Yağmur değil adeta şifa yağıyor! Nisan yağmuru saçları uzatıyor, çocuk sahibi olmayı kolaylaştırıyor…

4 Nisan 2023
0 Yorum
yagmur degil adeta sifa yagiyor nisan yagmuru saclari uzatiyor cocuk sahibi olmayi kolaylastiriyor

Nisan yağmurları adı üzerinde Nisan ayında yağan ve halk arasında şifalı olduğuna inanılan yağışlardır. Nisan yağmuru toplamak isteyen vatandaşlar ‘Nisan yağmuru ne zaman başlar, hangi tarihte toplanır?, ‘Nisan yağmurunun faydaları nelerdir?’ sorularına cevap arıyor. İşte merak edilen bu hususun ayrıntıları:

Nisan yağmurları bol demir ve mineral içeriği sayesinde binbir derde deva oluyor. Nisan yağmurunda ıslanmak veya bu yağmur suyuyla duş almak vücuda dinçlik ve enerji veriyor, psikolojiye iyi gelip kişiyi rahatlatıyor, saçların hızla uzamasına yardımcı oluyor. 14 nisan itibariyle toplanması gereken bu yağmur sularının faydalarına gelin bir göz atalım:

NİSAN YAĞMURUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Baharı müjdelen Nisan yağmurları toprağa bereket getirirken insanlara da hem fiziksel hem de ruhsal şifa oluyor. Nisan yağmuru tabiatın uyanıp canlanmasına vesile olurken insanlara da şu gibi faydalar sağlıyor:

  • Yüksek demir içeriği vücudun demir ihtiyacının karşılanmasına yardımcı oluyor, halsizlik, baş dönmesi, depresyon gibi demir eksikliği belirtilerine şifa oluyor. Uzmanlar bu hususta şu iddiada bulunuyor.“Yağmurda ıslanmadan önce demir oranınızı ölçtürün, ıslandıktan sonra tekrar ölçtürün, demir oranınızın yükseldiğini göreceksiniz”
  • Bulunduğunuz ortamda hava kirli değilse Nisan yağmuru ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Yağmur suyu hem saçların daha parlak görünmesini sağlarken hem de saçların hızla uzamasında etkili oluyor. Saçlarınızı şampuanla yıkayıp duruladıktan sonra son olarak Nisan yağmuru ile yıkamalı, buna haftada 2 kez devam etmeli.
  • Nisan yağmurunun bir diğer faydası da cilt üzerinde. Bu yağmur suyu ile yapılan maskeler cildi derinden temizleyip sağlıklı, parlak ve pürüzsüz cilde kavuşmanızı sağlıyor. Küçük bir kasede 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı Nisan yağmuru ve 1 tatlı kaşığı balı karıştırın. Yüzünüze sürün. Yarım saat sonra yıkayın.
  • Evde yoğurt mayası yoksa Nisan yağmuru ile yoğurdu mayalayabilirsiniz. Bunun nedeni ise Nisan yağmurunun içerdiği laktik asidin mayalamayı sağlaması.
  • Çiçekleri bu suyla sulamak çiçeklerin daha hızlı ve sağlıklı büyümesinde etkili rol oynuyor.
  • Çocuğu olmayan çiftlerin yağmur suyu içtiğinde çocuklarının olma olasılığının arttığı biliniyor. Karı koca olarak bu suyu içmeye devam edip de çocuk sahibi olan pek çok çift var.

NİSAN YAĞMURU NE ZAMAN BAŞLAR, NE ZAMAN TOPLANABİLİR?

Şifa ve bereket kaynağı Nisan yağmurları, Nisan ayının ortalarından Mayıs ortasına kadar toplanabilir. 14 Nisan – 14 Mayıs tarihleri arasında Nisan yağmuru toplayabilirsiniz.

nisan yagmuru 4

NİSAN YAĞMURU NASIL TOPLANIR?

Nisan yağmurunu toplamak için yağmurun direk altına geniz ağızlı leğenler ve kovalar koyun. Dilerseniz bu yağmur sularını huni yardımıyla 5 ltlik pet şişelere boşaltıp sene boyunca kullanabilirsiniz.

NİSAN YAĞMURUNA OKUNACAK AYETLER VE SURELER NELERDİR?

Kuran-ı Kerimin her harfinde yüzbin derde yüzbin şifa bulunuyor. Nisan yağmurlarına aşağıdaki sureleri okuyup içerseniz bu yağmurun şifasını daha da artırmış olursunuz:

Yağmur suyuna, Fatiha, Âyet-el-kürsi, İhlas ve Muavvizeteyn 70er defa okunur. Bu sudan aralıksız 7 sabah içenin hastalığı, ağrısı zail olur. [Bunu 5-10 salih müslüman okursa, daha iyi olur.]

nisan yagmuru 5

NİSAN YAĞMURU ZARARLI MI?

Nisan yağmurları havanın temiz, oksijenin bol olduğu yerlerde şifa kaynağıdır. Ancak aynı durum havası kirli olan yerler için söz konusu değil. Çünkü hava kirliliğinin yoğun olduğu yerlerde yağmur suyuna havadaki kükürt, karbon gibi kimyasal maddeler karışıp değil şifa vermek aksine sağlığa zararlı olabiliyor.

Prof. Dr. Yusuf Durak nisan yağmuru ile ilgili şu konuya dikkat çekti:

“İlkbaharda tabiatın canlanmaya başlamasıyla birlikte bitki ve ağaçların çiçek tozları, reçine, eterik yağları (bitki kaynaklı, ağır kokulu yağlar) ve çiçek polenlerinin rüzgar ve hava akımlarıyla atmosfere karışıyor. Bu nedenle nisandaki yağmur yağışı sırasında, havadaki bu zerrecikler yağmurla birlikte yer yüzüne düşer. Nisan yağmurları içme ve kullanma sırasında da bu özellikleri nedeniyle önemli yarar sağlar. Ancak hava kirliliğinin yoğun olduğu kentlerde, havada asılı bulunan çeşitli karbon ve kükürt partikülleri ile birlikte çok sayıda zararlı kimyasal madde parçacıkları da yağmur sularına karışıyor. Bu nedenle havası kirli yerlerde yağmur suları faydadan çok zarar veren bir durumun ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Havanın temiz ve kirletici unsurların olmadığı yerlerde yaşayanlar, nisan yağmurlarını temiz kaplarda toplayarak kullandıkları takdirde, sağlık açısından bir tehlikeden söz edilemez.”