Huzur veren Selenit taşı özellikleri ve faydaları

19 Temmuz 2024
0 Yorum
huzur veren selenit tasi ozellikleri ve faydalari

En hassas doğal taşlardan biri olan Selenit taşı, faydalarıyla şaşırtıyor. Yüzyıllar boyunca askerler ve komutanlar tarafından düşmanlardan korunmak için kullanıldığı biliniyor. Çöl gülü ve çöl taşı olarak da bilinen Selenit taşı, stresten arındırıyor ve huzur veriyor. İşte selenit taşının özellikleri ve faydaları…

Selenit taşı, en hassas ve kırılgan doğal taşlardan biri… Şeffaf ve beyaz renkte olan bu taş, huzur veriyor, stresten ve kaygıdan uzaklaştırıyor. Pozitif enerji taşlarından biri olan selenit taşı, hoşgörü ve duyarlılık gibi iyi özellikleri ortaya çıkarıyor. Peki Selenit taşının faydaları nedir? Hangi burçlarla uyumludur? Bakımı nasıl yapılır? İşte selenit taşı hakkında bilinmesi gerekenler… 

SELENİT TAŞI NEDİR?

Selenit taşı genellikle beyaz renkte olan alçı taşının şeffaf bir çeşididir. Yumuşak bir yapısı vardır ve içerisinde az miktarda su bulunur. Çöl Gülü ve Çöl Taşı adıyla da bilinir. İsmini Yunan Tanrılarından biri olan ”Selene”den aldığı biliniyor. Bu taşın kullanımı 2500 yıl öncesine kadar dayanıyor. Tarih boyunca Roma, Mısır ve Osmanlı Devleti gibi birçok ülke tarafından savaşta düşmanlardan korunmak için kullanıldığına inanılıyor. 

ghfkhgfhl

SELENİT TAŞININ ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Selenit taşı alçı taşının şeffaf renkli bir çeşididir. Beyaz ve kahverengi arasında çeşitli renk tonlarında bulanabilir. Yapısı çok kırılgan olduğu için diğer taşlar gibi işlenmeye ve şekil vermeye uygun değildir. Bu yüzden genellikle doğal haliyle kullanılır. 

Mhos ölçeğine göre sertlik derecesi 2’dir. Bu değer diğer doğal taşlara göre çok düşük bir değerdir. Öyle ki suyla temas ettirildiğinde yapısı bozulur, hatta erime gibi durumlar yaşanabilir. 

Selenit taşının en önemli özelliği şeffaf bir yapıda olmasıdır. Işığı yansıtır ve bu özelliğinden dolayı dekoratif lamba olarak da kullanılır. Genellikle denize kıyısı olmayan bölgelerde, tuzlu suyun buharlaşmasıyla oluşur. 

SELENİT TAŞI NEREDEN ÇIKARTILIR?

Selenit taşı en çok Orta Asya, Çin, Meksika ve ABD’de çıkartılır. 

SELENİT TAŞI NE İŞE YARAR?

Selenit taşının huzur verdiğine ve kişinin kendine olan inancını güçlendirdiğine inanılır. Bu nedenle sık sık yoga ve meditasyon yaparken kullanılır. 

selenit tasi

SELENİT TAŞININ FİZİKİ VE RUHSAL FAYDALARI NEDİR? 

  • Selenit taşı kemiklere güç verir.
  • Regl döneminde yaşanan karın ağrısını azaltır.
  • Sırt ağrılarının geçmesine yardımcı olur.
  • Uykusuzluğa karşı iyi gelir.
  • Cilt sağlığını korumaya yardım eder. 
  • Enerji dengeleyen taşlardan biridir. 
  • Negatif enerjiyi uzaklaştırarak, pozitif bir enerji verir. 
  • Meditasyon ve yoga yaparken zihni kötü düşüncelerden arındırdığı için sıklıkla kullanılır. 
  • Stres, kaygı ve endişe gibi duyguları azaltır. 
  • Duygusal olarak denge sağlar; iç huzur ve sakinlik verir.
  • İş yerinde ya da evde kullanıldığında, negatif enerjilerden koruma sağlar. 
  • Selenit taşını evde bulundurmak, bolluk ve bereket getirir. 
  • Hoşgörü, anlayış ve duyarlılık gibi davranışların artmasını sağlar. 

ghkjhkiul

SELENİT TAŞI NASIL KULLANILIR? 

Selenit taşı genellikle kolye olarak kullanılır. Kırılgan bir taş olduğundan dolayı şekil verilemez ve yüzük, kolye ya da tespih gibi aksesuarların yapımında kullanılamaz. Ayrıca ev eşyalarında da lamba ve doğal taş olarak kullanımı yaygındır. 

SELENİT TAŞI HANGİ BURÇLARLA UYUMLUDUR?

Selenit taşının en uyumlu olduğu burçlar Yengeç ve Balık burcudur. 

Bu burçların uyumlu olduğu diğer taşlara buradan bir göz atabilirsiniz: 

SELENİT TAŞININ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Selenit taşı en hassas doğal taşlardan biridir. Tırnaklarla temas ettirildiğinde bile çizilen bu taşı, yumuşak uçlu bir diş fırçası ve su ile temizlemek yeterlidir. Kimyasal içerikli sabun ya da temizleyicilerle bu taşı temizlemek, taşın yapısına zarar verir. 

Ayrıca selenit taşının üstünde biriken negatif enerjilerden arındırmak için selenit taşını temizlemeye ihtiyaç yoktur. Bu taş, kendi kendini temizleyen doğal taşlar arasındadır. Dolayısıyla güneşte bekletme, toprağa gömme ya da suyun altına bırakmak gibi yöntemlere ihtiyaç duyulmaz.