Doğalgaz kullanan herkesin dikkatine… Petek temizliği yaparken bilinmesi gereken 4 tüyo

22 Mayıs 2024
0 Yorum
dogalgaz kullanan herkesin dikkatine petek temizligi yaparken bilinmesi gereken 4 tuyo

Petek temizliği yaparken bilinmesi gereken tüyolar. Bu tüyolar sayesinde hem verimi artacak hem de faturanız kabarmayacak

Kıştan yaza geçerken, uzun süre tam zamanlı çalışan peteklerin bakımını yapmak önemlidir. Sıkıntılı bir durumun oluşmaması açısından periyodik bakım doğacak birçok problemi de erkenden önler.

Doğalgaz kullanımının artmasıyla, peter temizliği hususu da ayrı bir önem kazandı. İlk olarak doğalgaz kombi sistemlerinin periyodik bakım ve temizliğinin yapılması gerektiğini hatırlatmak isteriz. Çünkü düzenli bakımı yapılan peterklerin verimi artacak aynı zamanda faturanın kabarmamasını sağlayacaktır. Enerji tasarrufu bakımından da bilmeniz gereken petek temizleme tüyoları bulunur. Peki iyi ama petek temizliği nasıl yapılır? İşte doğalgaz kullananların önğrenmesi gereken 4 tüyo. Bu tüyolar size daha bilinçli bir kullanım kılavuzu sunacaktır.

kalorifer 3

1 – MOBİLYALARI YAKININDA TUTMAYIN

Mobilyaları radyatörlerin çok yakınına yerleştirmeyin. Bu sadece mobilyalarınıza zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda ısının düzgün şekilde dolaşmasını da durdurur.

2 – ÜZERİNDE ÇAMAŞIR KURUTMAYIN

Yoğuşma ve paslanmaya neden olabileceği için radyatörlerinizin üzerinde çamaşır kurutmayın.

3 – SOĞUK NOKTA OLUP OLMADIĞINI KONTROL EDİN

Radyatörlerinizde soğuk noktalar olup olmadığını ayda bir kontrol edin; bu, havasını almanız gerektiği anlamına gelebilir (bunun nasıl yapılacağı için yukarıya bakın).

4 – ISLAK HAVLU ASLA KOYMAYIN

Radyatörlerin üzerine ıslak havlu koymaktan kaçının.

kalorifer 2

DOĞALGAZ PETEĞİ NASIL TEMİZLENİR?

Sizi sıcak tutan sıcak hava akımı aynı zamanda peteklerinizi toz ve döküntüler için bir mıknatıs haline getirir ve bu da ısının kaçmasını önleyebilir; bu nedenle doğalgaz peteklerinizi periyodik olarak temizleyin.

Petek temizliğinden evvel kaloriferinizi kapatınız ve radyatörlerin soğuk olduğundan emin olunuz. Radyatörünüzün içinden, çevresinden ve altından mümkün olduğunca fazla tozu temizlemek için elektrikli süpürge kullanın.

Altına bir havlu koyun. İnatçı toz parçalarını üflemek ve garip yerlerden kurtulmak için saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz. Peteklerinizi ılık sabunlu suyla yıkayın, paslanmayı önlemek için sonrasında kuru bir bezle silmeye dikkat edin.