Defne Yaprağı Nerelerde Nasıl Kullanılır Çayının Faydaları Nelerdir?

5 Nisan 2018
0 Yorum
defne yapragi nerelerde nasil kullanilir cayinin faydalari nelerdir

Defne yaprağı sağlığa pek çok faydası olan harika bir bitkidir. Acı tadından dolayı, yapraklar doğrudan yenemez fakat, yemekler içerisine tat katmak için az

Defne yaprağı sağlığa pek çok faydası olan harika bir bitkidir. Acı tadından dolayı, yapraklar doğrudan yenemez fakat, yemekler içerisine tat katmak için az miktarda kullanılabilir, turşulara katılabilir ya da defne yaprağı çayı yapılabilir.

Defne Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır?

Defne yaprağı çayını yapmak için, kurutulmuş 3 adet defne yaprağını ve bir tarçın çubuğunu, 2 bardak su içerisine koyun. 3 dakika boyunca kaynatın ve daha sonra ateşten alıp, çayı 5 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra çayı süzüp, biraz bal ekleyin.

Defne Yaprağının Sağlığa Faydaları

Kanseri Önler

Defne yaprağının en önemli faydalarından birisi, kanseri engellemeye yardımcı olmasıdır.

Soğuk Algınlığı, Grip Ve Nezleye Doğal Şifadır

Defne yaprakları, soğuk algınlığı, grip ve enfeksiyon belirtilerini yok etmede çok başarılıdır.

  1. Soğuk algınlığı geçirirken grip, nezle durumunda 1 bardak su içerisine bir 2-3 adet defne yaprağını atıp kaynatın. Çeyreği miktarda su kalıncaya kadar kaynattıktan sonra bu çayı süzün
  2. Çayı süzüp, içerisine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Bu sıcak çayı günde birkaç defa içerek, soğuk algınlığı ve gripten kurtulabilirsiniz.
  3. Yüksek ateşi düşürmek için; bir bardak su kaynatıp, içerisine birkaç defne yaprağı koyun. 10 dakika boyunca kaynatın. İçerisine bir bez parçası batırın ve daha sonra bu bez parçasını göğsünüz üzerine koyun. Defne yaprağı ateşi düşürmede başarılıdır.

Böbrek Taşlarını Eritir

Defne yaprakları, böbrek taşlarına karşı da çok etkilidir. Böbrek taşlarının hızlıca erimesini sağlarlar. İdrar sökücü olarak davranıp, böbrek taşlarını çözer. 3-4 defne yaprağını, bir bardak kaynayan su içerisine ekleyin. Kapağını kapatın ve su miktarı çeyreğe inene kadar kaynamaya bırakın. Sıvıyı süzün ve günde birkaç defa için. Böbrek taşları eriyene dek bu yönteme haftalarca devam edin.

Bitlerden Kurtulmaya Yardımcı Olur

Kafadaki bitlerden kurtulmak için, 50 gram kadar öğütülmüş defne yaprağını, 2 4 çay bardağı su içerisinde, 1 çay bardağı su kalıncaya dek kaynatın. Bu suyu süzüp, saç köklerine sürün. 3-4 saat kadar bekletin ve yıkayın. Bu yöntem bitlerden kurtulmanızı sağlayacaktır.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Defne yaprakları C vitamini açısından çok zengindir.100 gram defne yaprağı içerisinde 46.5 mg C vitamini bulunur ve bu miktar günlük tavsiye edilen miktarın %77.5’unu oluşturur. C vitamini veya ascorbic asit, çok güçlü bir antioksidandır ve vücuttan serbest radikallerin atılması ile bağışıklık sistemini güçlendirmede çok önemli bir rol oynar.

Kalp ve Damar Sağlığına İyi Gelir

Defne yaprağı içerisinde bulunan güçlü bitkisel ilaçlar, kalp atakları ve felç gibi birçok kalp ve damar sağlığına karşı sizi korur. Rutin, aslicylates ve caffeic asit gibi içerdiği birçok bileşen sayesinde kalp sağlığını ve etkinliğini arttırır.

Ağrıyı Giderir

Defne yaprağı, iltihap giderici özellikler barındırır. Bu da burkulma, eklem sakatlıkları ve hatta eklem iltihabı gibi birçok sorun nedeniyle oluşan ağrıyı gidermeye yardımcı olur. Defne yaprağını ve suyunu blenderdan geçirin, oluşan bu macunu ağrıyan yerlere sürüp, 20 dakika boyunca bekletebilirsiniz. Ayrıca, defne yaprağı yağı ile alnınıza yapacağınız masaj ile baş ağrılarını da geçirebilirsiniz.

Sindirim Sistemini Düzenler

Defne yaprakları, sindirim sistemi sorunlarını çözme konusunda çok başarılıdır. Mide ekşimesi, fazla asitlik ve kabızlık gibi sindirim sorunlarını geçirir. Sindirim sistemine yardımcı olmak için 5 gram defne yaprağını, 1 bardak su ile karıştırın. Ezilmiş taze zencefili de karışıma ekletip, suyun çeyreği kalıncaya kadar kaynamaya bırakın. Biraz demlenmeye bırakın. Sıvıyı süzüp içerisine biraz bal ekleyin. Günde 2 defa tüketerek, sindirim sisteminizi düzenleyebilirsiniz.

Kalp ve Damara Faydaları

Defne yaprağı içerdiği güçlü bitkisel birleşenler sayesinde kandaki glukoz ve kolestrol seviyelerini düşürür. Bu nedenle, özellikle şeker hastalığından mustarip olan insanlar için çok faydalıdır. Şeker hastaları defne yaprağını, kurutulmuş defne yaprağını tamamen kuruduktan sonra, elleriyle veya bir öğütücüyle parçaladıktan sonra, 1 kaşığını bir bardak sıcak su ile sabah kalktıktan sonra aç karnına tüketebilirler.

Folik Asit Kaynağıdır

100 gram defne yaprağı içerisinde yaklaşık 180 mg kadar folik asit vardır ve bu da günlük ihtiyacınızın %45’ini karşılar. Folik asitler, DNA sentezi ve hamilelik öncesindeki dönemde, doğacak bebeğinizde nöral tüp sorunlarını önler.

Çınar Yaprağının Faydaları Ve Zaraları Çınar Yaprağı Kürü Çayı Tarifi Tıklayınız

Defne Yağı Saça Nasıl Uygulanır? Ve Defne Yağının Saça Faydaları Tıklayınız

Zeytin Yaprağının Faydaları, Ne İşe Yarar Zayıflatırmı Canan Karatay