ChatGPT’ye yeni işlev: “Yalı Çapkını’ndaki oyuncunun adını bul!”

5 Ekim 2023
0 Yorum
chatgpt ye yeni islev yali capkini ndaki oyuncunun adini bul

Yapay zeka sohbet botu ChatGPT, yeni özelliği ile ses getirdi. Artık fotoğrafları, tersine görsel arama teknolojisinden faydalanarak internet üzerinden arayabilecek. Ayrıca kırık bir bisikleti nasıl tamir edebileceğiniz gibi günlük hayatta zorlandığınız konularda size rehberlik edecek.

Yapay zeka destekli sohbet uygulaması ChatGPT yeni özelliklerle büyümeye devam ediyor. Son olarak, yazılımın geliştiricisi olan OpenAI firması ChatGPT’ye görüntüleri işleyebileceği ve tersine görsel arama yapabileceği bir özellik kazandırdı.

Sohbet botunun yetenekleri bugüne kadar sınırlıydı. Yalnızca yazılı mesajlaşma yapılabiliyordu. Bu nedenle, Midjourney gibi metinden görsel üreten jeneratif yapay zeka araçları yanında ChatGPT’nin biraz sönük kaldığı eleştirileri geliyordu. Tepkilere kulak veren geliştirici firma bu eksikliğini giderdi.

CHATGPT GÖRSEL ARAMA YAPABİLİYOR

OpenAI’nin açıklamasına göre artık kullanıcılar, ChatGPT’ye fotoğraflarla soru sorabilecekler. Örneğin Star TV’nin reyting rekorları kıran dizisi Yalı Çapkını’ndaki bir karakterin fotoğrafını yükleyerek, “Bu oyuncunun adını bul!” komutunu vererek gerçek ismini öğrenebileceksiniz.

Sadece bununla da kalmayacak. Yapay zeka sohbet botu, gönderdiğiniz fotoğrafı yorumlama özelliğine de sahip oldu. Örneğin bisikletinizin kırılan bir parçasının fotoğrafını yükleyip, “Bunu nasıl tamir edebilirim?” minvalinde bir soru sorduğunuzda, onarım konusunda da size rehberlik edebilecek.

PARA VERENLER KULLANABİLECEK

OpenAI firması yeni özellikleri sadece “ChatGPT Plus” ve “ChatGPT Enterprise” hizmetlerini kullananların erişimine açacağını duyurdu. Bunun için aylık 20 dolar ödemek gerekiyor. Haberin yazıldığı tarihteki dolar/TL kuruna göre yaklaşık 550 TL’ye denk geliyor.

ChatGPT geçtiğimiz aylarda Android ve iOS platformlarına çıktı. Bundan önce yalnızca OpenAI’nin internet sitesi üzerinden kullanılabiliyordu. Ancak site bilgisayarlara göre tasarlandığından, akıllı telefonlarda kullanması zordu.