MasterChef’in yeni bölümünde yarışmacı adaylarının yaptığı sufle tarifi yarışmaya damgasını vurdu. Peki Masterchef sufle nasıl yapılır? Sufle tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Sufle nasıl yapılır? İşte tüm püf noktaları ile evde kolayca hazırlanabilen tam ölçülü sufle tarifi…
Sufle küçükten büyüğe enfes lezzetli ile herkesi etkilemeyi başarıyor. Hızlı pişmesi, çat kapı misafirlere sunulmasının en büyük etkenleri arasında. Sizlerle paylaşacağımız bu tarif sayesinde herkes en beğenilen sufleyi hazırlayacak!
SUFLE TARİFİ
Kökeni 18. yüzyıl Fransız tatlısı sufle; ülkemizde de çokça sevilen, yapılan bir tatlı. Hızlı pişmesi ve az malzemeden yapılmasıyla sıklıkla tercih ediliyor. Nefis çikolatalı sufle tarifini, tüm püf noktaları ile sizler için hazırladık. Çayınıza, kahvenize muhteşem eşlik edecek sufle için gerekli malzemeler şöyle:
- 2 adet yumurta
- 80 gram bitter çikolata
- Yarım su bardağı un
- 50 gram tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- 1 tutam tuz
SUFLE NASIL YAPILIR?
- Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce fırını 220 derecede çalıştırın.
- Tereyağı ve bitter çikolataları tavada kısık ateşte karıştırarak eritin. Tüm malzemeler eriyince ocağı kapatın ve un ilave edin. Ardından karıştırın.
- Farklı bir kapta yumurta ve şeker karışımını beyazlayana kadar çırpın. Şeker tadının ön plana çıkması için tuzu ekleyip çırpın. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın.
- Hamur hazır olduğuna göre sıra geldi sufle kaplarını hazırlamaya.
- Sufle kaplarınızın içini yağlayarak hamuru eşit şekilde hepsine paylaştırın. (Tarife göre yaklaşık dört kap çıkıyor)
- Fansız çalıştırdığınız ve ısıttığınız fırında 7-8 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra birkaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin.
- Sufleyi isterseniz tabağa çevirebilir, isterseniz de kaseden yiyebilirsiniz. Dondurma ile sunum yapabilirsiniz.
SUFLE YAPIMININ PÜF NOKTALARI NELERDİR?
- Sufle yapımında en önemli püf noktası kabarması ve içinin yeterince ıslak kalmalı.
- Yumurtalarınızın taze olması önemli. Çırpma aşamasında yumurta akları iyice kabartılmalı, ters çevirince akmayacak kıvama getirilmeli.
- Yumurta akı eklenecek sufle karışımı kesinlikle sıcak olmamalı ve fırın mutlaka önceden belirtilmiş derecede ısıtılmalı.
- Suflenin akışkan olması için pişirme süresi bir diğer önemli unsur. Kullandığınız fırın kabı farklı olabilir, bu nedenle pişme süresi 1 dakika bile fark etmiş olsa kekinizin içi pişmiş olabilir. Bu nedenle sufle tarifini ilk kez yapacaksanız önden bir kabı fırına sürüp gözlemleyerek fırınızın pişirme süresini öğrenebilirsiniz.
- Pişirmek için ısıya dayanıklı kaplar kullanılmalı ve karışımın kabarmasını kolaylaştırmak için yağlanıp unlanmalı ve son olarak; pişirilen sufle bekletilmeden sıcak servis edilmeli.