Sigara külünün dökülmesi, mum devrilmesi, ütü gibi nedenlerden dolayı halılarda yanık izi meydana gelebiliyor. Böyle bir kazaya maruz kaldıysanız üzülmeyin! İşte halıdaki yanık izinden kurtulma yöntemi:
Halı, en sık kullandığımız ev eşyalarından. Ülkemizde halısız ev gibi yok gibi. Bu kadar çok kullanılan bir eşyada haliyle zaman zaman bir takım kazalar ortaya çıkabiliyor. Halı yanıkları da bu istenmeyen durumlardan. Halıda yanık izi bir anda oluşuyor ve kötü bir görüntüye neden olabiliyor. Sakın moralinizi bozmayın! Çözümü var! Halıdaki yanık izini gidermek için şu aşamaları uygulamalı:
Malzemeler
Uygulaması
Yanık izi geçmediyse, bir bezi temizleme solüsyonuyla ıslatın. (Temizleme solüsyonu hazırlamak için bir kısım hidrojen peroksiti beş kısım suya karıştırın. )Hidrojen peroksiti eczaneden temin edebilirsiniz. Lekeyi temiz bir bezle kurulayın. Kurulama işleminde dışarıdan başlayın ve halının ortasına doğru kurulamaya devam edin.
Halıyı tekrar ıslatıp kurulayın.
Halıyı kurumaya bırakın. Yanık izi artık görülemez hale geldiyse işlem tamam demektir başka bir şey yapmanıza gerek yok. Ancak yanık izini temizledikten sonra halıda boşluk oluştuysa o zaman şu işlemi uygulayın: Cımbızla halının yanık olmayan, sağlam yerlerinden biraz halının liflerinden alın. Lifi halının koltukların altı gibi görünmeyen yerlerden toplanızı öneririz. Yanık olan yerin boşluğunu doldurmaya yetecek kadar tüyleri, halının liflerini cımbızla yolmaya devam edin.