Canan Karatay’ın öve öve bitiremediği balık! Doğru pişirince faydası 2 kat artıyor

10 Eylül 2024
0 Yorum
canan karatay in ove ove bitiremedigi balik dogru pisirince faydasi 2 kat artiyor

Balık sezonu başladı. Tezgahlar çeşit çeşit balıklarla dolmaya başladı bile. Sezonun açılmasıyla, uzmanlar da sağlıklı beslenme konusunda önerilerde bulunmaya başladı. Özellikle Canan Karatay, palamutun sağlığa faydalarını dile getirip, doğru pişirme tekniklerini paylaştı. Peki palamut nasıl pişirilmeli? İşte merakla beklenen sorunun cevabı…

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte uzmanlarda doğru balık tüketiminin nasıl olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmaya başladı. O isimlerden biri de Canan Karatay. Canan Karatay, palamutun sağlığa olan faydalarını dile getirirken, doğru pişirme tekniklerinden de bahsetti. Peki palamutun faydaları neler? Palamut nasıl pişirilmeli? İşte tüm detaylar…

PALAMUTUN FAYDALARI NELER?

Palamut, zeka gelişimini destekleyici özellikleriyle bilinirken, D vitamini açısından da oldukça zengindir. Kış aylarında bu balığı tüketmek, D vitamini ihtiyacının büyük bir kısmını karşılar. D vitamini eksikliği çekenler için tam bir şifa deposu olan bu balık, tüm D vitamini ihtiyacınızı karşılayacaktır. Canan Karatay, haftada en az 2 kez palamut tüketilmesi gerektiğini söylüyor. 

ekran resmi 2024 09 10 212936

Palamutun pek çok konuda sağlığa faydası vardır. Omega-3 zenginliği sayesinde beyin fonksiyonlarını desteklemesinden tutun da Hücre deformasyonunu önlemesi ve düzenli tüketildiği taktirde kanser riskini azaltmasıyla bilinmektedir. 

Palamut, kemik ve kasları güçlendirir, vücut gelişimini destekler. Dişlerin sağlığını arttırarak, diş eti kanamalarının da en az seviyeye inmesine yardımcı olur. Sarı noktayı güçlendirir, ilerleyen yaşlarda oluşabilecek göz hastalıklarını engeller. Canan Karatay’ın önerilerini de dikkate alarak palamutu doğru pişirme teknikleri ile pişirip, hem sağlığınızı arttırabilir, hem de damaklarınızı şenlendirebilirsiniz. 

ekran resmi 2024 09 10 212946

CANAN KARATAY’IN PALAMUT PİŞİRME TÜYOLARI:

Palamut ızgarasının kısık ateşte yapılması önemli. Mangal kullanıyorsanız, köze biraz tuz ekleyerek balığın daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Izgara yaparken balığın sırtına küçük bir çizik atmalısınız. Bu balığın daha iyi pişmesine yardımcı olacaktır. Balığın dış kısmına zeytinyağı sürmekte ayrı bir lezzet katacaktır. Izgara muhahak öncesinden ısıtılmalıdır. 

ekran resmi 2024 09 10 212901

Palamutu kızgın yağda kızartmak, sağlık açısından önerilmiyor. Sos veya un kullanmadan, tereyağı ya da zeytinyağı ile kısık ateşte pişirilmesi daha sağlıklıdır. Palamutu fırında veya buğulama olarak da pişirebilirsiniz. Yanına ekleyeceğiniz roka, soğan ve salata ile faydasını katlayabilirsiniz. 

ekran resmi 2024 09 10 212917

Balık yedikten sonra az miktarda tahin helvası yemek, sindirimi kolaylaştıran bir alışkanlık olarak tavsiye edilir. Tencerede pişirirken kapağı kapalı tutun. Balığın kılçıklı kısmı etten ayrıldığında palamut pişmiş demektir.  Fırında pişirirken üzerine tereyağı veya zeytinyağı sürmek, hem lezzetini hem de nemini artırır.