Bebeklerde isiliğe zeytinyağı ile doğal çözüm! En etkili bitkisel yöntem!

29 Temmuz 2023
0 Yorum
bebeklerde isilige zeytinyagi ile dogal cozum en etkili bitkisel yontem

İsilik, bebeklerde özellikle yaz aylarında görülen bir cilt sorunudur. Ciltte pütür, pütür kırmızı döküntülere neden olur. İsilik için doktorun vereceği kremleri kullanabilir yahut zeytinyağı gibi doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. İşte bebeklerde isiliği zeytinyağı ile çözüm:

Bebeklerde isilik bebeğin cildindeki ter kanalları aşırı terleme sonucunda tıkandığında; ter gözeneklerde sıkışıp içi sıvı dolu şişlikler oluşturduğunda meydana geliyor. Bu durum genellikle bebeğin uzun süre güneşe, sıcağa maruz kalması sonucu ortaya çıkıyor. Doktorlar bebeklerde isilik için bepanthol krem, mustela krem, kalmosan losyon, hametan krem gibi kremleri önerebiliyor. Kimyasal krem kullanmak istiyorum diyorsanız zeytinyağı da isiliğe çözüm olabilir. Zeytinyağı ile isilik tedavisine geçmeden önce biraz isilik hakkında bilgiler verelim;

BEBEKLERDE İSİLİK BELİRTİLERİ NELERDİR?

  • Ciltte küçük kırmızı kabarcıklar
  • Kaşıntı hissi
  • Ciltte yanma hissi
  • Terleme ile birlikte semptomların şiddetlenmesi
  • Yüz, boyun, göğüs, sırt, koltuk altı, diz içi, dirsek içi ve iç bacakta minik sivilce benzeri şişlikler
  • Acıbadem’in haberine göre yukarıdaki belirtilerin yanı sıra bebeklerde isiliğe ateş, titreme, bulantı ve ağrı da eşlik edebiliyor.

BEBEKLERDE İSİLİK İÇİN ZEYTİNYAĞI KULLANIMI

Zeytinyağı, antibakteriyel, antimikrobiyel, antienflamatuar ve antifungal içeriği sayesinde bebeklerde isilik için doğal çözüm olabilir. Bebeklerde zeytinyağı ile isilik tedavisi için küçük bir tencere suya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Temiz, pamuklu bir bezi bu suya batırıp isilik olan yere bu bezi sürün. 10-15 dakika bekleyip suyla yıkayın. İsilik geçene kadar haftada 2-3 gün buna devam edebilirsiniz.

bebeklerde isilik 5

BEBEKLERDE İSİLİK İÇİN DİĞER DOĞAL YÖNTEMLER NELERDİR?

Bebeklerde isiliğin geçmesi için şu doğal yöntemleri deneyebilirsiniz:

ÇAY AĞACI YAĞI

stylecraze.com’da yer alan içeriğe göre çay ağacı yağı, antiseptik ve antiinflamatuar içeriği ile isiliğe şifa olabiliyor. Bir kaseye İki ila üç tatlı kaşığı hindistancevizi ve bir damla çay ağacı yağı ekleyip karıştırın. Bu karışımı bebeklerde isilik olan yere sürüp 20-30 dakika bekletin. Suyla yıkayın. Semptomlarda bir iyileşme fark edene kadar bunu günde bir kez yapabilirsiniz. Çay ağacı yağı yerine papatya yağı da kullanılabilir.

SALATALIK

Salatalık, analjezik ve antiinflamatuar özellikler sergileyen flavonoidler ve tanenler içeriyor. Bu sayede bebeklerde isiliğe şifa olabiliyor. Salatalığı rendeleyin. Salatalık ezmesini etkilenen bölgeye uygulayın. 5-10 dakika bekletin ve sonra yıkayın. Günde 2-3 kez buna devam edin.

ALOE VERA JEL

Aloe vera jel isilik dahil cilt hastalıklarına şifa olabiliyor. Kozmetikçiden aloe vera jel temin edin. Yahut evde bulunan aloe vera jel bitkisini kesip içindeki jeli çıkarın bebeklerde isilik olan yere sürün. 15 dakika sonra yıkayın.Günde 1 kez buna devam edin.

SOĞUK KOMPRES

İsiliğe soğuk kompres yapmak bebekteki isiliğin geçmesine yardımcı olur. Buzluktan buz küplerini çıkarıp temiz bir beze sarın yahut temiz bir bezi soğuk suya batırıp sıkın. Bunu bebekte isilik olan yere tutun.

YULAF

Yulaf da bebeklerde isiliğe iyi gelen doğal yöntemlerden. İsiliğin neden olduğu kızarıklık ve yanma hissini kısa sürede geçirir. Küçük bir leğeni sıcağa yakın ılık su ile doldurup içine 1 su bardağı yulaf ezmesi koyun. 15-20 dakika boyunca bebeğiniz bu suda bekletin. Su ile karıştırıp elde ettiğiniz yulaf ezmesi lapasını, isilik olan bölgeleri bölgeleri nazikçe ovalamak için de kullanabilirsiniz.

bebeklerde isilik 4

BEBEKLERDE İSİLİK NASIL GEÇER?

Bebeklerde isiliğin geçmesi için sağlık ocağına veya çocuk doktoruna gidip doktorun önereceği ilaçları kullanabilirsiniz. Dr. Melda Mumcu bebeklerde isiliğin hızlı geçmesi için şunları öneriyor:

  • Bebeginizi ince, bol, rahat ve pamuklu giysiler giydirin, sentetik giysileri kullanmayın.
  • Serin ve bazen gerekirse nemli kıyafetler giydirin.
  • Bebek terlediğinde pamuklu bir bez ile cildini tahriş etmemeye özen göstererek terini silin.
  • Bezini sık değiştirin.
  • Bebeğinizi sarıp sarmalauan sling veya kanguru gibi şeylerin kullanımına bir süre ara verin.
  • Her gün hatta gün içerisinde 1-2 kaç kez sabunsuz yalnızca ılık su ile bebeğinizi yıkayın. Şişme havuzda çocuğunuz havuza girse de olur.
  • Bebeğiniz mümkün olduğu kadar serin ortamda tutun. Gerekirse uygun şekilde fan ve ya klima kullanın. Fakat bebeğinizi direk klimanın altına koymayın. Ev dışına çıktığınız zaman ise gölgede kalmaya çalışın. Araba ile seyahat ederken ise mutlaka uygun şekilde klimayı çalıştırın.

Bebeklerde isilik nasıl geçer? İsiliği geçirecek krem önerileri Tıklayınız