Muz bebeğin ihtiyacı olan pek çok vitamin ve minerali içerir. Bu nedenle katı gıdaya geçen bebeklere ilk tanıştırılacak ideal besinlerdendir.
Muz bebeğin ihtiyacı olan pek çok vitamin ve minerali içerir. Bu nedenle katı gıdaya geçen bebeklere ilk tanıştırılacak ideal besinlerdendir.
Muz potasyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, kükürt, demir ve bakır gibi mineraller açısından zengindir. Bu mineraller bebeğin gelişiminin ilk aylarında ihtiyaç duyulan temel besin maddeleridir. Potasyum kas fonksiyonu ve kalp ritmini korumak için çok önemlidir. Öte yandan, demir ve bakır, hemoglobin düzeyleri için gereklidir. Kalsiyum ise kemik gelişimi için olmazsa olmaz bir mineraldir.
Sual:Bebeğim 6 aylık ne zaman muz verebilirim?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Yrd.Doç.Dr. Seydi Battal Gölgeli’nin cevabı: (6 aylık olduğuna göre artık muz yiyebilir, hemen bugün ilk muzunu tattırabilirsiniz.)
Doktor H.K. Bakhru Foods That Heal (Şifa Veren Yiyecekler) kitabıda bebeklerin ve küçük çocukların idrar yolu enfeksiyonuna daha yatkın olduğunu, idrar yolu iltihabının ateş, sık veya seyrek idrara çıkma, kokulu idrar, idrar yaparken yanma gibi belirtiler verdiğini, muzun antioksidan içeriği ile vücuttan toksinleri temizleyip bebeği idrar yolu enfeksiyonundan koruduğunu ve mevcut enfeksiyonu ise tedavi etmeye yardımcı olduğunu bildiriyor.
İshal bebeklerde sık rastlanılan sağlık sorunlarındandır. Muz, dışkıyı sertleştirerek bebeğin ishalinin durmasında önemli rol oynayabilir.
Sual: Doğum yaptığım yerdeki hemşire muzun bebeklere 9 aylık iken verilmesi gerektiğini yoksa yüksek kalsiyum içeriğinden dolayı bebeğin kalbinde soruna neden olabileceğini söyledi. Bu bilgi doğru mu, bebeklere muz ne zaman verilir?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış İlhan’ın cevabı: (Bebeklere muz 6 aylıktan sonra verilebilir. Fazla potasyum idrarla atılır, endişe etmeyin.)
Sual: Bebeğim 7 aylık, günde 2 muz yiyebilir mi?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doç Dr. Selman Vefa Yıldırım’ın cevabı günde 2 muz yemesinin bu yaşta hem gerekliliği hem de anlamı yoktur.
Sual: Bebeğim muzu çok seviyor püre halinde veriyorum fakat kabız yapıyor, ne tavsiye edersiniz?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Aydın’ın cevabı: (Haftada bir defa vermeniz uygun olur.)
Sual:Bebeğim muzu sevmiyor ve yemiyor. Muz yerine geçen potasyum yüklü yiyecekler nelerdir?
CEVAP
Beslenme Uzmanı Ve Diyetisyen Aynur Dikeç Çetin’in cevabı:(Bebeğinizin potasyum alımını neden takıntı yaptınız, bebekte potasyum yetersizliği mi var? Patates, kavun, bulgur, tarhana, pekmez de potasyum kaynağı yiyeceklerdendir.)
Sual:9 aylık bebeğim muzu çok seviyor, günde ne kadar vereyim?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Asaf Güven’in cevabı: ( günde 1 tane verebilirsiniz.)
Sual: Oğlum 6 ay 5 günlük, muzu blenderdan püre yapıp içine pekmez kattım, koyu bir kıvam vermeden yedirdim. Muz ağır gelir mi?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Aydın’ın cevabı: (Verebilirsiniz, haftada 1-2 defa verseniz, kâfi gelir.)
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Asaf Güven’in cevabı:(Azdan başlayıp artırarak verebilirsiniz.)
Olgun hatta olgunluktan kabuğu kararmaya başlamış muzu cam rendede püre haline getirin. Bekletmeden bebeğinize yedirin. Muzu bekletirseniz diğer meyvelerde olduğu gibi durdukça kararır hem de vitaminleri azalır. Cam rende yoksa çatalla yahut blendarla da muzu püre haline getirebilirsiniz.
Bebeklere Ceviz Ne Zaman Verilir, 6,7,8,9 Aylık Bebeğe Ceviz Verilirmi? Tıklayınız
Bebeklere Domates Ne Zaman Verilir Ve Domates Bebekte Gaz Yaparmı? Tıklayınız
Bebeklere Karpuz Ve Kavun Verilirmi? Uzman Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız
Bıldırcın Yumurtası Bebeklere Ve Çocuklara Kaç Yaşında, Nasıl Verilir? Tıklayınız
Brokoli Bebeklere Ne Zaman Verilir Ve Bebeklerde Gaz Yaparmı? Tıklayınız
Bebeklere Siyah Çay Ne Zaman Verilir, Bebekler Ne Zaman Çay İçebilir? Tıklayınız
Bebeklere Nane Çayı Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Tıklayınız
Bebeklere Anason Çayı Verilirmi, Ne Zaman Ve Nasıl Verilir? Tıklayınız