Çiçekçilerin sır gibi sakladığı 3 tüyo; Meğerse küsen çiçekler böyle coşuyormuş… 

31 Mayıs 2024
0 Yorum
cicekcilerin sir gibi sakladigi 3 tuyo megerse kusen cicekler boyle cosuyormus

Açmayan ve küsen çiçeklerin çok daha canlı ve sağlıklı olmalarını sağlamak adına, çiçeklerin bugüne kadar sır gibi sakladığı yöntemleri deneyebilirsiniz. Böylelikle çiçekleriniz çok daha güzel görünecek ve görsel şölen oluşturacaktır.

Ev çiçekleri, betonlaşmış şehirlerde hayatlarımızı anlamlandıran ve topraktan geldiğimizi hissettiren görüntüsüyle iç açan canlılardır. Fakat çoğu zaman ev bitkilerini taze ve canlı bir şekilde tutmak aynı zamanda sağlıklarını muhafaza edebilmek oldukça zor olabilir. Bu da doğal olarak büyümesinin önüne geçen problemleri doğuracaktır. Fakat endişe etmenize hiç ama hiç gerek yok. İşte ev çiçeklerinizin coşmasını sağlayacak 5 tüyo:

1. TOPRAĞI BESLEYİN

Bir bitkiyi toprağa ektiğinizde, zamanla kökler büyür ve onu beslemek için toprakta şeker, besin ve karbonhidrat aramaya başlar. Çoğu karışımda yalnızca ortalama altı hafta süren gübre bulunur. Büyük, renkli çiçekler elde etmek için sıvı veya yavaş salınan gübre takviyesi yapmanız gerekecektir. Aynı şey bahçe toprağı için de geçerli. Toprağı her yıl iyi çürümüş ev yapımı kompost veya gübreyle malçlarsanız, yeterli besin maddesine sahip olabilirsiniz. Aksi halde bitkilerinizi beslemeniz gerekecektir.

2. MUZ KABUKLARI

Muz kabukları, azot ve fosfor  ile birlikte herhangi bir gübrenin üç ana bileşeninden biri olan yüzde 42’ye kadar potasyum içerir. Bu muz kabukları bu nedenle organik gübreler söz konusu olduğunda bahçeler için idealdir.  Potasyum besinlerin ve suyun hücreler arasındaki hareketini teşvik eder, gövdeleri güçlendirir ve bitkileri birçok hastalıktan korur. Şaşırtıcı bir şekilde çiçek yapımında ve meyvelerin lezzetinin arttırılmasında da çok önemlidir. Bol miktarda potasyum kaynağı ile kuraklığa daha dayanıklı hale gelirler.

3. KARBONATLI SU

Karbonatlı su, suya Karbon Dioksit aşılanarak kabarcık etkisi yaratılarak üretilir. Karbondioksit, fotosentez döngüsünün temel bir unsurudur ve onsuz bitkiler kendi şekerlerini üretemezler. Karbonatlı su, gelişimleri için gerekli olan makro besinleri içerir.  Potasyum, karbon, oksijen, hidrojen, fosfor, kükürt ve tuz, içinde bulunan başlıca besinlerden bazılarıdır. Artık besinler zaten çözünmüş olduğundan, bitki bunları topraktan dışarı akmadan önce daha kolay emebilir. Ancak karbonatlı suyun yavaş yavaş toprağa damlatılması gerekir. Bu, bitkilere CO2 ve diğer besinleri absorbe etmeleri için uygun zamanı verir.

cicek 7

4. SOĞAN VEYA SARIMSAK KABUĞU

Bunlar, hiç para harcamadan besin eklemenin harika yöntemleridir. Kabuklarını atmayın; bunun yerine, bunları 2-3 gün suda bekletip doğrudan toprağa ekleyerek potasyum açısından zengin organik gübre yapmak için kullanın. Bu gübrede Kalsiyum, Demir, Magnezyum ve Bakır bol miktarda bulunduğundan bitkiler hastalıklara karşı daha dirençli hale gelir, daha hızlı gelişir, daha fazla çiçek ve meyve verir. Artık bunları nasıl kullanacak bilgi birikimine sahipsiniz!