Hurma, Karbonhidrat, Kalsiyum, Potasyum, Demir, Magnezyum mineralleri ile A vitamini, C vitamini, B12, D vitamini, B6 vitamini gibi vitaminlerden oluşan hem bebekler
Hurma, Karbonhidrat, Kalsiyum, Potasyum, Demir, Magnezyum mineralleri ile A vitamini, C vitamini, B12, D vitamini, B6 vitamini gibi vitaminlerden oluşan hem bebekler hem de yetişkinler için çok faydalı harika bir yiyecektir. Bu makalemizde bebeklere hurma ne zaman, nasıl verilir, hurmanın bebeklere faydaları nelerdir? Konusu hakkında bilgiler verdik.
Uzmanlar bebeklerin ilk 6 ay yalnızca anne sütüyle beslenmesi gerektiğini, anne sütünün bu aylarda bebeğin tüm besin ihtiyacını karşıladığını bildiriyor.
Bebeklere hurma ne zaman verilir?
Sual: 6. ayını doldurmuş bebekler hurma yiyebilir mi?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Seydi Battal Gölgeli’nin cevabı: (Günde 1 adet yedirilebilir.)
Sual: Bebeğim 6 aylık, hurma verebilir miyim?
CEVAP
Dr. Aynur Dikeç Çetin’in cevabı: (Hurma henüz vermeyin, ilk 6 ay anne sütü, 6. ayı dolunca (ilk başlanacak ek gıda yoğurttur) anne sütü, yoğurt, meyve suyu, sebze suyu, yumurta sarısı (1/4 oranında), pekmez verilebilir.)
Sual: Bebeğim 7 aylık, 8.ayına girmek üzere, mamasına; incir, hurma, üzüm ve ceviz katıp yediriyorum, bu aylık bebeğe bu yiyecekleri vermek zararlı mı?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Seydi Battal Gölgeli’nin cevabı: (Cevizi vermek için 10-11. ayları beklemenizi tavsiye ederim. Hurma ve inciri verebilirsiniz, fakat hurma ile inciri farklı günlerde vermek daha uygun olur.)
Sual:Bebeğim 13 aylık hurma yedirebilir miyim?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Uzmanı Dr. Asaf Güven’in cevabı: (Hurma vermenizin mahzuru yok, artık uygun olan herşeyi yiyebilir.)
Hurma, lif dolu yapısıyla bebeklerde kabızlığı önler, kakayı yumuşatır.
Hurma demir içeriği ile hemoglobin üretimini artırır, bebeklerde kansızlığı önler.
Hurma bebeklerde bağırsak sorunları için yararlı çözümler sunar. Parazitik organizmalarla savaşır ve bağırsaktaki iyi bakteri oranını artırmaya yardımcı olur.
Çocuklarla bebeklerin karaciğeri, bakteriyel ve viral enfeksiyonlardan çabuk etkilenir ve çocukluk döneminde sarılık, hepatit, tifo gibi karaciğer hastalıklarıyla yetişkinlikten daha sık karşılaşılır. Yapılan bilimsel araştırmalar hurmada karaciğeri koruyan besin değerlerinin bulunduğunu gösteriyor, bu nedenle çocuğun beslenmesine hurmayı dahil etmek karaciğerini enfeksiyonlardan koruyacaktır.
Hurma bebeğin diş gelişimi için de önemli yararlar sağlar. Hurmayı çiğnemesi, bebeğinizin diş ve diş etlerine egzersiz uygulayarak daha hızlı ve daha güçlü çıkmasına yardımcı olur.
Hurmada bulunan antioksidanlar ve serbest radikaller bebeğin bağışıklığını güçlendirerek onu hastalıklardan korur.
Bebeklere Muz Ne Zaman Verilir, Muzun Bebeğe Faydaları Nelerdir? Tıklayınız
Bebekler İçin Gaz Giderici İlaçlar Nelerdir? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız
Bebeklere Anason Çayı Verilirmi, Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Tıklayınız
Bebeklere Papatya Çayı Nasıl Yapılır, Ne Zaman Ve Ne Kadar Verilir? Tıklayınız
Avakadonun Bebeklere Faydaları Nelerdir, Bebeklere Ne Zaman Verilir? Tıklayınız
Bebeklere Ihlamur Çayı Verilirmi, Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Tıklayınız
Bebe Bisküvisi Kaçıncı Ayda Verilir Ve Bebek Bisküvisi Zararlımı? Tıklayınız
Bebekler Kimyon Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Uzman Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız