İlk sezonu ile izleyicinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Gassal dizisinin oyuncuları yoğun ilgi gördü. Dizinin Ali’si Yağız Ata Dinçer kimdir? Çocuk oyuncunun yaşı ve oynadığı diziler merak edildi. İşte detaylar…
Gassal dizisinin Ali’si Yağız Ata Dinçer’in kim olduğu merak edildi. Sevimliliği ile kalpleri ısıtan çocuk oyuncu, dizi ve sinema oyuncusu olarak bilinmektedir. Yağız Ata Dinçer, 2017 yılında İstanbul’da doğdu.. Anaokulu öğrencisidir. Layla Şirin Ajans’ın çocuk oyuncusu Yağız Ata Dinçer, ilk defa 2022 yılında bir dizide rol alarak, Yalı Çapkını adlı dizide Fırat isimli bir çocuk karakterini oynamıştır.
Rol Aldığı Film ve Diziler:
Yalı Çapkını (Fırat, TV Dizisi 2022)
Yağız Ata Dinçer (laylasirin.com, 16.10.2022),
Yağız Ata Dinçer (imdb.com, 16.10.2022),
Yağız Ata Dinçer (sinematurk.com, 16.10.2022),
Yağız Ata Dinçer (dizioyuncu.com, diziseti.tv, diziler.com, 16.10.2022),
Yağız Ata Dinçer (beyazperde.com, sinemalar.com, 16.10.2022).
Gassal dizisi, yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgiyi ve bir Gassal’ın hikayesini derinlemesine ele alıyor. Dizinin ana karakteri Baki, genç yaşta bir gassal olarak hayatını sürdürüyor. Cenaze işlemleriyle ilgilenen ve her gün ölümle karşılaşan Baki’nin, “Ölünce beni kim yıkayacak?” sorusunu sorarak başladığı içsel keşif yolculuğu, dizinin temel öyküsünü oluşturuyor.
Baki’nin kendini sorguladığı bu yolculukta, hem toplumsal yapıyla hem de geçmişiyle yüzleşmesini izliyoruz. Zaman zaman mizahi, zaman zaman dramatik bir tarzla ekrana taşınan bu anlatım, izleyiciyi hem düşündürüyor hem de yaşamın değerini sorgulatıyor. Baki’nin bu süreçte yaşadığı travmalar, sevda, dostluk ve toplumsal deneyimleri ise izleyiciyi derinden etkiliyor.
Gassal dizisinin yönetmenliğini, başarılı projelere imza atmış deneyimli isim Selçuk Aydemir üstleniyor. Mizah ile dramayı ustalıkla harmanlayan Aydemir, dizinin anlatısını izleyicilere etkileyici bir şekilde sunuyor.
Dizinin senaryosunu ise Sümeyye Karaaslan kaleme almış. Karaaslan, Gassal dizisinin çarpıcı ve düşündürücü hikayesini yazarken, toplumsal meselelere eleştirel bir bakış açısı sunmayı başarıyor. Senaryodaki detaylar, izleyiciyi hikayenin içine çekiyor.