Kızıl Hastalığına Ne İyi Gelir Kaşıntı Nasıl Geçer Bitkisel Tedavi

25 Eylül 2018
0 Yorum
kizil hastaligina ne iyi gelir kasinti nasil gecer bitkisel tedavi

Kızıl hastalığı A grubu streptekok bakterilerinin sebep olduğu bakteriyel enfeksiyondur. Bu hastalık vücudun birçok bölgesine yayılan kırmızı kabarık deri döküntülerine neden olur.

Kızıl hastalığı A grubu streptekok bakterilerinin sebep olduğu bakteriyel enfeksiyondur. Bu hastalık vücudun birçok bölgesine yayılan kırmızı kabarık deri döküntülerine neden olur. Eskiden şiddetli ve ölümcül bir hastalık olan kızıl, şimdi antibiyotiklerle tedavi edilebilmektedir. Kızıl hastalığı ortalama 2 haftada tamamen geçer.

Kızıl Hastalığı Nedir?

Kızıl hastalığı streptokok boğaz ağrısına sebep olanla aynı bakterinin sebep olduğu bulaşıcı bir enfeksiyondur. Kızıl hastalığı genellikle 2-10 yaş arasında meydana gelir.

Kızıl Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

  1. Vücutta kırmızı deri döküntüleri

Kırmızı(kızıl) deri döküntüleri belirtiler başladıktan 12 ila 48 saat sonra ortaya çıkar. Gövde ve bacaklarda belirir ve güneş yanığına benzer. Döküntü 2-5 gün arası sürer. “Zımparalanmış gibi” kırmızı döküntüler genellikle boyunda, yanaklarda, göğüs bölgesinde ve alında bulunur sonra kol ve sırta da yayılabilir. Döküntü başladıktan 3-4 gün sonra yok olur.

  1. Yüz kızarmış görünebilir.
  2. Ateş
  3. Boğaz ağrısı
  4. Üşüme
  5. Baş ağrısı
  6. Kusma
  7. Karın ağrısı
  8. Koltuk altı ve kasıklarda parlak kırmızı renk
  9. Beyaz dil
  10. Yara ve döküntülerden dolayı yutma güçlüğü ve ağrı
  11. Lenf bezleri gibi boyundaki et bezlerinde iltihaplanma
  12. İştah kaybı
  13. Genel rahatsızlık hali (keyifsizlik)
  14. Kas ağrıları
  15. Dilde kırmızı, pütürlü döküntüler (kırmızı lekeli dil olarak bilinir)
  16. Bu başlangıç belirtilerinden sonra, cilt soyulmaya başlar

Kızıl Hastalığının Sebepleri Nelerdir?

Kızıl hastalığı burun ve boğazı etkileyen A grubu streptekok bakterilerinin sebep olduğu bakteriyel enfeksiyondur. Kızıl hastalığı streptokok boğaz ağrısına sebep olanla aynı bakterinin sebep olduğu bulaşıcı bir enfeksiyondur. Kızıl hastalığı oldukça bulaşıcıdır ve hasta kişiyle temas kurulması yoluyla geçer. Bulaştırma mukus damlalarına ya da hasta kişinin tükürüğüne maruz kalınarak ortaya çıkabilir. Hava yoluyla ya da yanlışlıkla temas kurmaktan oluşabilir. Hasta kişiye temas ettikten sonra ağzınıza, gözlerinize ve burnunuza dokunmaktan kaçının ve ellerinizi iyice yıkayın.

Kızıl Hastalığı Nasıl Bulaşır?

Bakteri hasta kişinin burnunda ya da boğazında bulunur ve diğer insanlara şu şekilde bulaşabilir:

  1. Öksürme ya da hapşırma  
  2. Aynı havlu, kap, diş fırçasını paylaşmak ya da hasta kişiyle cilt temasında bulunmak
  3. Hasta kişiyle doğrudan temas
  4. Enfekte yüzeylerle doğrudan temas

Kızıl Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Doktorunuz fiziksel muayeneye bağlı olarak teşhis koyacaktır. Kızıl hastalığı deri döküntüleri belirgindir ve doktor tarafından kolaylıkla teşhis edilebilir. Ek olarak, doktor teşhis koymak için boğaz sürüntüsü talep edebilir. Hızlı bir test gerçekleştirilebilir.

Kızıl Hastalığının Tedavisi Nedir?

Kızıl hastalığının tedavisi streptokok boğaz ağrısının tedavisiyle aynıdır. Doktor enfeksiyonu tedavi etmek için uygun antibiyotikler yazar. Tedavi edilmemiş streptokok ya da kızıl hastalığı kalp, böbrek ve karaciğeri içeren birçok ciddi soruna yol açabilir.

Kızıl Hastalığı Ve Kızıl Hastalığı Kaşıntısı Bitkisel Tedavisi

Zerdeçal

Zerdeçal antioksidan, antibakteriyel ve iltihap karşıtı özellikler barındırır, yani kızıl hastalığının  belirtilerini etkili ve hızlı bir şekilde rahatlatmaya yardım edebilir. Bu doğal bileşen için yalnızca bir bardak ılık süt ve bir çay kaşığı zerdeçala ihtiyacınız var. Tatlandırmak için biraz şeker de kullanabilirsiniz. Enfeksiyondan kurtulması için çocuğunuza bu sütten günde 2 kez içirin.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı streptokoku bakterisini kökünden yok etmeye yardım edecek ve vücudu hızlı ve etkili bir şekilde güçlendirecek iltihap karşıtı, virüs önleyici ve mantar önleyici özellikler bulundurur. Çocuğunuzun günde 2 kez 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı tüketmesini sağlayın. Hindistan cevizi yağını iltihaplı cildin hızlı iyileşmesi için günde 3-4 kez döküntülerin üzerine de sürebilirsiniz. Ancak kullandığınız Hindistan cevizi yağı sıvı değil katı halde satılandan olmalıdır.

Aloe Vera Jeli

Aleo vera hasarlı cilt bölgesini iyileştirmeye yardım edebilecek antiseptik ve iltihap karşıtı özelliklere sahiptir. Bu bitkinin jelini döküntülerin üstüne nazikçe uygulayın ve 20-30 dakika bekletin. Daha sonra soğuk suyla durulayın.

ic1(1)

ic2(1)

ic3(1)