Bebeklerin Yüzündeki Kızarıklıklar Yanak Kızarıklığı Nedenleri Tedavisi

9 Aralık 2016
0 Yorum
bebeklerin yuzundeki kizarikliklar yanak kizarikligi nedenleri tedavisi

Bebek vücudunda, yüzünde, yanaklarda kızarıklık, bebeklerde en sık rastlanan cilt problemlerindendir. Bebeğin cildinde meydana gelen kızarıklıklar

Bebek vücudunda, yüzünde, yanaklarda kızarıklık, bebeklerde en sık rastlanan cilt problemlerindendir. Bebeğin cildinde meydana gelen kızarıklıklar genellikle ciddi bir sorun teşkil etmez ve kolaylıkla tedavi edilebilir. İşte bebek vücudunda, cildinde, yüzünde kızarıklığın nedenleri ve tedavi yöntemleri:

İsilik

İsilik, bebeklerde, özellikle yaz aylarında terleme ve sıvı kaybına bağlı olarak meydana gelen ve vücutta, yüzde, yanakta, ensede ve tüm ciltte küçük kızarıklıklar, kırmızı noktacıklar halinde belirti veren bir cilt rahatsızlığıdır. Bebeklerin vücudunu sıkı bir şekilde saran giyecekler de bebekte isiliğe yol açabilir. Bebek kıyafetlerinde pamuklu, bol ve rahat olanlar tercih edilerek, bebeği güneşten koruyarak isilik oluşumu önlenebilir. Bebekte isilik tedavisi için doktorunuza danışıp karbonat kullanabilirsiniz. Bir bardak suya 1-2 kaşık karbonat atıp karıştırın, hazırlanan solüsyonu isilik olan yerlere günde 4-5 defa sürün. Her defasında cildi tamamen kurutmayı unutmayın. Kalamin losyon da bebekteki isiliğe iyi gelecektir.

Kurdeşen

Kurdeşen, bebeğin yüzü dahil, vücudunun her yerinde görülebilen kızarıklık, ciltte kırmızı kabartılar şeklinde belirti veren en yaygın görülen allerjik reaksiyonlardandır. Bu döküntüler kaşıntıya yol açabilir. Kurdeşene bağlı nefes darlığı, baş dönmesi ve dudakların şişmesi de söz konusu olabilir. Kurdeşen tedavisinde iltihabı ve alerjik semptomları gidermek için antihistaminikler ve kortikosteroidler kullanılmaktadır.

Çilek lekeleri

Vücutta kırmızı kabarık izler olarak kendini gösteren çilek lekeleri, bebekteki cilt altında yer alan kan damarlarının büyüyerek belirginleşmesiyle ortaya çıkıyor. Bebek bir yaşına girmesiyle birlikte azalan ve genellikle zaman içerisinde yok olan bu lekeler, çoğunlukla kalıcı iz bırakmazlar.

Su çiçeği

Su çiçeği, herpes virüsünden kaynaklanır. Bebekte vücutta, yüzde, başta, boyunda, göğüste, genital bölgede kırmızı noktalar, ciltte kırmızı döküntü şeklinde belirti verir. Su çiçeği kaşıntı da yapan bir cilt hastalığıdır, doktorun vereceği ilaçlarla tedavi edilebilir.

Egzama

Egzama, bebeklerde en sık görülen cilt hastalıklarındandır ve bebeğin yüzünde, vücudunda kızarıklık, kabuklanma ve döküntü olarak belirti verir. Egzama genetik yatkınlıktan kaynaklanabildiği gibi, ev tozu akarı, polen ve besin alerjisi gibi alerji türleri de bebekte egzamaya neden olabilmektedir. Bebekte egzama tedavisi, egzamaya yol açan faktörlerden uzak durma, antihistamin kremler ve kaşıntı giderici kremlerin kullanımı ile gerçekleşir.

Kızamık

Bu hastalığa “rubivirüs” olarak adlandırılan bir virüs neden olur. Kızamık geçirme süresi iki ila üç hafta arasında değişir. Bebekte kızamık yüzde, vücutta kızarıklık, halsizlik, ateş, burun akıntısı, öksürük, gözlerde sulanma ve ışığa bakamama gibi belirtilere neden olur. Tedavisi için cildiye doktoruna başvurulur.

Damar beni (Hemanjiom)

Bebeklerde ciltteki damarların genişlemesine bağlı hemanjiom adı verilen kızarıklıklar meydana gelebilir. Hemanjiom bebeğin cildinin herhangi bir yerinde görülebilir. Kendi kendine zaman içinde kaybolabilirler.

Bebek sivilcesi

Birçok bebekte özellikle bebek 2. ve 3. haftalık olduktan sonra sivilce meydana gelebilir. Bebek sivilcesi de vücudunda kızarık görüntüye neden olur. Bir süre sonra kendiliğinden geçer.

Bebeğin vücudunda ve yüzündeki kızarıklıkların diğer nedenleri

  1. Ateşli hastalık geçirme
  2. Mantar enfeksiyonu
  3. Mongol lekesi
  4. Kawasaki hastalığı
  5. Meningokoksemi
  6. Alerji
  7. Beşinci hastalık
  8. Toksik eritem

Bebek vücudunda, yüzünde kızarıklık nasıl geçer?

Bebeğinizin vücudunda meydana gelen kızarıklar için en kısa sürede bir cildiye doktoruna başvurmalısınız. Doktorunuz hastalığın teşhisine göre bebek cildine uygulanmak üzere antihistaminik, antialerjik veya hidrokortizon krem reçete edecektir.

Bebeklerde Yüzde Kızarıklık Neden Olur, Nasıl Geçer? Doktor Cevaplıyor Tıklayınız