Kadınlar bazı nedenlerden ötürü, kimi zaman adet dönemini geciktirmek isterler. Adet dönemini geciktirmek için kullanılan birtakım ilaçlar vardır. Bu ilaçlar
Kadınlar bazı nedenlerden ötürü, kimi zaman adet dönemini geciktirmek isterler. Adet dönemini geciktirmek için kullanılan birtakım ilaçlar vardır. Bu ilaçlar kadınlar tarafından, acil durum olarak adlandırılan bazı vakitlerde kullanılır ve kullananlara sorarsanız bu ilaçlar, o acil durumlarda adeta bir kurtarıcıdır. Peki nedir o acil durumlar? Kimi kadın için tatile gitmek, kimi mahremiyle birlikte hac veya umre yapmak, kimi için yeni evli olmak ya da bir iş seyahatine çıkmak acil durum olarak adlandırılabilir.. İşte bu gibi sebeplerden dolayı bazı kadınlar adet geciktirici ilaçları veya adet geciktiren bitkileri tercih etmektedir. Adet geciktirici haplar progesteron içerir ve rahim iç tabakasını etkilemektedir. Yumurtlamaya herhangi bir engel oluşturmamakla beraber rahim iç tabakasına etki ederek kanamayı engelleyici bir işlev görür.
Adet Geciktirici Nasıl Kullanılır?
Beklenen sonucun alınabilmesi için adet gününden 3 veya 5 gün önce kullanılmaya başlanması tavsiye edilmektedir.
Önemli bir uyarı; Bu ilaçlar yüksek oranda progesteron hormonu içerir. Bu sebeple kullanmayı alışkanlık haline getirmemeli, aksi taktirde adet döngüsü bozulur ve ciddi olumsuz sonuçlarla karşı kaşıya kalınabilir.
Adet Geciktirici Haplar Bittikten Sonra Kaç Gün Sonra Adet Kanaması Yaşarım?
Maksimum iki gün sonra regl başlar.
Adet Geciktirici Haplar 1 Yıl İçerisinde Kaç Kez Kullanılır?
Bilindiği gibi hormon dengesini etkilemesi nedeniyle olabildiğince az kullanılması doktorlar tarafından tavsiye edilendir. İlla sayı bildirmek gerekirse 1 adet veya 2 adet, en fazla olarak da 3 adet kullanılması gerekir diyebiliriz.
Adet Geciktirici İlaçlar Kaç Yaşında Kişiler Tarafından Kullanılabilir?
Ergenliğe girmiş her birey doktor kontrolünde bu hapları kullanabilmektedir.
Adet Geciktirici Haplar Yararlı mı, Zararlı Mı?
Adet geciktirici hapları kullananların veya kullanmayı düşünüp de yararı ve zararı konusunda kesin bilgiye sahip olmayanların sorularını uzmanlar cevaplandırdı;
Genel olarak cevaplara bakacak olursak;
Önemli bir Uyarı: Karaciğer rahatsızlığı olanların ve pıhtılaşma bozukluğu bulunan bireylerin bu ilacı kullanmaları sakıncalıdır!
Adet Geciktirici Bitkiler
İlaçsız olarak regl dönemimi nasıl geciktirebilirim sorusuna cevap olacak nitelikte birkaç bitkisel çözüm önerisi yazmayı faydalı görüyoruz.
Toz Tarçın
Adet geciktirici özelliğinin olduğu, bilimsel kanıtlara dayandığından, en yaygın olan yöntem bu yöntemdir. Toz tarçın, adet kanama gününden 3-4 gün önce 2-3 çay kaşığı yenirse etkisi görülür. Hatta adet kanaması esnasında yenirse adet kanamasını keser. O denli etkilidir ki fazla tüketilirse fayda sağlamak yerine zarar verebilir. Aşırı ya da uzun vadeli tüketilmemesi önemle tavsiye edilir.
Maydanoz Çayı
Bir miktar su kaynatılır. Saplarıyla birlikte bir demet maydanoz bu suya atılır. Demlemeye bırakılır. Soğuduktan sonra günde 3 bardak tüketilebilir. Bu yöntemle 3-4 gün süreyle adet kanamasını erteleyebilirsiniz.
Zencefil
Bu tarifte zencefil ile civanperçemi bitkisi birlikte kullanılır. Bahsi geçen her iki bitki de adet geciktirici özelliğe sahiptir. Kaynayan suya bir miktar zencefil, bir miktar da civanperçemi atılır. 10-15 dakika demlemeye bırakılır ve sonra günde 2 bardak tüketilir. Bu kürü uygulamaya kanama başlamadan 1 hafta önce başlanırsa etkisini gösterecektir.
Biberiye
Biberiye yapraklarıyla yapılan kür şöyle: İki su bardağı kaynamış suya 1 yemek kaşığı biberiye yaprakları atılır ve demliğin ağzı kapatılarak demlemeye bırakılır. Sonra tüketilmeye hazırdır. Üç gün içerisinde iki fincandan çok tüketilmemelidir.
Böğürtlen Yaprağı
Demlenme usulü biberiye çayında olduğu gibidir. Kaynar suya bir tutam böğürtlen yaprağı atılıp demlenir ve günde üç fincan tüketilebilir.