Çocuk, kadın ve erkek alanında giyim satışı yapan LC Waikiki ‘home’ kategorisiyle de kısa süre önce satış yapmaya başladı. Peki son zamanların en çok tercih edilen mağazası LCW açılımı nedir, kime ait ve tarihi nedir? İşte detaylar.
LC Waikiki 1988 yılında kuruldu ve seneler içerisinde büyük gelişme gösterdi. Birkaç sene önce ise LCW Home bölümünü kuran marka son günlerde büyük bir boykotla karşı karşıya kaldı.
1988 yılında Fransız asıl üç ortak tarafından kurulan LCW toptan satış amacıyla kurulan bir markadır. İlk olarak Paris’te kurulan LCW t-şört ve sweatshirt üretimi ile öne çıkmıştır.
Zamanla hissedarlardan biri şirketten ayrılmış ve LCW tek yöneticiyle yolculuğuna devam etmiştir. George Amouyal’a uzun zaman tek başına şirketi yönetmiş ve büyütmüştür.
Ancak LCW’nın Türkiye lisansörü olan Tema Tekstil 1997 yılında LCW’nın tüm dünyadaki hakkını satın almıştır. Böylece Fransa’da kurulan ve dünyaya açılan LCW Türk şirkete geçmiş ve Türk markası olarak devam etmiştir.
Markanın tüm haklarının satın alınmasının ardından Taha Grubuna ait Tema Tekstil’in ismi “LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri” olarak değiştirilmiştir. Gruba ait yüzde 7 hisse ise LC Waikiki’nin tüm isim haklarının satın alındığı George Amouyal’a devredilmiştir.
Marka ismi devrinden sonra Fransız asıllı George Amouyal, her ne kadar LC Waikiki yönetiminde aktif olarak görev almasa da halen şirketin yaklaşık yüzde 7 hissesini elinde bulundurmaktadır.
1988 yılında kurulan Taha Grup Paris’te doğan markayı İstanbul’da büyütmüş ve 1997 yılında satın aldığı markayı bugünkü seviyesine ulaştırmıştır.
LCW adıyla tüm Türkiye’de hizmet veren mağaza büyük bir kitleye ait. Çocuk, bebek, kadın, erkek alanında tasarım kıyafetler satan markanın ismi de çok merak ediliyor.
Kelime anlamı olarak ‘Les Copains’ Fransızca ‘arkadaşlar’ anlamına gelmektedir. Buna ek olarak ünlü Waikiki Plajı’nın adını da ekleyerek ‘Les Copains Waikiki’ adını almıştır.
Türkçe anlamı ise ‘Waikiki Arkadaşları’.
LCW şimdilerde Avrupa’da en başarılı üç giyim markasından biridir. ‘İyi giyinmek herkesin hakkı’ ilkesiyle hizmet veren marka uygun fiyata kaliteli ürün hizmeti verdiğini belirtiyor.
2023 yılı sonu itibariyle 55 bin istihdam ve 1200’den fazla mağaza sayısına sahiptir.
Son günlerde büyük bir tepki çeken marka boykotla karşı karşıya. Müşterilerin çoğunluğu Araplardan oluştuğu için tabelalara Türkçe isimlerin yanına Arapça yazılar da asıldı. ‘Türkiye’nin resmi dili Türkçedir’ diyen müşteriler LCW markasını boykot etmeye başladı.
LCW mağazasının müşterilerinde Arap müşterilerin yoğunluğu Arapça tabelaların asılmasına neden oldu.