Malatya Battalgazi’de kadınlar nakış kursuyla hem üretiyor hem sosyalleşiyor

17 Şubat 2025
0 Yorum
Battalgazi 2

Battalgazi Belediyesi’nin desteğiyle Yaygın Mahallesi’nde açılan dikiş nakış kursu, kadınların boş vakitlerini verimli şekilde değerlendirmesine imkân tanıyor. Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle yürütülen kursta, kadınlar hem yeni beceriler öğreniyor hem de sosyal bir ortamda üretime katılıyor.

Kursta eğitim alan kadınlardan Neslihan Sarı, bu tür kursların kendilerini geliştirme fırsatı sunduğunu belirterek, “Dikiş, iğne oyası, nakış ve kesim gibi farklı alanlarda hocamız sayesinde yeni şeyler öğreniyoruz. Şu an nakış eğitimine başladık. Bu kursu açmada emeği geçen Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’a teşekkür ediyorum. Köy kadınları için çok güzel bir faaliyet oldu” dedi.

BATTALGAZİ’DE KADINLAR NAKIŞ KURSUYLA SOSYALLEŞİYOR

Kursiyerlerin öğrendikleri becerilerini daha profesyonel seviyelere taşıyabilmesi için, satış stratejileri ve pazarlama teknikleri üzerine kısa süreli seminerler düzenlenebilir. Ayrıca, bu ürünlerin online satış platformlarında satılmasına yönelik eğitimler verilebilir.

Battalgazi 1


SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Kursiyerlerin ürettikleri ürünlerin, ihtiyaç sahiplerine veya sosyal sorumluluk projelerine bağışlanması teşvik edilebilir. Örneğin, el yapımı ürünlerin satışı ile elde edilen gelir, bölgede bir okul veya sağlık kuruluşuna bağışlanabilir.

KÖY EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYABİLİR

Dikiş nakış kursunun ürünlerinin köy ekonomisine katkı sağlama amacıyla, yöresel temalı ürünlerin tasarlanıp satılması teşvik edilebilir. Yöresel desenler ve motifler kullanılarak, geleneksel kültürle uyumlu ürünler tasarlanabilir.

Battalgazi 3


KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEME

Kursiyerlere, küçük işletme kurma ve yönetme üzerine rehberlik sağlanarak, girişimcilik becerileri de kazandırılabilir. Küçük ölçekli atölyeler kurmalarına yardımcı olunabilir.

KADIN KOOPERATİFLERİ KURMA

Kursiyerler arasında bir kooperatif kurularak, kadınların ortaklaşa üretim yapması ve ürünlerini birlikte pazarlamaları sağlanabilir. Bu şekilde, kadınların daha güçlü bir ekonomik bağımsızlık elde etmesi sağlanabilir.

Battalgazi 4


ZİHİNSEL SAĞLIK VE SOSYAL DESTEK

Kurslar sadece fiziksel becerileri geliştirmeye odaklanmak yerine, kadınların psikolojik sağlığını da göz önünde bulunduran etkinlikler düzenlenebilir. Bir araya gelerek sosyalleşme, empati kurma ve destek grupları oluşturma gibi zihinsel sağlık çalışmalarına da yer verilebilir.

DİJİTAL EĞİTİM PROGRAMLARI

Pandemi sonrası dönemde dijital eğitimlerin önemi arttı. Kursa katılamayan ya da uzak mesafedeki kadınlar için online eğitim programları düzenlenebilir. Bu, daha fazla kadının kursa katılımını sağlayabilir.