Köfteniz ne sönecek ne kuruyacak! Bu malzemeyi ekleyin köfteleriniz puf puf kabaracak. Hem görüntüsü hem lezzeti lokantalardaki köftelerle aynı. İşte puf puf kabaran köfte tarifi ve püf noktaları
Büyük küçük herkesin severek yediği köfteyi bir de bu tarifle deneyin. İçine maden suyu ya da soda yerine yumurtanın beyazını ekleyin. Köfteleriniz puf puf kabaracak ve lezzetine lezzet katacak.
Herkesin gönlünde taht kuran köfte severek yediğimiz yemeklerden biri. Ancak, köfte yaparken bazıları sönük veya kuru olabiliyor. İşte bu noktada, “sönmeyen puf puf köfte” yapmanın sırrı devreye giriyor. Peki, bu lezzetli köftelerin nasıl puf puf ve yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz? Cevap, köfte harcınıza ekleyeceğiniz bir malzemede gizli: yumurta beyazı.
Köfte harcın genelde kabarması için ya karbonat ya da soda kullanılıyor. Ama yumurta beyazıyla da bu işlemi yapabilirsiniz. Yumurta beyazı, köfte harcına eklendiğinde, köftelerin kabarmasını ve hafif bir doku kazanmasını sağlıyor.
500 gram yağlı kıyma
1 adet soğan
1-2 diş sarımsak
1 su bardağı ekmek içi veya galeta unu
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
Tuz, karabiber, kimyon gibi baharatlar
İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu
Önce geniş bir kaba 500 gram kıymayı, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, ekmek içini, yumurtayı ve baharatları dökün. Bu karışımı iyice yoğurun. Bu adımda köftelerin lezzetini artırmak için harcı en az 5-10 dakika yoğurmanız önemli.
Başka bir kapta yumurtayı beyazından ayırarak beyazını çırpın. Yumurtanın beyazını iyice köpürürmesi için ya mikser ya da el çırpcısı Kullanın. Hava kabarcıkları oluşana kadar Bu işleme devam edin.
Çırpılmış yumurta beyazını köfte harcınıza ekleyin. Bu aşamada harcı nazikçe karıştırın, böylece hava kabarcıkları bozulmadan köfte harcına karışır.
Harcı küçük parçalar halinde alarak avuç içinde yuvarlayın ve köfte şekli verin. İsterseniz köfteleri daha ince yaparak dışının çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
Köfteleri önceden ısıtılmış bir tavada veya ızgarada pişirin. Pişirme sırasında köfteleri çok fazla karıştırmamaya dikkat edin, böylece kabarcıkların patlamasını önlemiş olursunuz.