Suudi Arabistan’da bulunan mukaddes toprakları ziyaret etmek isteyen kadınlar, hangi kıyafetleri giymeleri gerektiğini ve seyahat çantalarında neler olması gerektiğini merak ediyor. Peki, kadınlar için umre kıyafetleri nasıl olmalı, yanlarına neler götürmeli? Detaylar haberimizde…
İslamiyette hac zamanı olan beş günden başka mukaddes topraklara yapılan ziyaretler umre olarak adlandırılır. Umre yolculuğu sıradan bir yolculuk değildir. Umre’ ye gitmek için seyahat hazırlığı hakkında detaylı araştırma yapan hanımlar arama motorlarında ‘Kadınlar için umre kıyafetleri ve malzemeleri neler?’ Sorusunun cevabını araştırıyor. Bizde umre yolculuğuna çıkmadan önce hanımlara yardımcı olacağını düşündüğümüz umre kıyafetleri ve malzemeleri konusuna dair merak edilenleri bir araya getirdik.
Umre kıyafeti nasıl olmalı, ne tür kıyafetler tercih edilmeli gibi sorular kadınların en merak ettiği konular arasında. Kutsal toprakları görmek, Kâbe-i Şerif’i ziyaret etmek için gerçekleştirilen Umre ziyaretlerinde, kadınların kılık kıyafet konusunda dikkat etmesi ve özen göstermesi gereken bazı hususlar var.
Kadınların umre kıyafeti seçiminde dikkat etmesi gerekenler şöyle:
Mukaddes topraklara gitmek isteyen vatandaşların en merak ettiği konulardan biri de umre malzemeleri. Umre’ye gitmek isteyen kadınlar ‘Umreye giderken yanımıza neler almalıyız?’ sorusuna cevap arıyor.
Kadınların umreye giderken yanlarında bulundurması gerekenler şöyle:
Umre ziyareti yapacak olanlar için öneriler şöyle:
Mikât sınırlarının birinde ihrama girilir ve niyet edilir.
Telbiye, tekbir, tehlil salevat-ı şerife okunarak Harem-i şerife girilir. Niyet edilip umre tavafı yapılır.
Tavaf esnasında iztibâ ve ilk üç şavtta remel de yapılır.
Tavaf namazından sonra Mes’aya gidilerek umrenin sa’yi yapılır.
Tıraş olunup ihramdan çıkılır. Böylece umre tamamlanmış olur.
Umrede Arafat, Minâ, Müzdelife’deki menâsik, kudum ve veda tavafı yoktur.
Umre, Hanefî ve Mâlikî mezhebinde müekked sünnettir. Şâfiî’de ömürde bir defa umre yapmak farzdır, ancak hemen yerine getirilmesi gerekmez. Hanbelî’de ise, ilk fırsatta hemen yerine getirilmesi gereken bir farzdır.