Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşan “Annem Ankara” dizisi geçtiğimiz gün ilk bölümüyle ekran macerasına başladı. Başrollerinde Bergüzar Korel ve Mehmet Günsür’ün yer aldığı dizi 1990 yıllarını konu alıyor. Bir annenin mücadeleci hikayesini konu alan dizinin gerçek olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Annem Ankara dizisi gerçek hikâye mi uyarlama mı? İşte Annem Ankara dizisinin gerçek olup olmadığına dair ayrıntılar…
Kanal D ekranlarının yeni dizisi Annem Ankara ekran macerasına geçtiğimiz gün ilk bölümüyle başladı. Her Çarşamba izleyici ile buluşacak olan dizi hem oyuncu kadrosuyla hem de konusuyla dikkatleri üzerine çekti. Senaristliğini Başak Angigün’ün üstlendiği ve yönetmen koltuğunda Faruk Teber’in oturduğu başarılı dönem dizisi tüm Türkiye’ye 1990’lı yıllara götürdü.
Bir annenin umut dolu hikayesini konu alan dizi tüm gerçekliğiyle 1990’lı yılların Ankara’sını gözler önüne seriyor. Annem Ankara dizisi hem güçlü oyuncu kadrosuyla hem de konusuyla seyircinin dikkatini çekiyor. İlk bölümüyle izleyici karşısına çıkan dizi seyirciden tam puan aldı.
Bir dönem konusunu ele alan Annem Ankara dizisi, çekimleri, tarihi mekanları ve kostümleriyle gerçek bir yaşam hikayesini ekranlara taşıyor. Bir annenin 3 erkek çocuğuna bakabilmek için erken yaşta emekli olan ve çocukları için bütün fedakarlıkları yapabilecek bir annenin gerçek yaşamdan alınmış hikayesini anlatıyor.
Çocukları için güçlü bir şekilde ayakta durmaya çalışan anne karakterinin karşısında ise kimseye evlat olamamış bir baba karakteri çıkıyor. BKM imzalı dizide, tüm olumsuzluklara rağmen anne rolünden çıkmayan ve umudunu hiç yitirmeden çocuklarına tutunan güçlü bir anne karakteri karşımıza çıkıyor. Dizi bu yönüyle de tek başına tüm yükü kendi üzerine alan ve çocukları uğruna umudunu hiç yitirmeyen annelere bir saygı duruşu niteliği taşıyor.
Dizinin başrol karakteri Zuhal Soydaşlı, üç erkek çocuğuyla hayatta kalabilmek adına zorlu mücadeleler veren güçlü bir kadın karakter olarak karşımıza çıkıyor. Zuhal, en küçük çocuğunu dünyaya getirdikten çok kısa bir süre sonra çalıştığı Milli Eğitim Bakanlığı görevinden emekli olmak zorunda kalır. Zorlu bir süreçten geçen Zuhal, eşinin kendisini aldattığını öğrenir. Bu durum Zuhal’i hem duygusal hem de maddi açıdan zorlu bir sürece sürükler.
Yaşadığı tüm zorluklara ve hayatın kendisine neler getirebileceğine karşı dimdik ayakta duran Zuhal, Ankara şehrinin simgesi haline gelir. Güçlü bir anne karakterini konu alan dizi, “Benim Annem Ankara’ydı. Denizi, boğazı yoktu ama direnişti, mücadeleydi!” sloganıyla dikkatleri üzerine çekiyor.
Böylece hayatın tüm zorluklarına rağmen mücadele etmekten vazgeçmeyen ve dimdik ayakta duran Zuhal karakteri, tam anlamıyla Ankara’nın simgesi haline geliyor. Dizide verilmek istenen en güzel mesaj ise anne olmanın tek başına bir mücadele olduğu gerçeğidir.