Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi Kaymakamı, hazırladığı projeyi faaliyete geçirmiş ve bu proje sayesinde birçok kadına iş imkanı sunmuştur.
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı olan Kaymakamlık, hazırladığı projeyi faaliyete geçirmiş ve bu proje sayesinde birçok kadına iş imkanı sunmuştur. Günlerce oyuncak sanatı ile uğraşan hanımlar amigurumi oyuncak ve bez bebek yaparak iş sahibi olmuşlardır.
Kaymakamlığın Projesi Sayesinde Kadınlar İş Sahibi Oldu
Birçok kadının iş sahibi olmasına yardımcı olan ADEM (Aile Destek Merkezi), Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde faaliyet göstermektedir. İlçedeki 20 kadın yaptıkları bez bebek ve amigurumi oyuncaklar için gerekli olan malzemeleri Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan temin etmişler. Kadınlar her gün Aile Destek Merkezi’ne giderek bez bebek, amigurumi oyuncak gibi birçok hediyeler hazırlamışlardır. Günlerce süren emeklerinden sonra ise hazırladıkları el emeği göz nuru hediyeleri satmak için, özenle tezgaha dizmişlerdir. Her biri ayrı emek kokan el yapımı hediyeler çok büyük ilgi görmüştür. Hediye başı 100-200 TL arası fiyat biçen kadınlar, hem bir yandan iş öğrenmiş hem de maaş almışlardır. Sadece bulundukları yerde değil, Türkiye’nin birçok bölgesinden amigurumi ve bez bebek sipariş alan kadınlar, bu projenin devam etmesini istemişlerdir.
Aile Destek Merkezi’nde bu proje sayesinde iş sahibi olan Güler Ataman, ADEM koordinatörü sayesinde iş sahibi olduklarını ve ilçeye bağlı kaymakamlığın gönderdiği malzemeler sayesinde çok güzel hediyeler hazırlayıp sattıklarını dile getirmiştir. Yine Aile Destek Merkezi’ndeki kursiyer olan Şükran Durmuş da kaymakamlığın faaliyete geçirdiği proje sayesinde, bez bebek yapımı içim lazım olan malzemelerin kendilerine gönderdiklerini ve bu sayede iş sahibi olduklarını söyleyerek kaymakamlığa teşekkürlerini iletmiştir.
Aile Destek Merkezi (Adem) koordinatörü Sevilay Ataman, Beytüşşebap ilçe kaymakamı Hasan Uğuz sayesinde bu projeyi faaliyete geçirdiklerini söylemiş ve ardından şu sözleri dile getirmiştir;
“İlçe kaymakamı Hasan Uğuz sayesinde 20 kadın iş sahibi oldu, bunun için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Projenin 20 emektar kadını, yaptıkları el emeklerini 100-200 TL arası fiyatlandırıyorlar. Amigurumi, bez bebek gibi birçok el emeği hediyelikler, proje kapsamında birçok aileye ekmek kapısı oldu.” diyerek sözlerini tamamlamıştır.