Dubai çikolatası, TikTok’ta viral hale gelmesinin ardından günlük satışları hızla artan bir lezzet olarak dikkat çekiyor. Çikolatanın mucidi Sarah Hamouda, bu çikolatayı hamilelik döneminde yaşadığı tatlı krizinden yola çıkarak geliştirdi.
Dubai çikolatası, 2024 yılında TikTok’un en popüler tariflerinden biri haline geldi. Antep fıstığı ezmesi ve künefe dolgulu sütlü çikolata tarifine sahip ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir butik çikolata dükkanına ait.
TikTok’ta yemek fenomeni Maria Vehera’nın yaptığı inceleme sonrasında çikolata, İngilizce içerikler arasında viral oldu. 100 milyondan fazla izlenen videonun ardından TikTok’ta #dubaichocolate etiketiyle on binlerce gönderi paylaşıldı.
Dubai çikolatasının yaratıcısı Sarah Hamouda, Dubai’de yaşayan bir kadın girişimci. Hamileliği sırasında çikolata aşerdiğinde, yediği çikolataların hiçbiri onu tatmin etmeyince bu özel çikolatayı keşfetmiş.
Sarah, bu keşfini girişimciliğe dönüştürerek “Fix” adını vermiş. Sosyal medya hesabında yaptığı bir röportajda, “Peki neden Dubai?” sorusuna, “Dubai fırsatlar ülkesi. Biliyorsunuz, biz öyle bir ülkedeyiz” cevabını verdi.
“Fix” ismini neden seçtiğine dair soruya ise, “Fix, inanılmaz bir deneyim anlamına geliyor ve her ısırıkta sizi farklı bir deneyime götürmeyi amaçlıyor. Hamileyken aşerdiğimde aklıma bu isim geldi. Kulağa ne kadar klişe gelse de o anda beni etkiledi” diye açıkladı.
Dubai çikolatasını tadan bir muhabir baklavaya benzetince Sarah, “Baklavadan esinlendim” dedi.
Rakipleri hakkında sorulan bir soruya da, “Rekabetin sağlıklı olduğunu düşünüyorum ve aslında bu bana ilham veriyor” cevabını verdi.
Dokuz yıldır Dubai’de yaşayan Mısır kökenli İngiliz Sarah Hamouda, hamileyken yan bir uğraş olarak geliştirdiği çikolatayı ilk kez 2021’de piyasaya sürdü.
CNN’e verdiği röportaja göre, çikolatanın TikTok’ta viral olmasının ardından günlük satışları tek haneli rakamlardan 500’e fırlamış. 200 gramlık çikolata tabletleri ise her biri 20 dolara satılıyor. Çikolatalar, sadece BAE’deki Deliveroo uygulaması üzerinden belirli saatlerde siparişe açılıyor.
38 yaşındaki Hamouda, eşiyle daha önce evde yaptıkları çikolataları şimdi 10 kişilik bir ekiple kiralık bir mutfakta ürettiklerini belirtti. Kanada’dan Romanya’ya kadar dünyanın dört bir yanından mesajlar aldığını söyleyen Hamouda, bunun daha önce hiç “küresel bir trend haline geleceğine inanmadığını” ifade ediyor.