Turşu sağlık için çok faydalı olan önemli probiyotik kaynaklarındandır. Bağışıklığı güçlendirir, kanserden korur, zayıflamaya yardımcı olur. Ancak turşu yüksek
Turşu sağlık için çok faydalı olan önemli probiyotik kaynaklarındandır. Bağışıklığı güçlendirir, kanserden korur, zayıflamaya yardımcı olur. Ancak turşu yüksek oranda tuz içerdiği için; yüksek tansiyonu olanlar, şeker hastaları, böbrek yetmezliği yaşayanlar ve midesinde sorun olanlar turşu tüketiminde çok kontrollü olmalı yahut turşudan uzak durmalıdır. Turşuya beyaz sirke katmak turşunun sert kalmasını sağlar ancak turşunun asidini artıracağından lezzetini azaltabilir.
Diyetisyen Ve Beslenme Uzmanı Filiz Karaoğlu Turşunun Faydalarını Şöyle Bildiriyor
Diyetisyen Ve Beslenme Uzmanı Deniz Berksoy’dan Evde Karışık Turşu Yapımı
Malzemeler
Yapılışı: Sebzeleri güzelce yıkayıp ayıklayın.Çatalla sebzelerin ortalarına birkaç delik açın. Kavanozun dibine acurları yerleştirin. Sırasıyla aralarına ikiye bölünmüş sarımsak dişlerini yerleştirerek havuçları, yeşil domatesleri, sivri biberleri, lahanaları, maydanozları, kereviz sap ve yapraklarını ve kırmızı domatesleri kavanoza istifleyin.Turşu için kullanacağınız suya tuzu katıp kaynatın ve soğumaya bırakın.Bu suya limon tuzu, sirke, şeker ve aspirini ekleyip karıştırın.Kavanoza bu suyu dökün.Üstüne de küf yapmaması için sıvı yağı ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün bekletin.
Diyetisyen Ve Beslenme Uzmanı Yeşim Temel Özcan’dan Evde Karışık Turşu Yapımı Tarifi
Malzemeler
Yapılışı:
Lahana, havuç, pancar ve sarımsağı mutfak robotundan geçiriniz ve kocaman bir kaba dökünüz. Maydanoz, dereotu veya naneyi ince ince kıyarak tencere içindeki karışıma ekleyiniz. İçine peyniraltı suyunu, tuzu dökün ve tahta servis kaşığıyla iyice karıştırın. Daha sonra elinize eldiven geçirip iyice karıştırın ve sulansın. Sonra bu karışımı birer litrelik cam kavanozlara doldurunuz ve küflenmemesi için hava kalmayacak şekilde kapatınız. Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 5-7 gün kadar kalmalı. Sonra buzdolabına alabilirsiniz. Önemli Not:Fermentasyon sırasında asla küflenme olmamasına dikkat ediniz. Küflenmeyi önlemenin yolu havasız ortamda (aneorobik) fermente olmasını sağlamaktır.
Yumurta Turşusu Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Lezzetli 2 Tarif Tıklayınız
Sucuk Nasıl Yapılır?Evde Sucuk Ve Sucuk İçi Yapımı İçin 4 Farklı Tarif Tıklayınız