Hacamat sonrası nelere dikkat edilmeli? Hacamat baş ağrısına neden olur mu?

2 Ağustos 2021
0 Yorum
Adsiz tasarim 1 15

Hacamat, cilt altındaki kan dolaşımını hızlandırarak vücutta biriken toksinlerin dışarıya atılmasını sağlayan alternatif tıp tedavisi yöntemidir. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak kişiyi rahatlatan hacamat tedavisi; kişiyi rahatlatır, bağışıklığı kuvvetlendirir ve birçok hastalığa şifa sağlar. Hacamat tedavisi vücuda oldukça fayda sağlar. Ancak hacamat yaptıran kimse, hacamattan sonra bazı noktalara dikkat etmez ise, hacamatın etkisi azalır. Hacamattan sonra dikkat edilmesi gereken noktaları yazımızın devamında bildirdik.

HACAMAT SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Hacamat yaptıran kimsenin hacamattan sonra vücudu toksinlerden arınır. Vücut toksinlerden arındığı için, kişi kendini çok rahatlamış hisseder. Bu nedenle hacamat yaptıran kimse, hacamattan sonra vücudunu yoracak işleri yapmamalı ve gün boyunca dinlenmeye özen göstermelidir.

Hacamattan sonra bedeni yoracak işlerden uzak durulmalı, mümkünse 3 gün boyunca ağır işler ve spor yapılmamalıdır.

Hacamattan sonra kişi kendini acıkmış hisseder ve hatta iştahı açılabilir. Ancak hacamattan sonra çok yağlı ve hazmetmesi zor ağır yiyecekler yememeli, daha hafif besinleri tüketmelidir.

Hacamattan sonra mideyi çok doldurmamak ve hafif besinler tüketmek, hacamatın etkisini arttıracaktır.

Hacamattan sonra yaklaşık 2 saat bir şey yenilmemelidir. Aynı zamanda hacamattan sonra 3 gün boyunca hayvansal gıdalar (et, süt, tereyağı, peynir, yoğurt, yumurta gibi) tüketilmemelidir.

Adsiz tasarim 120

Hayvansal gıdalar proetin ağırlıklı olduğu için kan dolaşımını yavaşlatmaktadır.

Hacamat yaptırdıktan sonra kendinize sirkeli su yahut bel şerbeti hazırlayıp içmeniz, hacamatın vücuda faydasını arttıracaktır. Sirkeli suyun ve bal şerbetinin damar açıcı özelliği vardır. Damar açıcı özelliği sayesinde vücudun temizlenmesine yardımcı olur.

Hacamat yaptıran kimse, hacamattan hemen sonra uyumamalıdır. Hacamattan sonra bazı kişilerde uyku hali peyda olur.  Ancak uzmanlar, hacamattan sonra uyumanın, hacamatın etkisini azalttığı söylemektedirler. Hacamattan sonra en az 3- 4 saat uyumamalıdır. Hatta bazı uzmanlar hacamattan sonra en az 6 saat uyunmaması gerektiğini bildiriyorlar.

Hacamat yaptıran kimse, hacamattan sonra 48 saat yani 2 gün boyunca cimadan yani cinsel birliktelikten uzak durmalıdır. Yine aynı şekilde hacamat sonra 48 saat boyunca cimadan uzak durmak hacamatın faydasını arttırır.

Hacamat yaptırdıktan hemen sonra duş alınmamalıdır. Hacamat işleminden 12 sonra banyo yapılabilir. Duşun ardından hacamatın yapıldığı bölgelere kantaron yağı yahut zeyinyağı sürmek, yaraların kısa zamanda iyileşmesini destekler. Aynı zamanda hacamatın yapıldığı bölgelerde kesi iz kalmamasını sağlamaktadır.

Adsiz tasarim 2 16

HACAMATTAN SONRA AĞRI YA DA BAŞ AĞRISI OLUR MU?

Hayatında ilk kez hacamat yaptıran kimselerin bazılarında, hacamattan sonra hafif baş ağrısı, baş dönmesi ve mide bulantısı görülür. Aynı zamanda hacamat sonrası bazı kişilerde vücudunun çeşitli bölgelerinde ağrı, sızı görülebilir. Her insanın vücut yapısı aynı olmadığından herkeste hacamat sonrası ağrı olmaz. Hacamat sonrası, vücudun belli bölgelerinde ağrı olması endişe edilecek bir durum değildir. Hacamattan sonra, kişi kendini yoracak işlerden uzak durmalı, spor yapmamalı, mümkünse ayakta fazla kalıp vücudu yormamalıdır. Hacamat yaptıran kimsenin, günlük kendisin yormayan hafif işlerini yapmasında bir sakınca yoktur.

Adsiz tasarim 3 15

HACAMATTAN SONRA NE YENMELİ?

Hacamat yaptıran kişi, hacamattan sonra yemek yiyebilir. Ancak yemek yeme konusunda dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Hacamat yaptırdıktan sonra en az 2 saat hiçbir şekilde yiyecek, içecek tüketilmemelidir. Hacamat işleminden 3-4 saat geçtikten sonra meyve, sebze, et ve yoğurt içermeyen çorba gibi hafif gıdalarla beslenilmelidir. Hacamat yaptırdıktan sonra 3 gün boyunca hayvansal gıdalar (et, süt ve süt ürünleri) yenilmemelidir.

HACAMAT SONRASI HEMEN BANYO YAPILMALI MI?

Hacamat yaptırdıktan sonra, kişinin en az 12 saat banyo yapmaması gerekir. Mümkünse hacamat işleminden 1 gün sonra banyo yapılmalıdır. Hacamatın yapıldığı bölgelerdeki kesiklerin çabuk kapanması ve enfeksiyon kapmaması için hacamat işleminden 1 gün sonra banyo yapılması doğrudur.