Kış aylarında soğuk algınlığı atlatılsa bile öksürük geçmek bilmeyebiliyor. Öksürüğe bir türlü çözüm bulamıyorsanız şifa Çin’den geldi… İşte eski Çin tıbbından günümüze öksürüğü şıp diye kesen şekerli mandalina kürü tarifi:
Hastaneler öksürük şikayetiyle dolup taşıyor, öksürüğe yakalanan bir türlü kurtulamıyor. Şifayı doğal malzemelerde bulabilirsiniz. Youtube’da milyonlarca abonesi olan @GULSUMUNSARAYITV kanalında hazırlanması çok pratik ve kolay olan doğal öksürük şurubu tarifi verildi. Mandalina ile öksürük şurubu tarifi şöyle:
Malzemeler:
Tarifi:
Mandalinaları ortadan ikiye kesip teflon bir tavaya koyup ocağa alın. Her bir yarım mandalinanın üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin. Bir bardak suyu tavaya, mandalinaların altına boşaltın. Tavanın kapağını kapatıp yüksek ısıda ocağın altını açın. Kaynamaya yani su fokurdamaya başladıktan sonra 5 dakika boyunca pişirin. Spatula yardımıyla pişmiş mandalinaları tabağa alın.
Mandalinalar soğumadan hemen suyunu sıkıp sıcak sıcak çay gibi için
Küçük çocuklar için 1 tane, yetişkinler için ise günde 2 mandalina ile bu tarifi hazırlayın. Öksürük tamamen geçene kadar her gün bu yöntemi uygulamayı sürdürün. Mandalina ile öksürük şurubu yapmadan önce karbonatlı veya sirkeli suda bekletip böyle kullanmak kabukların kimyasallardan arınmasına yardımcı olacaktır.
Geçmeyen öksürüğe şifayı mandalina ile hazırlayacağınız öksürük şurubunda bulabilirsiniz. Mandalina gribe karşı da doğal ilaç vazifesi görüyor. Bağışıklığı destekleyen, kronik inflamasyon ve oksidatif stresle savaşan bitki bileşikleri de içeriyor. Boğazı yumuşatıp boğaz ağrısını dindiriyor. C vitamini açısından zengin antioksidan içeriği sayesinde öksürüğe neden olan hastalıklarla savaşıyor. Balgam söktürüp balgamlı öksürüğü kesiyor.
Mandalina ile yapabileceğiniz mandalina öksürük şurubu öksürüğe şifa oluyor. Ancak Prof. Dr. Yonca Tabak, alerjikcocuk web sitesinde mandalinanın yenilmesinin yahut mandalina suyunun içilmesinin boğaz reflüsü olan çocuklarda öksürüğe neden olabileceğini söylüyor.
Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlıdır ve yayınlandığı tarihten önceki bilimsel araştırmalara ya da uzman görüşlerine dayanmaktadır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktora başvurulmalıdır.