KOSGEB çalışma hayatına girmek isteyen kadınların hayallerine destek oluyor. Çeşitli destek paketleri sunarak kolaylıklar sağlayan KOSGEB farklı fikirlerin hayata geçmesi için çalışıyor. Peki Kadın girişimcilerin KOSGEB desteği ile yapabileceği işler neler?
Ülke ekonomisine katkı sağlamak isteyen kadın girişimcilere yönelik destek paketleri hazırlayan KOSGEB özellikle COVID-19 salgınından sonra yeni iş fikirleri için umut oldu. İstatistiklere baktığımızda bu iş fikirlerinin 252 milyona ulaştığını görebiliriz.
Birçok alanda yüzlerce projeye destek olan KOSGEB kadınların iş hayatında daha çok var olmaları için çalışmalarını sürdürüyor. Kadın girişimcilerin yapabileceği işler neler? İşte kadın girişimcilere öneriler…
Sunumlarıyla göze hitap eden smoothieler sağlıklı beslenmek isteyenler tarafından ilgi görüyor. Kadın girişimcilerin yapabileceği işler arasında yer alan smoothie barı açmak sağlayacağı kazanç açısından da tercih ediliyor.
Sağlıklı aperatif olarak da sıkça tüketilen bu içecekler sosyal medyada da ilgi odağı haline geldi. Küçük bir stand oluşturarak satışının da mümkün olduğu smoothiler karlı iş kolları arasında yerini alıyor.
Tarımsal dronelar sağladıkları iş kolaylıkları ile karşımıza çıkıyor. İlaçlama ve tohumlama gibi işlemlerde yardımcı olan dronelar insansız hava aracı olarak biliniyor.
Kadın girişimcilerin yapabileceği işler arasında oldukça sık rastladığımız bir diğer iş kolu da nail art stüdyosu açmak. Sayısı her gün artış gösteren nail art stüdyoları özellikle kadınların ilgi odağı olmuş durumda. Yüksek kazanç sağlayacak nail art stüdyolarında eğitim almış kişilerle çalışmanız yararınıza olacaktır.
Özellikle Japonya’da tercih edilen kapsül oteller günübirlik konaklamalar için tasarlanıyor. Az maliyetle açılan kapsül oteller Türkiye’de ilk olarak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar terminalinde hizmete girdi.
Dünyada trend olan bir iş kolu olarak karşımıza çıkan dijital pazarlama ajansı size çok iyi bir kazanç sağlayabilir. Bu iş kolunda tüm faaliyetlerinizi sosyal medya, mobil uygulama gibi alanlarda sürdürebilirsiniz.
Eğitim alındığında çok iyi bir kariyer sağlayabilecek bu iş koluyla yurt dışına yönelik işler de yapabilirsiniz.
Maliyeti düşük kazancı yüksek işlerin başında gelen bowl restoranlar özellikle sağlıklı beslenen kişiler tarafından tercih ediliyor. Kelime anlamı kaseden gelen bu restoranların konseptleri de dikkat çekici olabiliyor.
Sağlıklı ve aynı zamanda lezzetli yemeklerin servis edildiği bu kaselerde farklı konseptler de mevcut. Bu konseptler arasında Veggie bowl, acai bowl gibi çeşitleri görmek mümkün.
Teknolojiyle iç içe olduğumuz bu dönemde dijital ürün satışları sıklıkla karşımıza çıkıyor. E kitaptan excel tablolarına kadar gördüğümüz her şey bir dijital ürün sayılıyor.
Aylık kazancının çok fazla olduğu esnaf kuryecilik 2023 iş fikirleri arasında başı çekiyor. Trendyol, Getir, Yemeksepeti, Hepsiburada gibi şirketlerin kuryerleri olmak için yapmanız gereken şey kendi şahıs şirketinizi açmaktan geçiyor.
Antika pazarları her zaman ilgimiz çekmiştir. Durumu iyi olan kullanmaya engeli olmayan ürünleri yenileyerek antika dükkanında iyi fiyatlara satabilirsiniz. Ürünü temin etmek de sorun yaşamayacağınızı düşünüyorsanız bu keyifli iş size göre olabilir.
Son zamanlarda popülerliğini koruyan yoga salonları güzel bir seçenek olabilir. Fiziksel ve ruhsal rahatlama için tercih edilen yoga salonları birçok insan tarafından tercih ediliyor.
SEO uzmanlığı home ofis şeklinde de yürütülebilecek iş kolu olarak karşımıza çıkıyor. Kadın girişimcilerin yapabileceği işler arasında ilk sıralarda yer alan SEO uzmanlığı için pek çok eğitim bulunuyor. Herhangi bir okuldan mezun olmadan da yapılabilecek SEO uzmanlığı sektörde yüksek kazançlar sağlıyor.
Kırıkkale’de lavanta tarlası kuran kadın girişimci Zübeyde Bozkurt ve eşi Mehmet Bozkurt emekli olduktan sonra köye yerleşti. 4 çocuk annesi kadın hem lavanta satışından hem fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçilerden kazanç sağlıyor. Emekli olduktan sonra eşiyle beraber Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesine bağlı Karaahmetli köyüne yerleşen Zübeyde Bozkurt ve eşi Mehmet Bozkurt devletten aldığı destekle lavanta yetiştiriyor.
13 dönümlük arazide hayat bulan lavantalar ekonomilerine katkı sağlıyor. Lavanta tarlasında hasat programına katılan Vali Mehmet Makas, Zübeyde Bozkurt ile birlikte lavanta biçimi yaptı.
Türk kadın girişimci Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı 28. Foodtech Vinaria Agra Fuarı’nda inovasyon ödülü kazandı. Samancı Doğal ve takviye edici gıda, tıbbi cihaz ve dermokozmetik ürünler geliştiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı etkinlikte sergilenen yenilikçi ürün jüri üyelerinin beğenisine sunuldu. Patentli ürünü hakkında bilgi veren Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı konuşmasında sözleşmeli arıcılık modeliyle ilgili de bilgi paylaştı. Bu modelin arıları koruma amacı olduğunu vurgulayan Samancı sürdürülebilir olmaya da dikkat çekti.