Yazın kavurucu sıcaklarında denize koşan birçok tatilcinin aklında aynı soru; Deniz suyu akneye iyi gelir mi? İşte cevabı…
Yüzmek ve güneşin tadını doyasıyla çıkarmak yaz tatillerinin en keyifli aktivitelerinden biri. Ancak denize giren birçok kişi aynı sorunun cevabını merak ediyor. “Deniz suyu cilde iyi gelir mi, faydaları neler?” Halk arasında deniz suyunun cilde iyi geldiğini söyleyen de var, iyi gelmez diyen de. Bugünkü yazımızda bu konuya açıklık getiriyoruz ve detaylı bilgilerle sizleri aydınlatıyoruz.
Deniz suyu içerisinde barındırmış olduğu antiseptik içeriği sayesinde birçok cilt hastalığına fayda sağlıyor. Ayrıca yaraları iyileştirici özelliği ile bilinerek faydaları bilimsel kaynaklarla kanıtlanmıştır.
Akne konusunda deniz suyunun faydaları azımsanmayacak kadar çok. İçerisinde barındırdığı milyonlarca mineral ve tuz oldukça büyük etkiye sahip. Mikrop öldürücü özelliği ile de ön plana çıkan deniz suyu hassas ve akne problemli ciltlerin imdadına koşuyor. İltihaplı sivilceleri ve akne gibi deri üstü lezyonlarını hızlı bir şekilde kurutarak cildi pürüzsüz görünüme kavuşturuyor.
Ancak deniz suyunun birçok faydası olduğu gibi her şeyin fazlası zarar olduğunu unutmamak gerek. Optimum fayda sadece ölçülü olmakla sağlanabilir. Deniz suyu cilde iyi gelsin diyerek uzun süre denizde vakit geçirmek doğru bir yaklaşım değil.1 saatten fazla tuzlu suya maruz kalmayın.
Uzmanlar, vücuttaki tuz oranını artırarak tansiyonu yükselttiği ve yüksek tansiyonun da kalp krizine neden olabileceği belirtiyor. Ayrıca güneş ışınlarına daha fazla maruz kalarak güneş yanıklarına davetiye çıkarabileceğinin altını çiziyor. Ek olarak cildin tuzla aşırı temas etmesi cildin kurumasına ve egzamaya da sebep olabileceğini söylüyor.
Araştırmalara göre deniz suyunun içerisinde 90’a yakın faydalı mineral mevcut. İyileştirici, onarıcı ve yenileyici özellikleri ile bilinen deniz suyunun diğer faydalarını sıralayalım:
Deniz suyu cilt için şahane temizleyici ve arındırıcı görevi görüyor ancak bu etki cilt tipine uygun nemlendiriciyle desteklenmeli. Yazın cildin kurumaması için ekstra ilgi göstermeniz, cilt sağlığınızı korumanız için oldukça önemli.