Mısır haşlarken kuru kalıyor ve dişlerinizi rahatsız ediyorsa işte çözümü. Bu tüyolar sayesinde haşlama mısır tıpkı seyyar satıcıların yaptığı gibi oluyor
Haşlanmış mısır, seyyar satıcıların büyük bir maharetle yaptığı ve çoğu kişinin severek yediği besin değeri yüksek bir yiyecektir. Fakat evde de mısır haşlamak oldukça pratik ve basittir. Sadece lezzetli mısır haşlamak için bazı inceliklere dikkat etmeniz gerekiyor.
Şimdi bu yazımızda söyleyeceğimiz püf noktaları uygulayarak, evinizde lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilir ve tüm misafirlerinize sunabilirsiniz.
Yemek.com’da paylaşılan içeriğe göre, Haşlama mısır yapmak için mümkünse koçanlı mısırları tercih edin. Pişirme sırasında o koçanlara ihtiyacımız olacak. Birazdan bahsedeceğimiz haşlama yöntemi düdüklü tencere için de geçerli olacak. Tencerenize göre sürenizi ayarlamayı ihmal etmeyin.
Mısırlarınızı seçtikten sonra mısırlarınızı koçanlarından ayırın ve güzelce yıkayın. Bir tencerenin tabanına koçanları yerleştirin. Üzerine orta sıcaklıkta bir suyu ilave edin. Ocağın üzerine alın. 3-4 dakika koçanlarla beraber kaynadıktan sonra mısırları atın ve orta ateşte haşlanmaya bırakın.
Kişi sayısınca süt mısır
Mısırları geçecek kadar kaynamış sıcak su
1 tatlı kaşığı şeker
Mısırların kabuklarını soyuyoruz yapışan püsküllerini ayırıyoruz.
Düdüklü tencerenin ebatına göre mısırları tüm yada bir kaç parçaya ayırıp tencereye yerleştiriyoruz aralarına soyduğumuz mısır kabuklarını yerleştiriyoruz.
Üzerine mısırların üzerini bir parmak geçecek kadar kaynayan suyu ilave edip şekerini de attıktan sonra düdüklünün kapağını kapatıyoruz.
Düdüklü fıslamaya başladıktan 15-20 dakika sonra altını kapatıp on dakika tencerenin kapağını açmadan dinlendiriyoruz.
Sonrasında mısırlar servise hazır hale geliyor.
Notlar: eğer gerçek süt mısırsa bu sürede pişmiş oluyor.
Normal tencerede bile önce kaynamış suyu koyup sonra mısırları atarsak maksimum 25 dakika da süt mısırlar pişmiş olur.
Eğer bu sürede pişmemiş ise aldığımız mısırlar kartlaşmış demektir.
Yeniden düdüklüyü ocağa alıp 15-20 dakika kadar pişiriyoruz
Haşlanmış mısırın piştiğini anlamak için mısırın tanelerinin rengine ve yumuşaklığına bakılabilir. Pişen mısırın taneleri canlı ve parlak bir sarı renge dönüşür. Ayrıca, bir çatal veya bıçak kullanarak bir taneyi hafifçe ezdiğinizde kolayca eziliyorsa ve içi yumuşaksa mısır pişmiş demektir. Ayrıca, taze ve hoş bir aroma yayılması da mısırın piştiğinin bir göstergesidir.
Ortalama olarak, mısırın haşlanma süresi 15-20 dakika arasındadır, ancak taze mısır genellikle daha kısa sürede pişer.