Gaziantep’te, 12 yıllık bankacılık mesleğini panikatak krizleri nedeniyle bırakmak zorunda kalan 3 çocuk annesi Esra Başak Yakar pes etmedi. Yakar, yatak odasında tek makineyle başladığı işinde siparişlere yetişemeyince atölye kurup patron oldu.
Bazen hayatımızda her şeyi arkamızda bırakıp beyaz bir sayfa açmamız gerekir. Ve bu yeni sayfadan herkese ders olacak bir hikaye çıkar. Gaziantepli 3 çocuk annesi Esra Başak Yakar’ın yaptığı gibi…
Panik atak hastası olduğu için 12 yıl çalıştığı işini bırakan Esra Yakar bir köşeye çekilip pes etmedi, yeniden başladı.
Görev yaptığı banka şubesinde 3 yıl önce panik atak krizi geçiren Esra Başak Yakar, artık bu sektörde çalışmamaya karar verdi. Önce tasarım yapmayı öğrenen 3 çocuk annesi kadın, bu ilgisini tekstille birleştirerek bir ilke imza attı.
İlk etapta evine kurduğu küçük baskı makinesiyle yaptığı özel tasarım kıyafetleri sattı. Talepleri karşılamakta güçlük çekince Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ile İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın ortaklığında kurulan Kadın Girişimci Destek Merkezine (KAGİDEM) müracaat etti ve destek aldı. Sonrası çorap söküğü gibi geldi. Kendi atölyesini kurdu.
Şimdi o kendi ayakları üzerinde duran bir iş kadını.
Bankacılığı bıraktıktan ne yapabileceği konusunda çok düşündüğünü anlatan Yakar, “Üretmeliyim, hem ekonomiye hem evime katkı sağlamalıyım hem de enerjik ve dinç olmalıyım. Çalıştıkça başarıyoruz, başardıkça mutlu oluyoruz” dedi.
Eğitim aldığı süreçte yaptığı tasarımları baskı haline getirme düşüncesine giren Yakar, şöyle konuştu:
“Depremden kısa süre önce baskı makinesi aldım. Evimde yer yoktu. Yatak odasına bilgisayarımı, baskı makinemi kurdum. Önce sosyal medya hesapları üzerinden satış yapmaya başladım. Sonrasında işler ilerledi, firmalara işçi kıyafeti olarak devam etti. İş büyüdükçe yatak odasında sıkışmaya başladım. Balkondu, salondu derken yolum KAGİDEM’le kesişti. Koordinatörümüz Nihal hanım, bana bir yer vereceğini söyleyince fuara gidip bu makineyi aldım. KAGİDEM bünyesinde olmak bana iş kapılarını daha da çok açtı. Burada daha büyük bir makine gören insanlar hem size güven duyuyor hem de işleri daha rahat halledebiliyorsunuz. Bu sayede kadın girişimci olarak ekonomiye daha fazla katkı sağlamaya başladım ve şu anda gördüğünüz gibi bir atölye sahibiyim.”
Kadınların merkezlerinde aldıkları eğitimlerle hem öz güvenlerini hem de motivasyonlarını atırdığını söyleyen KAGİDEM Koordinatörü Nihal Paker Sabak, Yakar’ın aldığı eğitimleri verimli bir şekilde kullandığını kaydetti.