Sarı halile bitkisinin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. Her derde deva olan sarı halile bitkisinin faydalarını sizin için araştırdık. İşte sarı halile bitkisinin faydaları…
Daha önce sarı halile adında bir bitki duymuş muydunuz? Günümüzde az bilinen, bilen kişilerinde çok kullanmadığı bu şifalı bitkinin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. Her derde deva olan sarı halile bitkisi, cennet iksiri olarak da biliniyor.
Cennet ağaçlarının bir ürünü olduğu söylenen sarı halile bitkisi, her derde deva oluşuyla cennet iksiri olarak da adlandırılıyor. Daha çok Doğu Asya ülkelerinde yetiştirilen bu bitki, Orta Doğu’dan Uzakdoğu ülkelerine kadar birçok yerde tüketiliyor.
Bitkilerin en şifalısı olarak bilinen bu bitki, Doğu Hindistan, Malezya gibi Doğu Asya ülkelerinde yaygın olarak yetiştiriliyor. Latince adı Terminalia olan sarı halile bitkisi tarihin eski çağlarından beri bilinen ve kullanılan bir şifa kaynağı olarak karşımıza çıkıyor.
Çok eski çağlardan beridir faydaları denenen bu bitki neredeyse her derde deva oluyor. Hatta öyle ki sarı halile bitkisi çok ünlü tıpçılar tarafından bile tavsiye ediliyor.
Saymakla bitiremeyeceğimiz sarı halilenin faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız. Her derde şifa kaynağı olan sarı halilenin faydalarına gelin birlikte bakalım.
Sarı halile, mide fonksiyonlarını destekleyerek sindirim sisteminizi atık maddelerden arındırır. Midenin iç yüzeyini korur ve sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur. Bununla birlikte karında asit birikmesine karşı fayda sağlar. Aynı zamanda bağırsak gazlarının da rahatlamasına fayda sağlar.
İnsan psikoloji üzerinde olumlu etkileri vardır. Kişinin davranışlarını güzelleştirerek yumuşak huylu olmasını sağlar. Bunun yanında duyu organları olan zihin ve hafıza merkezini güçlendirir. Baş ağrılarına da fayda sağlar.
Hemoroit hastalığının tedavisinde birebir fayda sağlar. Aynı zamanda safra kesesinin fonksiyonlarına oldukça faydalıdır.
Her türlü cilt sorunlarına, hastalıklarına karşı etkilidir. Cilt sağlığını destekler ve cildi güzelleştirir. Vücutta çıkan sivilce, çıban ve yaralara karşı oldukça etkilidir. Bunun yanında cildin yaşlanmasını geciktirerek cildin gençleşmesini sağlar.
Bağışıklığı güçlendirici etkisi vardır. Nefes darlığı, astım vb. hastalıklara şifa olur ve balgam söktürücü özelliği vardır.
Özelliklede Alzheimer hastalığının tedavisinde sıkça kullanılan sarı halile bitkisi, beyin fonksiyonlarını geliştirerek Alzheimere karşı beyni korur. Beden ve zihin yorgunluğuna güç vererek hafızayı güçlendirir.
Sarı halile göz sağlığı üzerinde de oldukça etkilidir. Gözün görme kabiliyetini artırarak görme duyusunu güçlendirir.
Strese bağlı kalp çarpıntıların giderilmesinde çok etkilidir. Oluşabilecek herhangi bir kalp çarpıntısını geçirir ve rahatlatır. Böylece kalp çarpıntılarının hafiflemesine yardımcı olur.
Vücutta biriken atık maddelerin dışarıya atılmasını sağlayarak hücrelerin yenilenmesini sağlar ve vücudu temizler.
Üzüntü, stres gibi durumlara bağlı baş ağrılarının giderilmesinde oldukça etkilidir.
Kalpteki kan dolaşımı ve beslenmesini düzenler.
Ağız ve diş sağlığı üzerinde gözle görülebilir etkileri vardır.
Sarı halilenin farklı kullanım alanları vardır. Sağlığımız üzerinde birçok faydası bulunan sarı halileyi nasıl kullanmanız gerektiğini sizin için araştırdık. İşte sarı halilenin kullanım alanları…
Öncelikle sarı halileyi ağızınızda yavaş yavaş emebiliyorsanız mutlaka bunu yapmalısınız. Her gün günde bir defa sarı halileyi ağızınızda emerek erittiğinizde ve eriyen küçük parçayı yuttuğunuzda ne kadar çok şifa göreceğinizi fark edeceksiniz.
Hemoroit hastalığı olanlar özellikle bu karışımı mutlaka denemeli. 100 gram kırılmış sarı halile, 100 gram kırılmış ardıç tohumu ve 2 su bardağı hakiki zeytinyağını güzelce karıştırın. Sabah ve akşam olacak şekilde rahatsızlığın olduğu noktaya sürün ve sürdükten sonra mutlaka sıcak bir yere oturun. Düzenli olarak bu formülü uyguladığınızda etkisini göreceksiniz.
Sarı halileyi macun yaparak da tüketebilirsiniz. Bunun için; 50 gram sarı halile, 50 gram zencefil, 50 gram dar-ül fülfül, 20 gram karanfil, 250 gram çiğ badem toz haline getirilerek 1 kilo organik bal ile karıştırılır. Hazırlanan karışım günde bir defa olacak şekilde yemeklerden sonra tüketilir.
Bunların yanında sarı halile bitkisinin çayını da demleyebilirsiniz. Sarı halile çayı için; 1 bardak kaynar suya 5 gram kırık halile bitkisini koyun. 15-20 dakika kadar demlemeye bırakın. Hazırladığınız bu çayı günde 2-3 bardak kadar tüketebilirsiniz.
Deneyecek olan herkese şifa olsun.