu sorunun ve sinek ısırığı kaşıntısını gidermek için evinizde bulunan malzemelerden yararlanabilirsiniz. Kaşıntının olduğu bölgeye parfüm, kolonya gibi alkol içerikli maddelerin temas etmemesi, sivrisinek ısırıklarının lekeye dönüşmemesi bakımından önemlidir. İşte, sivrisinek ısırıklarını önleyecek ve geçmesinde yardımcı olacak doğal çözümler:
BEYAZ SABUN
Uzmanlar sinek ısırığına kolonya sürmek yerine, ısırık bölgesinin beyaz sabunla yıkanmasını tavsiye ediyor.Sineğin ısırdığı bölge yıkandıktan sonra aynı yere tuzlu su ya da limon sürün.
BUZ
Buz ile soğuk kompres uygulamak kaşıntı hissini azaltır ve şişmeyi önler. Buz torbasını sinek ısırığının üzerinde koyarak 5 dakika bekleyin.
MUZ KABUĞU
Şaşırdınız değil mi? Muz kabuğunun içindeki beyaz kısmı sinek ısırıklarına rahatlatıcı etki gösterir ve kaşıntıyı giderir.
ASPİRİN
Aspirin kaşıntı, kabarıklık ve iltihapları hızlıca iyileştirir. Bir adet aspirini az miktarda suyun içerisine koyun ve ezin. Macun kıvamına gelen aspirini ısırılan bölgelere sürün.
ALOE VERA
Evinizde aloe vera bitkisi yetiştiriyorsanız içeriğinde bulunan jeli sürebilir yahut kozmetikçilerde satılan aloe vera jeli kullanabilirsiniz.
KARBONAT
Sivrisinek ısırığının geçirmesiyle bilinen bir diğer metot ise karbonat. Karbonat, sivrisinek ısırığı sebebiyle enfekte olan bölgedeki pH seviyesini dengeler ve bu sayede bölgedeki kaşıntının yok olmasını sağlar. Bir yemek kaşığı karbonat ile bir çay bardağı suyu karıştırın ve kaşınan bölgeye uygulayın.
FESLEĞEN
Fesleğen ile ısırılan bölgeyi ovalarsanız anında kaşınıtının gideceğini görebilirsiniz. Fesleğen içerisinde bulunan kimyasal bileşenler sayesinde sivrisinek ısırıklarına çok iyi gelir.
ÇAY POŞETİ
Soğutulmuş poşet çay torbaları şişkinliği alır ve kaşıntıyı giderir. 1 bardak kaynar suya 1 adet sallama çay poşedi koyup 5 dk demleyin. Bu poşedi buzlukta soğumaya bırakın. Soğumuş sallama poşedini sivrisinek ısıran yere tutun.
SARIMSAK
Sarımsağın sivrisinek ısırığına birebir olduğu biliniyor. Sarımsak sivrisinek ısırığının odluğu bölgeyi bakterilerinden arındırır.Sarımsağı kıyılmış bir şekilde püre haline getirin. Ardından sarımsağın iç kısmını sivrisineğin ısırdığı bölgeye sürün. Bu bölge ilk başlarda biraz sızlayacak ve 5 dakikada sivrisinek ısırığı kaybolacaktır.
BAL
Her derde deva bal antibakteriyel etkiye sahip. Isırığın üzerine bir miktar damlattığınızda kaşıntının geçtiğini göreceksiniz.
DİŞ MACUNU
Sivrisineğin ısırdığı kaşınan bölgeye ufak miktar diş macunu sürerseniz şişkinliği ve kaşıntının geçmesi uzun sürmeyecektir.
TUZLU SU
Tuzlu su mikropları öldürmede etkili bir yöntem. Bir çay bardağı suya bir şeker kaşığı tuz ekleyin ve içerisinde çözülene kadar karıştırıp sivrisinek ısırığının olduğu bölgeye sürün.
SİRKE
Özellikle elma sirkesinin içerdiği asitin ısırıklara iyi geldiği biliniyor. Pamukla birlikte ısırığın olduğu bölgeye uygulandığında, kısa süre içerisinde etkisini gösterir.