Saç kremleri saç dökülmesi yapar mı? Saç kremlerinin zararı var mı?

15 Kasım 2024
0 Yorum
sac kremleri sac dokulmesi yapar mi sac kremlerinin zarari var mi

Özellikle de cansız ve kuru saçlara sahip olan kimselerin saçlarını nemlendirmek maksadıyla kullandıkları saç kremlerinin saça herhangi bir zararı olup olmadığı araştırılan konulardan biridir. Peki saç kremleri dökülme yapar mı? Saç kremi kullanmak saça zarar verir mi?

Devamlı kimyasal işlem gördüğü için katran gibi sertleşen ve yıpranan saçları sağlıklı bir hale dönüştürmek için birtakım bakım yöntemleri mevcuttur. Hem duştan çıktıktan sonra saçların daha çabuk açılıp taranması için hem de ipek gibi kaygan saçlara sahip olmak için saç kremlerinin işinizi kolaylaştıracağını düşünebilirsiniz. Bazen sadece bir krem bazense ikisi bir arada formu ile hem krem hem de şampuan olarak piyasaya sürülen ürünler için günümüzde ortaya atılan bazı iddialar mevcuttur.

32

Bu iddialardan birisi de saç kremlerinin dökülmeyi tetiklediği yönündedir. Peki banyodan sonra saç kremi kullanmak faydalı mı yoksa zararlı mı?

SAÇ KREMLERİ DÖKÜLMEYE NEDEN OLUR MU?

Hangi üründe olursa olsun bir ürünün olası zararlı etkilerinden korunmak için o ürünün ilk etapta kullanıma uygun haliyle bakımının gerçekleştirilmesi gerekir. Elbette ki, içerik bakımından yüksek miktarda kimyasal maddeye sahip olan saç kremleri, saç telleri üzerinde hasar oluşturarak saça faydadan çok zarar verir. Dolayısıyla da ister şampuan da olsun ister saç kreminde, saça herhangi bir olumsuz etkinin olmaması için kullanılacak ürünün doğal bileşenleri içerip kimyasalları bulundurmamasına dikkat edilmelidir.

r

Saç kremleri saç uçlarına değil de deriye sürüldüğünde ya da düzgün durulanamadığında yağlanma ve kepek oluşumuna sebep olabilir. Bu da saç foliküllerini tıkayacağı için direkt olmasa da dolaylı yoldan saç dökülmesini tetikleyebilir. Ürün saça doğru uygulandıysa ama saçın yapısı türünden krem uygun seçilmemişse bununda saçlarda dökülme riskini arttırabileceği unutulmamalıdır.

EV YAPIMI SAĞLIKLI SAÇ KREMİ TARİFİ

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı kakao yağı
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tatlı badem yağı
1 yemek kaşığı Hint yağı
1 yemek kaşığı jojoba yağı

YAPILIŞI:

Saç dökülmesi problemi yaşayan ve dokunduğunda kuru bİr hissiyat oluştuan saç tipinde saçlarınıza iyi gelecek olan mucizevi saç kremi için ilk önce kakao yağını benmari usulü eritin. Daha sonra erime işlemi sağlanınca diğer yağlarla beraber kasede güzelce karıştırın.

ff

Ortaya çıkan besleyici ve vitamin dolu saç kremini, her duşa girmeden önce saçlarınıza sürüp 15 dakika kadar bekletip karışımın iyice saçlarınıza geçmesini sağlayın. Düzenli olarak kullanıldığında kısa zamanlarda saçlarınızda parlak ve sağlıklı bir görünüm kazanacağını fark edeceksiniz.

EVDE PRATİK SAÇ KREMİ NASIL YAPILIR? HEM BESLEYİCİ HEM DE SAĞLIKLI!

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı katı Hindistan cevizi yağı
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı doğal elma sirkesi

HAZIRLANIŞI:

Kuru saçlarınıza çok iyi gelecek sağlıklı bakım kremi yapımı için yukarıda bahsedilen tüm malzemeleri derin bir kap içinde çatalla iyice karıştırın. Eğer Hindistan cevizi yağının kıvamı katı olursa uygulama halinde saça sürülmesi daha kolay olacağı unutulmamalıdır. Kıvamı göz kararı ayarlanabilir.

 SAÇ DÖKÜLMESİ HANGİ HASTALIĞIN HABERCİSİ? SAÇ DÖKÜLMESİ NEDENLERİ:

Kadınlara nazaran erkeklerde daha sık rastlanan saç dökülmesinin görülme nedeni kişiye bağlı olarak değişebilmektedir.  Örneğin; kadınlarda saç dökülmesi daha çok demir eksikliği (kansızlık) ya da tiroit gibi rahatsızlıklardan dolayı meydana gelebiliyor iken erkeklerde genetik faktörler, beslenme bozukluğu veya stres gibi başlıca sebeplerden kaynaklanabilir.

be26c8cb 52e5 487c 8a24 ec82bfbbe961

Kadınlarda, erkeklerde, çocuklarda hatta bebeklerde dahi her evrede görülebilen saç dökülmesi sorunu, eğer ciddi bir rahatsızlık haline gelmişse bu durum ilk olarak bir dermatolog veya saç ve saç derisi uzmanının gözünden değerlendirilmelidir.

AVUÇ DOLUSU SAÇ DÖKÜLMESİ;

-Tiroid rahatsızlıklar,
-Böbrek üstü bezi rahatsızlıklar,
-Romatizmal rahatsızlıklar,
-Hormonal rahatsızlıklar,
-İnsülin direnci,
-Diyabet ve kansızlık gibi rahatsızlıkların habercisi olabilir.