Tam kıvamında, acı olmayan mandalina reçeli nasıl yapılır?

11 Kasım 2023
0 Yorum
tam kivaminda aci olmayan mandalina receli nasil yapilir

Mandalina, flavonoidler, antioksidanlar, B6 vitamini, C vitamini, A vitamini, folat ve potasyum gibi birçok besin bileşiğiyle soğuk kış aylarının en faydalı ve en çok tüketilen meyvelerinden. Mandalinayı meyve olarak yiyebileceğimiz gibi mandalina reçeli yaparak da değerlendirebiliriz. Peki mandalina reçeli nasıl yapılır?

Mandalina reçeli mandalina, toz şeker ve limon suyu ile yapılan hem lezzetli hem de sağlıklı bir reçel türü. Mandalina reçelini büyük marketlerden, doğal ürünler satan yerlerden temin edebileceğiniz gibi evde kendiniz de yapabilirsiniz. İşte tadına doyum olmayan mandalina reçeli tarifi:

MANDALİNA REÇELİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • 10 adet mandalina
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Mandalinaların kabuklarını soyup dilim dilim ayıralım, üzerindeki beyaz lifleri çıkaralım. Beyaz lifleri çıkarmazsak reçelin tadı acımsı olacaktır. Tencereye 2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı suyu alıp iyice karıştırıyoruz, şeker eridikten şerbet kıvamını alana kadar iyice kaynatıyoruz ve içerisine 10 adet mandalinayı atıyoruz. Ara ara karıştırıp büyük büyük baloncuklar olup pişince yarım limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynatıyoruz. Biraz daha bekleyelim, rengi de suyu da koyulaşınca mandalina reçelimiz olmuş demektir, afiyet olsun.

mandalina receli 4

MANDALİNA REÇELİNİN ACI OLMASI NASIL ÖNLENİR?

Mandalina reçelinin acı olmaması için üzerindeki beyaz lifler çıkarıldıktan sonra reçeli yapılmalı.

MANDALİNA REÇELİ KAÇ DAKİKADA PİŞER?

Mandalina reçeli yaparken mandalinalar kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatılır.

MANDALİNA REÇELİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

  • Mandalina reçeli yaparken küçük mandalinalar kullanmanızı öneriyoruz. Küçük mandalina bulamazsanız; çok büyük ve kalın kabuklu olmayan, herhangi bir mandalinayı ikiye veya dörde bölerek kullanabilirsiniz.
  • Büyük mandalina kullanacaksanız mandalinaları suyunu çıkarmamaya ve ezmemeye dikkat ederek kesmeli, çekirdeklerini mutlaka çıkarmalı.
  • Reçeli temiz ve kavanozlara kepçeyle sıcak sıcak dökün, kapağını kapatın, ardından kavanozu ters çevirin. Bu yöntemle kavanozun ağzı vakumlanacak kullanmak istediğinizde taze kalacaktır.
  • Reçelleri uzun süre bozulmadan muhafaza edebilmek için güneş görmeyen kuru ve serin yerde saklayın.
  • Reçelin kıvamının daha sulu olmasını isteyenler su miktarını artırabilir, daha kıvamlı olmasını isteyenler ise suyunu azaltmalıdır.