Deniz tuzu spreyi ne işe yarar? Saçlarınızda sahil esintisi…

deniz tuzu spreyi ne ise yarar saclarinizda sahil esintisi

Saçlarına şekil vermek ve doğal saç havası katmak isteyenlere yardımcı olan deniz tuzu spreyi günümüzde popülerliğini sürdürüyor. Nemli veya kuru saça uygulanan bu sprey, özellikle kadınların kurtarıcısı oluyor. Denizden çıktıktan sonra saçların deniz suyuyla aldığı dalgalı şekli sevenler için bu sprey vazgeçilmez bir şekillendirici görevi görüyor.

Denizden yeni çıkmış gibi kıvır kıvır dalgalı saçlara sahip olmak isteyenlerin vazgeçilmez tercihi deniz tuzu spreyi doğal yöntemlerde evde de elde edilebiliyor. Peki, bu sprey neden kullanılıyor, nasıl yapılıyor, zararlı mı? Tüm bu soruların cevaplarını sizin için derledik.

DENİZ TUZU SPREYİ NEDİR?

Deniz tuzu spreyi, şekillendirici saç spreyidir. Denizden çıktıktan sonra oluşan dalgalı saç görünümünü sevenler çoğunlukla bu spreyi kullanıyor. Ayrıca hem belirgin hem doğal dalgalara ulaşmayı kolaylaştırıyor. Ancak içerisinde bulunan deniz tuzu yüzünden fazla kullanılmaması öneriliyor. Yine de kullanımı doğru yapıldığı zaman oldukça işe yarayan bir üründür.

Örneğin, orantılı bir kullanım sayesinde, temiz içeriği olan bu sprey saçları dış etkenlerden koruyor. Kullanan kişiler güzel şekil almış saçlara sahip oluyor.

deniztuzuorta

Deniz tuzu spreyi evde de yapılabiliyor. Şu malzemelerle sprey oldukça kolay bir şekilde elde ediliyor:

  • 1 yemek kaşığı saç bakım yağı 
  • 1 yemek kaşığı saç jölesi 
  • 1 bardak ılık su 
  • 1 yemek kaşığı deniz tuzu 

Deniz tuzunu, suyun içine ekleyip diğer malzemeleri de koyarak iyice çalkalarsanız ev yapımı doğal sprey elde edebilirsiniz. Ucu spreyli bir şişeye bu karışımın yapılması kullanımını da kolaylaştırır.

DENİZ TUZU SPREYİ NE İŞE YARAR?

Doğal bir dalga görüntüsüne kavuşmak isteyen bireyler, temiz ve dalgalı saçlarına şekil vermek için bu ürünü kullanıyor. Aynı zamanda hacim kazandırmak ve değişik saç modellerini uygulamak için de işe yarıyor.

Saçlarına plaj dalgası görüntüsü vermek isteyenler saçlarını baş aşağı eğerek saç uç ve boylarına spreyi sıkmalıdır. Böylece saçlar şekil itibariyle daha hacimli duracaktır. Sprey ise saçların hacimli durması için sabitleyici görevi görüyor.

Saç uçlarına masaj yaparak spreyi saçlara nüfuz ettirmek ise saçın salaş görünmesini sağlıyor. Bu da uğraşılmamış ve salaş bir görüntü veriyor.

Yarım örgüyle saçların bir kısmı örülüyor, diğer kısmı ise deniz tuzu spreyi ile şekil alıyor. Böylece hem yapılmış hem de havalı duran yarım örgü saçlar elde edebilirsiniz. Bu saç modellerinin yanı sıra, spreyle birlikte saç fuları kullanmak tatlı bir görüntü veriyor. Deniz spreyli örgülü topuz da çok kullanılan saç modelleri arasında yer alıyor.

deniztuzuorta2

DENİZ TUZU SPREYİ NE ZAMAN KULLANILIR?

Kumsal dalgası görünümü veren bu spreyler günlük kullanıma uyum sağlıyor. Saç stilistleri, özellikle duştan çıktıktan sonra nemli saçlar üzerinde kullanımını öneriyor. Denizden çıktıktan sonra elde edilen saç görüntüsüne benzetmek için tatil zamanları da kullanılıyor.

Saçı nemli hissedene kadar spreyi uyguladıktan sonra geniş dişli bir tarakla saçlarınızı tarayın. Dışa doğru tarama yöntemiyle spreyi saç diplerinden uçlarına doğru eşit bir şekilde yayın. Böylelikle denizden yeni çıkmış, kumsalda savrulan saçlar yaratmak mümkün oluyor.

DENİZ TUZU SPREYİ ZARARLI MI?

Her şey gibi fazla kullanımda deniz tuzu spreyi de saça zarar verebilir. Saçların yapısı gereği nemli kalmalarını sağlamalıyız. Oysa deniz tuzu, saçı bir süre sonra yıpratarak zarar görmesine neden olur. İşte ‘deniz tuzu spreyi zararlı mı’ diye soranlar için deniz tuzunun saçlar üzerindeki zararlı etkileri şu şekilde sayılabilir: 

  • Kökten uca bir yıpranma sağlayarak saçları kurutur. 
  • Saçların nemini azaltarak güçsüzleştirir. 
  • Saçların daha mat görünmesini sağlar. 
  • Saç uçlarında kırılmalara neden olur. 

Deniz tuzu spreyi kullananlar, saçlarında bu olumsuz etkilerin görüldüğünü söylüyor. Yıpranmış saçların da onarılması bir hayli zor olduğundan, iyi durumdaki saçlarınızı çok fazla yıpratmamak için bu spreyi belirli aralıklarla kullanmanızı, kullanımını çok fazla abartmamanızı tavsiye ederiz.