“Pilates,; güç, denge, duruş, konsantrasyon, dayanıklılık ve zihinsel berraklık gibi dolaşım ve akciğer kapasitesi, hızlı iyileşme, stres konrolü ve kilo verme gibi sayısız faydası olan benzersiz bir spordur. ”
“Pilates,; güç, denge, duruş, konsantrasyon, dayanıklılık ve zihinsel berraklık gibi dolaşım ve akciğer kapasitesi, hızlı iyileşme, stres konrolü ve kilo verme gibi sayısız faydası olan benzersiz bir spordur. ”
Pilates; Joseph Pilates tarafından geliştirilen bir egzersiz türüdür. Bu egzersizler; vücudun kas gücü ve esneklik yoluyla dengeli gelişimini vurgulamaktadır. Bu egzersiz yalnızca vücudu değil zihinsel güce de odaklanmaktadır. Pilates, 20. yüzyılın başlarında jimnastikçi Joseph Pilates tarafından geliştirilen fiziksel bir fitness sisteminin adıdır. Bu spor sistemi, Joseph Pilates tarafından, I. Dünya Savaşı sırasında silahlı kuvvetlerde görev alan bireylerin rehabilitasyon programlarını iyileştirmesi için önerilmiştir. Joseph Pilates’e göre, bireyin fiziksel ve zihinsel sağlığı birbiriyle ilişkilidir. Bu sebeple; pilates fitness sistemi, kas hareketlerini zihinle kontrol etmeye odaklanır. Pilatesin birçok faydası vardır; kasları güçlendirme, esnekliği artırma, özellikle karın, kalçalar, bel ve bel çevresinin kuvvetini arttırmaya odaklanmaktadır.
Platesin Diğer Faydaları:
Kilo Vermeye Yardımcı Olur
Pilates, yağ yakma ve kilo kaybı ile doğrudan bağlantılıdır, bu yüzden hareketler geleneksel egzersizler kadar yoğun gözükmese de, metabolizmayı hızlandırabilir ve kilo vermeyle ilgilenenler için oldukça etkili olabilir. Pilates egzersiz seansınız bir saati 300 kalori yakılmış olur.
Duruşu Düzeltir
Eğer sırt, boyun, baş ve hatta mide ağrısından muzdaripseniz, muhtemelen duruşunuz etkilenecektir. Pilateste buna hizalanma denmektedir. Pilates yapmak, vücudunuzu korumak için kaslarınızın gerilmemesini sağlayarak duruşu geliştirir: vücut, ayak, kalça ve başı mümkün olan en iyi şekilde hizalanmasını sağlayarak, kas gerginliği ve ağrısını geçirecek şekilde planlanmıştır.
Kan Akışını Geliştirir
Pilates gibi fiziksel kondisyon egzersizi yapmak, aerobik egzersiz sırasında vücudunuza daha etkili bir oksijen dolaşımını ve toksinlerin daha kolay atılmasını sağlar.
Stresten Kurtulmaya Yardımcı Olur
Oksijen vücudun dostudur ve pilates doğru nefes almanızı sağlamak için nefesi daha verimli kullanmanıza yardımcı olur. Bu aynı zamanda stres seviyenizi azaltmanıza da yardımcı olabilir.
Konstantrasyon
Pilates; nefes ve vücut ile birlikte nasıl hareket ettiğine odaklanmanızı ister. Bu da çok fazla konsantrasyon gerektirir. Pilates egzersizlerini zihnen yapamazsınız. Tüm hareketler, eylemlerinize odaklanmanızı gerektirir; nefes ve duruş en çok vurgu yapılan iki bölgedir. Konsantre olma yeteneği, fiziksel uygunluk ve günlük yaşam için en yararlı becerilerden biridir. Seçtiğiniz meslekte başarılı olmak, vizyonunuzu geliştirmeye ve hedeflerinizi başarılı bir şekilde yürütmenize yardımcı olmak için konsantrasyon gereklidir. Pilates, konsantrasyonunuzu güçlendirir ve bu da hayatınızın her alanında fayda sağlar.
Zihinsel Gücü Arttırır
Pilates bilişsel işlev bozuklukları ve beyin dejeneratif hastalıklardan kaçınmak için harikadır. Bu spor ile bellek performansınızı, sinir ağı etkinliğinizi ve diğer bilişsel işlevlerinizi geliştirebilirsiniz. Tüm bu faydalardan dolayı, Pilates “düşünen adamın egzersizi” olarak da adlandırılır. Araştırmada, kadınların 10 hafta boyunca sürekli olarak plates yapan kadınların beyin gücünü arttırabileceği sonucuna varılmıştır.
Konstantrasyonu Geliştirir
Pilates hareketleri; vücudun bir bölümüne odaklanmak gerekir. Pilates, hem akademik hem de fiziksel performansınızı artıracak konsantrasyonu geliştirmenize yardımcı olabilir.
Kasları Güçlendirir
Pilatesteki kontrollü hareketler kan dolaşımını artırır ve vücudun kaslarını güçlendirir. Pilates ayrıca vücudu güçlendirmek ve atletik performansı artırmak için yardımcı olur.
Duruşu Düzeltir
Günümüzde televizyon ve bilgisayar karşısında yapışmış vaziyetteyiz, ki bu da duruş bozukluğumuzun en büyük etkenidir ki en başta sırt problemlerine yol açar. Düzenli plates yapan kişilerde duruş daha iyidir ve sakatlanmalara karşı daha az eğilimlidirler.
Yeni başlayanlar için evde yapılabilecek en kolay 9 pilates hareketi (Resimli anlatım) Tıklayınız