Genellikle fast-food yemeklerinin yanında keyifle tüketilen bir atıştırmalık olan soğan halkaları evlerde de hazırlanabiliyor. Fakat her yerde gerçek tarifi bulabilmek çok da mümkün görünmüyor. Biz de sizler için harika bir soğan halkası tarifi hazırladık ve içeriğimizde paylaştık.
Soğan halkaları hem balıkların hem de fast-food yemeklerinin yanında keyifle tüketiliyor. Fakat bazen bu harika atıştırmalıkları evlerimizde hazırlamak istiyoruz ama doğru tarifi bir türlü bulamıyoruz. İşte bu nedenle sizler için tam ölçülü soğan halkası tarifini araştırdık ve derledik. İşte sadece belirli restoranlarda servis edilen gerçek soğan halkası ve püf noktaları…
Kızartmak İçin:
Uç kısımları aldığınız kuru soğanların kabuklarını dikkatli bir şekilde soyuyoruz.
Ardından kabuğunu soyduğunuz soğanları yarım santimetre kalınlığında halka halka dilimliyoruz.
Sonrasında her bir soğan dilimini kendi halkalarına ayırıyoruz.
Şimdi de derin bir kasenin içerisine un ve nişastayı ilave ediyoruz.
Sonrasında soğan halkalarımızı un ve nişastalı karışımın içerisine ilave ettikten sonra soğan halkalarını güzelce sallıyoruz ve fazlaları üzerinden döküyoruz. Halkalarımızı bir tabağın içerisine alıyoruz.
Biraz önce soğanları bulamak için kullandığımız un ve nişasta karışımının içerisine bir tane yumurtayı kırıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Sonrasında bu karışımın üzerine tuz ve maden suyunu ilave ettikten sonra güzelce karıştırıyoruz. Karışım pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Mısır gevrekleri rondoda çektikten sonra bir kabın içerisine alıyoruz. Biraz önce hazırladığımız yumurtalı karışımı da onun yanına alıyoruz.
İlk olarak soğanları ilk olarak yumurtalı karışımın içerisine sonra da mısır gevreğinin içerisine alıyoruz. Soğanların her yerinin mısır gevreği ile kaplandığına emin olmamız gerekiyor.
Soğan halkalarının tamamı için aynı işlemi uyguluyoruz.
Ocağın üzerine aldığımız geniş tabanlı bir tavanın içerisine yağ ekliyoruz ve güzelce kızdırıyoruz. Kızgın yağın içerisine bırakılan soğan halkalarını arada sırada kevgir yardımıyla düzeltiyoruz. Bu aşamada soğan halkalarının altın renginde olması çok önemli.
Yağın içerisinden aldığımız kızarmış soğan halkalarımızı fazla yağını bırakması için kağıt havlunun üzerinde bir süre bekletiyoruz.
Çıtır çıtır soğan halkaları servise hazır. Tarifimizi hazırlayan herkese şimdiden afiyet olsun.
Tarifimizi hazırlama aşamasında kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları, acı tadının çıkması için 30 dakika kadar bol suda bekletebilirsiniz.
Ayrıca un ve nişastalı karışım yetersiz gelirse aynı miktarda tekrar bulamak için bir sos hazırlayabilirsiniz.
Bu leziz atıştırmalıkların yanında ketçap, sarımsaklı mayonez veya daha farklı bir sos servis edebilirsiniz.
Soğan halkalarının yanında kızarmış sosis harika gidiyor.