Osmanlı macunu olarak da bilinen mesir macununun faydaları saymakla bitmiyor.
Osmanlı macunu olarak da bilinen mesir macununun faydaları saymakla bitmiyor. Şifa kaynağı mesir macunu 41 çeşit baharat ve otların birleşimiyle elde edilir. Vücuda kuvvet, kalbe ferahlık veren mesir macunu doğal ağrı kesici özelliği sayesinde romatizmal ağrıları dindirir. Ayrıca afrodizyak etkisiyle hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel gücü arttırır.
Mesir Macunu Nedir?
Mesir macunu ilk olarak Osmanlı zamanında 1539 yılında Merkez Efendi tarafından yapılmıştır. Havlıcan, karanfil, hardal tohumu, anason gibi 41 adet çeşitli ot ve baharatların karışımı sonucu mesir macunu elde edilir.
Kanuni Sultan Süleyman Hazretlerinin validesi Ayşe Hafsa Sultan’ın hastalığına mesir macunu şifa olmuştur. Ayşe Hafsa Sultan rahatsızlandığı dönemde o zamanın başarılı hekimi Merkez Efendi mesir macunu ile tedavi etmiştir. Asırlardan günümüze kadar alternatif tıp tedavisinde kullanılan mesir macununun sağlığa birçok şifası vardır. Grip, nezle, soğuk algılığı gibi gribal hastalıklara karşı koruyucu etkisi olan mesir macunun cinsellik üzerine de faydası vardır.
Mesir Macunu Cinselliğe Faydaları
Mesir macunu içerisindeki otlar, baharatlar ve şeker sayesinde afrodizyak etkiye sahiptir. Mesir macunun içerisindeki karışımlar birleşince bol enerji vererek hem kadınlarda hem de erkeklerde cinsel gücü arttırır. Mesir macunu hormonları harekete geçirdiğinden cinsel isteği de arttırır.
Mesir Macunu Faydaları Nelerdir?
Mesir Macunu Yan Etkileri Nelerdir?
Mesir Macunu Yapımında Hangi Baharatlar Kullanılır?
Mesir macunun içerisinde çok fazla baharat ve ot bulunur. Mesir macununda kullanılan her bir baharat ve ot tek başına kullanıldığında bile çok faydalıdır;
Vanilya, udülkahır, zencefil, krem tartar, meyan balı, kebabiye, zulumba, eskir, darıfülfül, şamlı, kimyon, meyan balı, sarı halile, çam sakızı yeni bahar, tarçın, tarçın çiçeği, çivit, karanfil, kişniş, Hindistan cevizi, havlıcan, Hindistan çiçeği, şeker, karabiber, zerdeçal, anason, zafiran, kakule, limon tuzu, ravent portakal kabuğu, hardal, çöpçini, limon kabuğu, tiryak, günbalı, hıyarşembe, raziyane, tekemercini tohum, çörek otu.
Mesir Macunu Nasıl Yenir?
Doğal mesir macununu aktarlardan temin edebilirsiniz.
Mesir macununu kaşıklayarak yiyebilirsiniz. Kavanozlarda satılan mesir macunlarından günde 1-2 yemek kaşığı kadar tüketebilirsiniz. Tüketirken aşırıya kaçılmaması gerektiğini unutmayın.
Çubuk ile hazırlanmış şeklinde yiyebilirsiniz.
Mesir macununu, sıcak süt yahut sıcak su ile karıştırarak tüketebilirsiniz.
Çayınıza şeker katmak yerine mesir macunu katarak çayınızı içebilirsiniz.