Diğer besinler gibi, hamilelikte limon yemenin bazı dezavantajları olsa da limonun gebe kadına pek çok faydası vardır. Ancak,hamileyken ne kadar
yememiz sağlık
Diğer besinler gibi, hamilelikte limon yemenin bazı dezavantajları olsa da limonun gebe kadına pek çok faydası vardır. Ancak, hamileyken ne kadar yememiz sağlıklı ya da sağlıksız olur? Hamilelikte beslenmenizde kontrollü miktarda limon tüketmek sağlıklıdır. Limon vitaminler ve minerallar açısından zengindir ve sabah bulantısını azaltmada önemli rol oynar. Fakat mide ekşimesi, gastrointestinal sorunlar gibi vücuda zararlı olabilir ve diş minesine de zarar verebilir. Bu yüzden, sınırlı miktarda tüketmek en doğrusudur.
Bebeğin Kemiklerini Geliştirir
Limonun içinde bulunan kalsiyum ve magnezyum kemikleri güçlendirir. Bu yüzden, bebek ve anne için çok önemlidir. Ayrıca, limonda bulunan potasyum sağlıklı beyin hücreleri oluşumuna yardımcı olur ve bebeğin kemik gelişiminde etkili rol oynar.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir:
Limon doğal savunma mekanizmasını güçlendirmeye yardımcı olan C vitamini açısından zengindir ve bakterilerle, virüslerle savaşmaya yardımcı olur. Bu yolla limon suyu bağışıklığı güçlendirir ve hamilelik boyunca vücudu öksürük, soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlara karşı korur.
Sabah Bulantısını Önler
Birçok hamile kadın sabah bulantısından kurtulmak için limon kullanır. Yapılan bilimsel çalışmalara göre limon sabah bulantısı esnasında mide bulantısı gidermeye yardımcı olur. Ya yalayarak, ya emerek ya da koklayarak limon tüketmek, genelde kusma ve bulantı hissini rahatlatmakta etkili rol oynar. Hatta limonun kokusu bile mide bulantısını azaltmaya yardımcı olur. Eğer limon yardımcı olmazsa ve mide bulantısı çok şiddetli ise hemen doktorunuza görünmelisiniz.
Limon Vitamin ve Mineraller Açısından Zengindir
Limon farklı vitaminlerin ve minerallerin kaynağıdır. Eğer kontrollü miktarda tüketirseniz zengin besinsel değerleri vardır. Bir limon sayısız vitaminler ve mineraller içerirken neredeyse hiç yağ bulundurmaz ve sadece 17 kaloridir. Limon, C vitamini açısından zengindir. Limonun içinde bulunan diğer vitaminler ve mineraller; magnezyum, bakır, niasin, folat, tiyamin, fosfor, manganez, pantotenik asit, B6 vitamini ve riboflavin. Tüm bu mineraller ve vitaminler bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişimi için gereklidir.
Sindirime Yardımcı Olur ve Kabızlığı Engeller
Hamile kadınlar genelde hazımsızlık problemleri çeker. Hamilelik boyunca kabızlık çok yaygın bir sorundur. Limonlu su hazımsızlık problemine tedavi etmeye yardımcı olur. Bu sayede kabızlığı önler ve düzgün sindirime yardımcı olur. Temelde limon karaciğeri uyarır, peristalsis hareketi geliştirir ve sonunda dışkıyı kolay bir şekilde çıkarmak için bağırsakları uyarır.
Ödemi Tedavi Eder
Hamilelikte ödem, ellerde ve ayaklarda şişme çok yaygın görülen bir sorundur. Acı vericidir, sağlıksızdır ve çok rahatsız edici bir durumdur. Bu durumu tedavi etmek için 1 bardak suya 1 kaşık limonlu su katıp içebilirsiniz ödemi azaltmaya yardımcı olur.
Kan Basıncını Düzenler Yüksek Tansiyonu Önler
Limon etkili bir şekilde kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur. Kan hücrelerini yumuşak yaparak, limonun içinde bulunan vitaminler bunların güçlenmesini sağlar. Ayrıca, kolesterol seviyesi limonlar sayesinde kontrol altına da alınabilir.
pH Seviyesini Düzenler:
Limonlu su vücudun alkalizeleştirmesine yardımcı olur. Doğalda asitlidir fakat vücut içinde alkalin özellik gösterir. Alkalin kalıntıları asit zehirlenmesi belirtilerini iyileştirir. Bu yüzden limon, vücuttaki pH seviyesini düzenlemek için iyi bir kaynaktır ve hamileyken limon yemek iyidir.
Hazımsızlığı Önler
Hamilelik boyunca hazımsızlık probleminin yaşanılması çok normaldir. Limonlu su sindirim borusunun yağlanmasını önleyen çok eski bir doğal yöntemdir ve düzgün sindirim yapılmasına yardımcı olur.
Hidrasyon Sağlar (Vücudu Sulu Tutar)
Limonlu su, hamile bayanlarda çok önemli olan vücudun su ihtiyacını dengede tutmaya yardımcı olur. Su seviyesinin dengede olması, baş dönmesi, mide bulantısı, kramp, ödem ve baş ağrısı gibi diğer hamilelik sorunlarını önler.
Antioksidan Özelliği Vardır
Düzenli olarak limonlu su tüketmek, vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olur ve böylece hamilelik boyunca vücudu enfeksiyonlardan korur.
Stresi Giderir
Çalışmak, hamile bayanlar için çok zor zamandır. Stresli ve sancılıdır. Hamile bayanlar, çalışmayı daha kolay ve az stresli hale getirmek için 5. Aydan itibaren düzenli olarak ballı limon suyu almalıdırlar. Ancak bu tedaviye başlamadan önce doktorunuza danışın.
Hamilelik Boyunca Limonlu Suyun Muhtemel Yan Etkileri
Hamileyken limon yemek yararlı olmasına rağmen, bazı yen etkileri vardır. Hamile kadınlar limon yerken dikkatli olmalılar.
Diş Minesini Çürütmek
Limon C vitamini bakımından zengindir. Hamile kadınların diş mineleri için zararlı olabilen sitrik asit içerir. Bu yüzden, hamile kadınlar limon suyu tüketirken dikkatli olmalıdırlar. Dişinizin zarara uğradığını hissediyorsanız, doktorunuzu ziyaret etmelisiniz.
Mide ve Bağırsak Sorunları ve Mide Ekşimesi
Hamile kadınlar bu dönemlerinde mide ekşimesi ya da gastrointestinal sorunlarla genelde karşılaşmaktadırlar. Limonda yüksek miktardaki asidik seviyesi bu durumları çoğaltabilir ya da tetikleyebilir. Böyle sorunlar yaşıyorsanız, limon ve diğer turunçgil meyveleri yemekten kaçınmak için mantıklı olabilir.
Limon Düşüğe Neden Olabilir mi?
Limon böyle bir soruna yol açmaz. Aşırı miktarda tüketildiğinde turunçgil meyvelerde olduğu gibi limon vücudun asidik seviyesini artırabilir ve düşüğe neden olabilir. Ancak, kontrollü tükettiğiniz zaman güvenlidir.
Hamilelik Boyunca Limon Sivilce İçin İyi midir?
Limonun doğal asit yapısı hamilelik boyunca sivilceyi iyileştirmek için etkilidir. Sivilceden etkilenen cildinize bir miktar limon suyu uygulayın. 5 dakika bekletin ve ardından suyla durulayın. Her gün yapılan bu uygulama, sivilceleri oluşturan kirleri ortadan kaldırabilir ve sebum (yağ bezleri) birikimlerini de yumuşatabilir.
En Yeni, Modern Kız Bebek İsimleri Ve Anlamları 2017 Tıklayınız
Hamilelikte Bebeğin Gelişimi İçin Neler Yemeli? Tıklayınız
Erkek İsimleri Ve Anlamları En Güzel Erkek Çocuk İsimleri 2018 Listesi Tıklayınız