Ruh haline iyi gelen renkler her kişide farklılık gösterir. Fakat genel olarak, canlı renklerin ve desenlerin insanlara iyi geldiği, ruh halini yükselttiği tartışmasız bir gerçektir. Dopaming Dressing terimi de tam bu noktada ortaya çıkıyor. Kalıplaşmış giyim tarzlarının dışına çıkan bu akım, farklılığı normal gören kişilerin giyim tarzlarını ön plana çıkarıyor. TikTok’ta akım haline gelen bu trend sokak giyiminde farklı tarzlarda görülüyor.
Renkli giyinmenin ruh haline iyi geldiği, kişiye iyi hissettirdiği bilimsel olarak da kanıtlanan bir gerçek. Genellikle düz renklerin ya da birbiriyle uymlu kıyafetlerin kombinlendiği bir dönemde Dopamine Dressing bundan hareketle ortaya çıkan bir akım ve capcanlı renkler, farklı desenlerle bir arada kullanılıyor. Maksimalist bir stilin öncüsü olan bu giyim tarzı podyumlardan sokak stillerine kadar her yerde görülüyor.
Dopamin vücutta iyi hissetme ve mutluluk hormonu olarak bilinir. Dopamine Dressing ise kısaca kişinin kendini iyi hissetmek için giyindiği kıyafetlere verilen tarzın adıdır. Kişinin tercih ettiği renklerin, desenlerin ya da modellerin daha mutlu olmak adına kombinlenmesi anlamına geliyor. Aslında bu tarz yeni bir tarz değil, 2020’lerin başından beri uygulanıyor. Fakat son zamalarda trend haline geldi ve Tiktok sayfalarında paylaşılmaya başladı. Dopamine Dressing kavramı ilk olarak lakabı kıyafet doktoru olan Dawn Karen’in Dress Your Best Life kitabında geçti. Daha sonra hem podyumlarda hem de sokak stillerinde görülmeye başlandı ve TikTok’ta trend haline geldi.
Renk terapisi yüyıllardır kişinin psikolojik olarak ruh halini yükseltmek için kullanılıyor. Dopamine Dressing de bu noktada renk terapisini bolca kullanıyor. Örneğin her ne kadar belirli renkler belirli renk ya da desenlerle kombinlense de, kişi nasıl istiyorsa o şekilde tarzını oluşturmalıdır. Örneğin çizgili desenli bluzun altına mor çiçekli bir etek giymek istiyorsa giyebilir. Ana fikir her zaman kişinin kendi mutluluğudur.
Dopamine Dressing için ruh halini yükseltecek renkler kadar, giyinilen kıyafetlerin şekilleri ve desenleri de önemli. Birbirinden alakasız ya da bağımsız gibi duran bir çok parça, bu tarzda giyilebilir ve beraber kombinlenebilir. Uzun bir eteğin üstüne blazer bir ceket ya da keten pantolonun üzerine, örgü bir bluz giyilebilir.
Dopamine giyimin en önemli özelliği kişiyi mutlu eden renklerin kullanılmasıdır. Dolayısıyla bu tarzda renkli takılar oldukça çok kullanılır. Maksimalist çizgiler içeren bu tarzda gösterişli küpeler, taşlı yüzükler ve canlı renkte kolyeler kullanılır. Birbiri üstüne takılan kolyeler de bu tarzın bir özelliğidir.
Dopamine Dressing tek başına bir kıyafet değil, baştan ayağa bütün bir tarzı fade eder. Dolayısıyla tırnaklarda da bu etki görülür. Neon renkli ojeler, tırnaklarda taş kullanımı, nail artlar vs. oldukça fazla kullanılır.
Dopamine Dressing sadece giyimde değil, farklı makyaj tarzıyla da ön plana çıkıyor. Bu tarz için artık bir kült haline gelen ruj ve rimel ikilisinden kesinlikle vazgeçilmelidir. Özellile far kullanımında canlı renkler tercih edilmelidir. Tam bir festival makyajı havasında olan Dopamine Dressing makyajında neon renkler de kullanılır. Göz kenrlarında ya da göz kapaklarında küçük taşlar kullanılabilir. Allık bu makyajda oldukça çok kullanılır. Yüzde rengarenk görüntü sağlayan bu makyajda farklı renkteki rujlara da oldukça yer verilir.