Elma düşük kalorili, lif ve antioksidan açısından zengin faydalı bir besindir. Cildi güzelleştirir, kanseri önler, bağışıklığı güçlendirir, kolesterolü düşürür… Elmanın bir diğer önemli faydası da zayıflamaya yardımcı olmasıdır. Diyetisyenlerin diyet listelerinde sıkça yer verdiği elma kaç kalori? İşte elma cinsleri ve kalorileri:
Formuna dikkat eden, daima fit ve sağlıklı kalmak isteyen kişiler doğal olarak yiyeceklerin kalorilerini merak eder, günlük kalori ihtiyacını aşmamaya özen gösterir. Kadınlarda günlük kalori ihtiyacı ortalama 1800-2000 iken erkeklerde ise bu oran 2200-2500’dür. Zayıf ve fit kalmanın bir diğer sırrı da kilo vermekte etkili olan besinleri diyet listesine eklemektir. Elma da bu yiyeceklerin en popülerindendir. Kırmızı, sarısı, yeşili her çeşit elma zengin lif içeriği ile doyurucudur, uzun süre tok tutucu ve bağırsakları çalıştırıcıdır, ideal kilonuza ulaşmanızı sağlar. 5 günde 5 kilo verdiren elma diyetine geçmeden önce elmanın kalorisine ve besin değerlerine değinelim:
Kırmızı ve yeşil elmanın kalorisi şöyledir:
Sarı elmanın kalorisi:
Elma kurusunun kalorisi:
Elma suyunun kalorisi:
Yapılan araştırmalar elmanın zayıflamaya yardımcı besinler arasında olduğunu gösteriyor. 124.086 yetişkin üzerinde yapılan 4 yıllık bir çalışmada, elma gibi lif ve antioksidan açısından zengin meyveler tüketmenin zayıflamaya yardımcı olduğu tespit edildi. Yapılan çalışmada elma yiyenler ortalama 560 gr. verdikleri görüldü.
Elma özellikle kuersetin adı verilen ve vücuttaki iltihaplanmayı azaltabilen bir antioksidan açısından zengindir. Vücutta iltihabın azalması dolaylı olarak da olsa zayıflamaya katkıda bulunur.
Orta boy bir elma genellikle porsiyon başına 100’den az kaloriye sahiptir. Elma, düşük kalorisi ile sizi bir sonraki öğüne kadar tok tutmak için harika bir atıştırmalıktır.
Dünya çapında yetiştirilen 7.500’den fazla elma çeşidi vardır. Bu çeşitlilik zevkinize uygun elma seçimini kolaylaştırır, tatlı ihtiyacını düşük kalori ile gidermek için size güzel bir seçenek sunar.
Düşük indeksli besinler kan şekerini dengeler, açlık krizlerini önler. Elma düşük bir glisemik indekse sahiptir, glisemik indeks skor derecesi 36 civarındadır ve bu nedenle glisemik indeksi 100 olan şekere kıyasla glukoz seviyelerini önemli ölçüde etkilemez. Elmanın düşük glisemik indekse sahip olmasını sağlayan iki bileşeni vardır: lif ve polifenoller. Lif, bağırsaklarda glikoz emilimini geciktirir. Elmadaki polifenoller ise insülin direncini azaltabilir. Elma ayrıca pektin adı verilen çözünür bir lif kaynağıdır . Bu lif bağırsakta jelatinimsi hale gelir ve bağırsaklarda yağ ve karbonhidrat emilimini geciktirebilir. Böylece kardiyovasküler hastalık ve diyabet riskini azaltabilir.
1.GÜN
2.GÜN
3.GÜN
4.GÜN
5.GÜN