Evde güvenliğinizi tehlikeye atmadan priz temizliğini en iyi şekilde yapmanın yolları var. Bunları detaylı olarak sizlere verdik ancak priz çok fazla toz bulunduracağı için temizliği de son derece önemlidir.
Evinizde prizlerinizi kendinizi tehlikeye atmadan temizlemenin yolları bulunuyor. Mutlaka düzenli olarak pislenen prizleri temizlemelisiniz. Böylece prizler daha iyi çalışacak ve farklı güvenlik sorunları ortaya çıkartmayacaktır.
Evinizde pislenen, tozlanan ve yağlanmış prizleri temizlemenin farklı yolları bulunuyor. Güvenliğinizi tehdit etmeden kolayca prizleri temizleyebilirsiniz.
Bunun için ilk önce prizin elektrik bağlantısı olmadığından emin olun. Eğer üçlü priz temizliği yapacaksanız fişini çıkarttığınızdan emin olun. Duvardaki prizlerinizi temizlerken şarteli indirin. Bütün bu güvenlik önlemlerini aldıktan sonra temizliğe başlayabilirsiniz.
Sonrasında elektrik bağlantısını tekrar kuracağınız için priz temizliğinde ıslak bez, sulu bez, sıvı temizleyici kullanmanızı önermiyoruz. Kesinlikle kullanmamalısınız. Kuruduğundan iyice emin olduğunuzda şarteli kaldırabilir ya da fişi prize takabilirsiniz. Aksi halde büyük güvenlik sorunu açığa çıkacağı için mutlaka tamamen kuruması beklenmelidir.
Elektrik bağlantısı kesilen prize nemli bezle temizleme sağlayabilirsiniz. Nemli beze hafif temizleyici ürün sıkabilirsiniz.
Oksitlenmiş prizi temizlemek için yukarıda sıralandığı gibi güvenlik önemleri alındıktan sonra bir kovaya beyaz sirke ve tuz karışımı yapılmalıdır. Oksitlenmiş metaller üzerinde beyaz sirke ve tuzun etkisi vardır. Pası çözmeye yardımcı olacak olan bu karışımı prizin temizliğinde kullanabilirsiniz.
Eğer prizi tamamen ıslattıysanız iyice kurumasını beklemeden fişini takmamalısınız. priz temizliğinde en hassas nokta nemli ve ıslak olmamasıdır. Bundan emin olduğunuzda kullanmaya başlayabilirsiniz.
Sararmış plastik prizler çok kolay şekilde temizlenebilir. Bunun için bulaşık deterjanı ve karbonatla bir macun hazırlayın. Sararmış prizi bir nemli bezle silin. Temiz bir süngerle bu macunu sararmış kısma uygulayın. Ovma işleminin ardından nemli bezle silin ve temizliği bitirin.
Priz içlerini düzenli olarak temizlemeye özen gösterin. Çünkü evdeki kiri pisliği toplayan prizler hem çok büyük bakteri yuvası hem de böceklerin yaşam alanı olabiliyor.