Ağız kokusuna 4 doğal alternatifle veda edin! Dil Temizliği nasıl yapılır?

23 Ekim 2023
0 Yorum
agiz kokusuna 4 dogal alternatifle veda edin dil temizligi nasil yapilir

Dil temizliği diş fırçalamanın üzerine kendinize yapacağınız en büyük iyiliklerden biridir. Peki ağız hijyeni için önemli olan dil temizliği nasıl yapılır?

Dişlerimizi günde 2 kere fırçalamak ağız hijyeni için son derece önemlidir. Dil temizliği de en az diş fırçalamak kadar mühimdir.

Dişlerinizi düzenli fırçaladıktan sonra diş ipini de düzenli kullanmanız tavsiye edilir. Ağız bakımında bütün adımları tamamlamak ise dil temizliğinden geçer.  

Dil temizliği nasıl yapılır? merak ediyorsanız haberimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Ağız içinde biriken bakterileri almak dil temizliği ile mümkündür. Bu işlem ağız kokusunun da büyük oranda son bulmasına yardımcı olacaktır.

DİL TEMİZLİĞİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

Vücutta sinirim olayı ilk olarak ağızda başlamaktadır. Ağzımızın içerisinde tükürükle taşınan ve ağızda kalan artıklarda bakteriler bulunur.

Bakterilerin bir kısmı sindirim sistemimiz için gerekli olsa da buna karşın fazla bakteri olması da kötü kokuya zemin hazırlar. Bu nedenle ağzımızın tam hijyeni için dil temizliği önemlidir.

Dil sıyırıcı yardımı ile yapılacak dil temizliği ağız için faydalı olacaktır.

DİL TEMİZLENMEZSE NE OLUR?

Dil temizliği olmazsa kötü kokulu bir nefes kaçınılmaz olacaktır. Dil üzerine yerleşen bakteriler zamanla bademcik veya yemek borusu gibi alanlarda yayılarak sağlığımızı tehdit edebilir. Dil temizliği bakteri yayılmasını önlemek için oldukça önemlidir.

haber ici dil

DİL ÜZERİNDEKİ TABAKA NASIL TEMİZLENİR?

Dil temizliği yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz;

Dil temizleyici aparat ile dil üzerinde kalan bakteriler öne doğru sürüntü alınarak temizlenir.

Bu işlemi yaparken öğürme hissi gelebilir ve bu çok normaldir. Bunu en aza indirgemek için nazik hareketlerde bulunmalısınız.

Dil arkasındaki tomurcuklar sert hareketlerden zarar görebilir. Bu nedenle çok hızlı ve baskı kurarak dil sıyırıcıyı kullanmamak önemlidir.

İlk sıyırma işlemi yapıldıktan sonra dil sıyırıcınızı temizlemeniz gerekmektedir.  Sonrasında da orta kısımdan önce doğru işlem tekrarlanır.

Bu işlemler yapıldıktan sonra aparatı yıkamayı unutmayın. Yıkama işlemini de hızlı bir şekilde yapmanız tavsiye ediliyor.

Temizlik işlemi bittikten sonra ağzınızı isterseniz normal su ile çalkalayabilir isterseniz Hindistan cevizi yağı ile çalkalayabilirsiniz.

DİL TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR DOĞAL YÖNTEMLER?

1- Elma sirkesi

Dil temizleme işlemini 1 yemek kaşığı elma sirkesi + 1 bardak suyla da gerçekleştirebilirsiniz. Ağız çalkalama ile dilin yanları, diş araları, yanak içleri ve damakta kalan plaklar da temizlenecektir.

Dil temizleme işleminin her gün, sabah saatlerinde yapılması önerilir.

Dil temizleme işlemi yapıldıktan sonra ağzınızda büyük bir ferahlama hissedeceksiniz.

2- Zerdeçal ve Limon Suyu

Yarım çay kaşığı kadar zerdeçal ile bir limon suyu karıştırılır ve macun haline getirilir. Macun haline gelen bu karışım ile dil üzeri fırça yardımıyla temizlenir. Bu yöntemin günde bir kez yapılması gerekmektedir.

3- Karbonat

Bir çay kaşığı karbonat  ve bir limonun suyu karıştırılır. Macun haline gelen bu karışım diş fırçası ile dilin üzerine sürülür. Ilık su ile durulanması tavsiye edilir.

4- Kalın Tuz

Doğal yöntemlerden bir diğeri de kalın tuz ile dil temizlemektir. Bir miktar kalın tuz diş fırçası ile dil üzerinde hafifi hareketlerle gezdirilir. Bu işlem sonrası ılık su ile ağız çalkalanmalıdır.

DİL TEMİZLEYİCİ APARATLAR NASIL OLMALIDIR?

haber ici dil 1

Dil temizleyici aparatlar bambu veya metal malzemeden yapılmış olmalıdır.

Bakterilerle temas edebilecek bir ürün olduğu için çok iyi bir şekilde temizlenmeli ve belli aralıklarla yenilenmelidir.