Ünlü yapay zeka sohbet botu ChatGPT internete bağlanma özelliğine kavuştu. Daha önce, bilgileri Eylül 2021’den önceki dönem ile sınırlı olan ChatGPT artık sorulan bir konu hakkındaki en güncel bilgileri gösterebilecek.
Yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT, kullanıcılara göre çok büyük bir eksikliğe sahipti. Yalnızca Eylül 2021 tarihine kadar internete eklenen bilgileri gösterebiliyordu.
Örneğin “Yalı Çapkını dizisinde hangi oyuncular var?” diye sorulduğunda, cevap veremiyordu. Star TV’nin reyting rekorları kıran dizisi 2022 yılında yayınlanmaya başladığından, ChatGPT’nin verileri arasında bulunamıyordu. Sohbet botunu geliştiren OpenAI firmasıysa bu sorunu çözüme kavuşturdu.
Yapay zeka aracı artık internet üzerinden gerçek zamanlı olarak arama yapabiliyor. Yine Yalı Çapkını örneğinden gidecek olursak; ChatGPT’ye diziyle alakalı herhangi bir soru sorulduğunda cevapsız bırakmayacak. Sorunuzu anlık olarak Bing arama motoru üzerinden araştırıp cevabını bulacak.
OpenAI, ChatGPT’nin yeni yeteneğini sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla gösterdi. “Sohbet robotu artık Eylül 2021 öncesi verilerle sınırlı değildir.” diyen firma, özelliğin şu an için ücretli olduğunu belirtti. Çok yakında ücretsiz kullanıcıları da kapsayacak şekilde genişleteceğini söyledi.
ChatGPT can now browse the internet to provide you with current and authoritative information, complete with direct links to sources. It is no longer limited to data before September 2021. pic.twitter.com/pyj8a9HWkB
— OpenAI (@OpenAI) September 27, 2023
Şu anda ChatGPT’nin chat.openai.com linki üzerinden ulaşılabilen ana sayfasında botla konuşmak için iki seçenek bulunuyor. Standart kullanıcılar GPT-3.5 dil modelini kullanırken, abone olanlar ise daha gelişmiş GPT-4 dil modelinden faydalanabiliyor.
OpenAI firmasının açıkladığı kadarıyla, internet üzerinden arama yapma yeteneği, GPT-4’ün bir parçası olarak geliyor. Bu seçeneğe tıklandığında, ekrandaki “Browse with Bing (Bing ile göz at)” butonuna dokunmak ve aranacak kelimeyi ya da cümleyi yazmak yeterli oluyor.
Yakında GPT-3.5 dil modelini kullananlar da bu özelliğe erişebilecekler. Bu arada ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft da ‘Bing AI’ isimli sohbet botunun internetteki verilere ulaşmasına izin veriyor. Bir diğer yapay zeka uygulaması Google Bard’da da durum farklı değil. ChatGPT geç de olsa bu özelliğe kavuştu.