Alıç Sirkesi Zayıflatırmı Ve Alıç Sirkesinin Zararları Nelerdir?

22 Temmuz 2018
0 Yorum
alic sirkesi zayiflatirmi ve alic sirkesinin zararlari nelerdir

Alıç sirkesi alıç meyvesinin fermantasyonu, mayalanması sonucu elde edilen bir sirke türüdür. Alıç sirkesi sağlık için çok faydalıdır; bağışıklığı güçlendirir, hastalıkları önler, kötü kolesterolü düşürür, damar tıkanıklığını açar, kilo vermeye yardımcı olur.

Alıç sirkesi alıç meyvesinin fermantasyonu, mayalanması sonucu elde edilen bir sirke türüdür. Alıç sirkesi sağlık için çok faydalıdır; bağışıklığı güçlendirir, hastalıkları önler, kötü kolesterolü düşürür, damar tıkanıklığını açar, kilo vermeye yardımcı olur.

Dr. Feridun Kunak’dan Evde Alıç Sirkesi Yapımı Tarifi

Malzemeler

  1. 4 litre su,
  2. 1 kilo alıç
  3. 1 çay bardağı  alıç, üzüm, elma veya herhangi bir sirke
  4. 1 yemek kaşığı kaya tuz,

Yapılışı: Öncelikle Alıçları bol suda yıkayalım. Alıç sirkesi yapmak için kullanacağınız alıcın rengi fark etmez sarıda olabilir kırmızı alıçta. 5 litrelik bir cam şişenin içine, 4 litre suyu koyun. Suyun içine, alıçları, kaya tuzunu ve mayalamak için kullanacağınız sirkeyi katın. Dilerseniz daha hızlı mayalanması için bu karışıma 5-6 adet çiğ nohut da ekleyebilirsiniz. Kaşıkla güzelce karıştırın. Cam şişenin üzerine etiket yapıştırın. Günün tarihini girin. Cam şişenin ağzını temiz bir tülbentle örtün, tülbentin durması için kenarına lastik geçirin. Her gün sirkeyi gelip gidip, tahta bir kaşıkla karıştırın. Gün ışığı almayan yerde en az 15-20 gün boyunca mayalamaya bırakın. Alıçlar kavanozun dibine çökmeye başladığı zaman sirkeniz olmaya başlamış demektir. Alıç sirkesi kıvama geldiğinde alıçlar, sarıya dönecektir. Kıvamı ve tadından sirke olduğunu anlarsınız.  Şayet 20 günde sirke kıvamına gelmediyse 5 gün daha bekleyin. Tüm alıçlar dibe çökünce suyunu süzüp cam bir şişeye alın. 1 yemek kaşığı alıç sirkesini bir bardak suya katıp içebilirsiniz.

Alıç Sirkesinin Faydaları

  1. Alıç sirkesi kötü kolesterolü yani LDL’yi düşürürken, HDL iyi kolesterolü artırır.
  2. Alıç sirkesi  A,B1,B2 ve C vitaminlerinin yanı sıra potasyum, magnezyum içeriği sayesinde günlük vitamin ihtiyacını karşılar, vitamin eksikliğini önler.
  3. Alıç sirkesi bağışıklığı güçlendirip kişiyi hastalanmaktan korur.
  4. Alıç sirkesi vücutaki yağların erimesine yardımcı olup, kısa sürede zayıflamakta önemli rol oynar. Alıç sirkesini zayıflama amaçlı kullanmak her sabah aç karnına 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı alıç sirkesi koyup için.
  5. Alıç sirkesi kanı temizleyip, mikroptan arındırır.
  6. Alıç sirkesi kan yapıcı özelliği sayesinde kansızlığın tedavisinde de çok etkilidir.
  7. Alıç sirkesi göbek eritmekte de çok etkilidir. Düzenli kullanımda göbek bölgenizde önemli ölçüde incelme gerçekleşecektir. Göbek eritmek için sabah aç karına 1 su bardağı suya 1 yemek kaşığı alıç sirkesi koyup içebilirsiniz.
  8. Alıç meyvesi en güçlü antioksidanlardandır, zararlı serbest radikallerden bedeni arındırır C vitamini açısından zengin içeriği sayesinde mevcut hastalıklarınızı tedavi eder, hastalıklarla savaşır.
  9. Alıç sirkesi sakinleştirici etkisi sayesinde depresyon tedavisine yardımcıdır.
  10. Alıç sirkesi tıkalı damarları açıp yüksek tansiyonun düşmesine yardımcı olur.
  11. Alıç sirkesi soğuk algınlığı, grip, nezle gibi özellikle kış aylarında görülen hastalıklara karşı koruma sağlar. Boğaz iltihabı ve göğüsteki sağlık sorunlarına da iyi gelir. Ateş düşürmede de oldukça etkilidir.
  12. Tip 2 diyabet hastalarında hemoglobin değerlerini olumlu yönde etkiler.
  13. Sinirler üzerinde yatıştırıcı etkisi ile sinir bozukluğunu ve sinirsel çarpıntıları giderir.
  14. Kalp damarlarını genişleterek kanın daha rahat pompalanmasını ve dolaşmasını sağlar.
  15. Böbrek hastalıklarında alıç sirkesi tedaviye yardımcı olmaktadır. Böbrek kumunu döker ve idrarı sökmeye yardım eder.

Alıç Sirkesinin Zararları

  1. Alıç sirkesi yüksek miktarda asit içerdiğinden mide ağrısına ve yanmasına neden olabilir.
  2. Alıç sirkesi günlük kullanılan ilaçlarla etkileşime girip, onların etkinliğini artırabilir yahut azaltabilir.
  3. Boğaz yolunda ağrı ve yanmaya neden olabilir.
  4. Mide bulantısı ve kusmaya yol açabilir.
  5. Kalpte çarpıntıya neden olabilir.
  6. Nadir durumlarda bağırsak kanamasına yol açabilir.