Limon Yemenin Kadınlara Ve Erkeklere Zararları Kansızlık Yaparmı?

26 Haziran 2018
0 Yorum
limon yemenin kadinlara ve erkeklere zararlari kansizlik yaparmi

C vitamini deposu olarak bildiğimiz limonun birçok faydasının yanında, bazı zararlarıda vardır. bu yazımızda limonun zararlarından bahsedeceğiz

C vitamini deposu olarak bildiğimiz limonun birçok faydasının yanında, bazı zararlarıda vardır. Bu yazımızda limonun zararlarından bahsedeceğiz

Mide Yanmasına Sebep Olabilir

Çok fazla limon suyu tüketmek ve çok fazla limon yemek midedeki asitlik derecesini arttırarak mide yanması ve reflü riskini arttırabilir. Eğer önceden bu tarz problemler yaşadıysanız, limon suyu bu problemleri daha da tetikleyebilir. Bir de hiperasidite probleminiz varsa limon tüketimini sınırlandırmalısınız.

Mide Ülserine Sebep Olabilir

Limonun asidik doğası mide duvarında yanmaya ve ülseri azdırmaya sebep olabilir. Ülser iyileşmeyecek ve içten kanamaya sebep olacaktır. Bu durumda da yoğun ağrı ve diğer sorunlara da yol açacaktır. Ülser problemi çeken insanların limon suyu tüketiminden kaçınmaları gerekmektedir. 

Reflü ve Mide Ülseri Riskini Arttırabilir

Limonun yüksek asidik doğası sebebiyle fazla tüketilmesi halinde; kusma, bulantı ve mide yanması gibi çeşitli hastalıklara sebep olabilmektedir. Limonun içinde bulunan asitler özofagus ve mide zarını bile parçalayabilir, ülser ve Gastroözofageal Reflü Hastalığı  riskini artırabilir.

Çok Fazla Limon Tüketmek Sindirim Problemlerine Yol Açabilir

Limon; kolesterol seviyesinin düzenlenmesi, kabızlıktan kurtulma, sindirim sağlığının korunması, kan şekeri seviyesinin kontrol edilmesi, vb. gibi birçok fayda sağlayan diyet lifleri içermektedir. Ancak,her şeyde olduğu gibi çok fazla lif de sağlık için iyi değildir. Çok fazla limon suyu tüketmek veyahut çok fazla limon tüketmek de; kramp, ishal, emilim bozukluğu, kabızlık, bağırsak gazı vb. gibi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Böbrek ve Safrataşı Riskini Arttırabilir

Limon; ayrıca aşırı tüketildiğinde vücutta kristalize olabilen oksalat adı verilen bileşikler içerir. Bu kristalize oksalatlar, böbrek ve safra kesesi taş oluşumuna neden olabilir. Bunun sebebi ise vücuttaki kalsiyum emilimini engellemesidir.

Aşırı sıvı, tuz ve diğer atık ürünlerin giderilmesinde yardımcı oldukları için normal miktarda limon suyunun içilmesi böbreklerimiz için iyidir. Ancak, çok fazla limon suyu (veya limon) böbreklerimiz için kötüdür. Çünkü limon vücutta kristalleşen oksalatlar da yüksektir (fazla tüketildiğinde).

Çok fazla limon suyu içilmesi, bu oksalatların kristalleşme riskini artırabilir ve bu da böbrek ve safra kesesi taşı riskini artırır (çünkü vücudumuzda bulunan kalsiyumu emmesi için doğası gereği çok fazla içmemek için çok önemli bir sebeptir)

Diş Çürümesine Sebep Olabilir

Yüksek sitrik asit içeriği nedeniyle limon suyu; diş minesinin bozulmasına neden olabilir. Diş Çürüğü Araştırmaları Dergisinde 1996 yılında yayınlanan bir çalışmada, limon suyunun diş minesinde aşınmaya neden olduğu bulunmuştur. Bu dişlerde leke oluşumuna, diş dokusunun kaybına ve bazı durumlarda ise deliklere neden olmaktadır. Limon suyunun dişe zarar verme riskini azaltmak için limon suyu doğrudan içilmemeli, diğer yiyecek ve sıvılarla karıştırılmalıdır.

Limon; diş ve diş etleri için çok yararlı olan iyi bir C vitamini kaynağıdır. Bizi skurvyum riskinden korur (C vitaminin neden olduğu bir hastalıktır). Ancak, her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi limonun da fazlası zarardır.  Limon; doğasında oldukça asidiktir ve çok fazla tüketmek veya bir gün içinde çok fazla limon suyu içmek dişlere zarar verebilir, dişlerde aşınmaya sebep olabilir.

Hazımsızlık ve Mide Ağrısına Sebep Olabilir

Limon suyu, sindirim için çok faydalı olabilmektedir. Ancak çok fazla tüketildiğinde limonda bulunan asit; mideyi tahriş edip bulantı, karın ağrısı, kusma, reflü ve şişliğe sebep olabilir. Bu gibi durumlardan kaçınma için; limon suyunu su ile seyreltip yemeklerden sonra tüketmelisiniz.

Sürekli İdrara Çıkmaya ve Vücudun Susuz Kalmasına Sebep Olabilir

Limonda bulunan C vitamini idrar üretimi ve idrara çıkmayı arttır. Çok fazla limon suyu tüketmek çok sık idrara çıkmaya ve idrarın yüksek şiddette olmasına sebep olur. Bu durum da en sonunda da vücudun susuz kalmasına sebep olabilir.

Ciltte Solukluğa Sebep Olabilir

Limonun bir diğer önemli yan etki ise; ciltte soluklaştırma etkisidir. Eğer önceden limon suyunu uzun süre kullandıysanız, cilt renginizde soluklaşma gerçekleşebilir. Bu da ciltte bazı bölümlerin açık bazı bölümlerin de koyu olmasına sebep olabilir. Bu, limon suyu kullanımın azaltılmasıyla kolayca önlenebilir.

Kanda Çok Fazla Demir Birikimine Sebep Olabilir

C vitamini vücutta demir emilimini arttırır. Ancak çok fazla C vitamini kandaki demir oranını arttırabilir. Vücuttaki çok yüksek demir ise çok tehlikeli olabilir. Dahası; kandaki aşırı demir iç organlara zarar verebilir. Limon kansızlığa neden olmaz.

Migren Ağrısını Arttırabilir

Bu konuda az araştırma yapılmış olsa da uzmanlar turunçgillerin migreni tetiklediğine inanmaktadırlar. İşin aslı ise Delaware Biyoteknoloji enstitüsü tarafından migren hastaları için hazırlanan diyet listesinde limondan kaçınılması gerektiği bildirilmiştir.

Hamilelikte Limon Yemek Faydaları Zararları Hamilelikte Limon Yenir mi Tıklayınız

Göze Limon Sıkmak, Damlatmak Zararlı mıdır? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız

Limon Kabuğu Yenirmi? Limonun Kabuğunun Faydaları Ve Zararları Tıklayınız