Kilo vermeye çalışanlar kadar kilo almaya çalışan kişi sayısı da oldukça fazladır. Kilo verememek kadar kilo alamamak da bazen zorlayıcı olabilir.
Nasıl kilo alabilirim? diye düşünüyorsanız haberimizi okumaya devam edebilirsiniz…
Sağlıklı şekilde kilo almak isteyen kişiler günlük enerji gereksinimlerini karşılamak için besin tüketimlerini ve porsiyon miktarlarını artırırlar. Genellikle zayıf kişilerin iştahsız olmaları nedeniyle kilo vermek isteyenlere kıyasla planlamalarında daha fazla çaba sarf etmeleri gerekir. Bu yüzden kilo almak aslında kilo vermeye çalışmaktan daha zor bir süreci kapsar. Sağlıklı kilo almak için istenen ağırlık artışı 250-500 gram arasındadır.
Genellikle kilo vermek isteyenler tarafından yöntemler araştırılsa da belli bir kitle de nasıl kilo alabilirim diye araştırma yapıyor. Kilo vermekten daha zor kabul edilen kilo alma durumu zayıf kişiler için büyük bir problem haline geliyor.
Sağlıklı bir yaşam için zayıf olmak önerilse de çok zayıflık da sorunlara neden olabiliyor. Fazla iştahlı olan kilolu kişilerin yaşadığı sorun, zayıf kişilerde aksi şekilde hiç yemek yiyememe veya iştahsızlık olarak ortaya çıkmaktadır.
Dış görünüşünü beğenmeyen kişiler internette ‘nasıl kilo alabilirim?’ şeklinde araştırma yapmaktadır. Özgüven düşüklüğüne neden olan bu durum aslında yanlıştır. Önemli olan sağlıklı şekilde kilo almayı denemektir.
1- Günlük alınan kalori miktarı artırılmalı.
2- Yemek ve salatalardaki yağ miktarı artırılmalı.
3- Karbonhidrat alımınızı artırın.
4- Kuruyemiş tüketin.
5- Kahvaltınızda tahin-pekmez yiyin.
6- Yemeklerden önce su için.
7- Yiyeceklerinize baharat ve sos ekleyin.
8- Kahvaltıda meyve ağırlıklı beslenin.
– Kavrulmuş fındık yemek
– Tahin-pekmez ikilisini tüketmek
– Soslu makarna yemek
– Fıstık ezmesi yemek
– Tam yağlı beyaz peynir yemek
– Ayçekirdeği kabak çekirdeği gibi yağlı yemekler tüketmek
Sağlıklı şekilde kilo almak için şu tavsiyelere dikkat etmelisiniz:
– Sık sık beslenmeye özen gösterin.
– Yemekle beraber sıvı tüketmemeye dikkat edin.
– Çorba tercih etmeyin.
– Sağlıklı karbonhidratları tüketin.
– Protein alımınıza dikkat edin.
– Yağlı tohumlara beslenmenizde yer verin.
– Süt ve süt ürünleri tüketin.
– Yağlı Beslenirken Dikkat edin. Kilo alma uğruna doymuş yağlara yönelmeyin. Bu yağlar kolesterol ve kalp hastalıklarına neden olabilir.