İlk defa reçel yapanlar ya da tekrar yaptığında aynı kıvamı asla tutturamayanlar dikkat! Sizin için sulu olan reçel nasıl koyulaştırılır, reçel sulu olursa ne yapılır anlatacağız. Böylece kavanoz kavanoz kahvaltılıklarınızı hazırlayarak aile üyelerinizi sevindirebileceksiniz. Kıvamı tutmayan reçel için çözüm önerileri bu içeriğimizde…
Evlerde en çok tüketilen kahvaltılıklardan biri reçeldir. Üstelik çilek, vişne, ayva, incir, portakal reçeli olmak üzere pek çok çeşit meyveden reçel yapmak mümkün. Reçeli güzel olan bir meyveyi seçerek leziz bir ekmek üstü yiyecek hazırlayabilirsiniz. Böylece kahvaltı sofralarınıza tat katarak keyifli bir öğün vakti geçirebilirsiniz. Ancak kıvamı tutmayan reçel nasıl koyulaştırılır bilmeniz gerekiyor.
Reçel yapmak her zaman çok kolay bir iş değil. Bazı teknikleri bilmek reçel yaparken kurtarıcı olacaktır. Leziz, tam kıvamında ve içinizi baymayacak bir reçel yapmak için tüm püf noktaları bilmeli, daha sonra hazırlıklara başlamalısınız.
Bir reçel aşırı koyu olabileceği gibi kıvamı tutmayıp fazla sulu olabilir. Kısacası şeker ayarından kıvamına kadar dikkat edilmesi gereken çok fazla nokta var. Peki, sulu olan reçel nasıl koyulaştırılır? Anlatacağımız detaylar çok önemli. Gelin, anlatalım.
İç açıcı bir kahvaltı sofrası hazırlamak için reçelinizi eksik bırakmak istemiyor ama her seferinde kıvamından şikayetçi oluyorsanız, kıvamı tutmayan reçel koyulaştırma taktiğini bilmelisiniz. Bu taktik sayesinde sofranızı ev yapımı güvenilir bir reçel lezzetinden mahrum bırakmayacaksınız.
Eğer siz de reçel sulu olursa ne yapılır diye merak edenlerdenseniz, konuya açıklık getirelim:
Reçel koyulaştırma yöntemi tek bir uygulamayla sınırlı değil. Koyulaşmasını istediğiniz kıvam için birkaç farklı yöntemden bahsedeceğiz. Bu yöntemler uzun süre kaynatarak kıvam kazandırma, elma püresi ilave etme, portakal veya limon suyu ya da kabuğu ekleyerek kıvam artırma gibi basit yöntemlerdir.
Bu saydığımız yöntemlerle sulu olan reçel nasıl koyulaştırılır? İşte detaylar…
Reçelin kıvamı nasıl koyulaştırılır diye merak ediyorsanız öncelikle kaynama sürenizi uzatmanızın önemli bir yöntem olduğundan bahsedelim. Kıvam almayan reçel uzun süre boyunca kaynatıldığında koyulaşabilir. Ancak çok fazla kaynatmak şekerlenmesine neden olabilir.
Bir reçelin tam kıvamında olması için güneşte bekletmek de güvenilir yöntemlerden biridir. Böylece reçel, oda sıcaklığında beklerken almadığı kıvamı güneşin altında alabilir. Temiz bir bezin üzerine serilen reçeller, güneşin altında koyulaşana kadar bekletilir. Ancak reçellerinizi güneşin altında bekletme imkanınız yoksa çok koyu kalmış reçellerinizi bir fırın tepsisinin içerisine koyun. 100 derecede arada bir fırının kapağını açıp, reçeli karıştırarak kıvamının yoğunlaşmasını sağlayabilirsiniz.
Reçeliniz bir türlü koyulaşmıyor ve çok fazla sulu kalıyorsa en önemli püf noktalarından biri, içerisine elma püresi eklemektir. Pişerken elma püresini ekleyip pişirmeye devam ederseniz reçeliniz ağzınıza layık bir hale gelecektir. Elmanın reçeli koyulaştırmasındaki en önemli neden, pektin içermesidir. Pektin daha jölemsi bir kıvam elde etmek için idealdir.
Elma püresi eklemekle benzer etkileri gösterecek bu yöntem de reçel koyulaştırma yöntemi olarak kullanılabilir. Limon suyu ilave ederken kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Eğer limon veya portakal kabuğu ilave edecekseniz, koyulaştıktan sonra kabukları çıkarmanız gerekiyor.
Kıvamı tutmayan reçel nasıl koyulaştırılır diye merak edenler verdiğimiz bu taktikleri uygulayabilirler. Böylece enfes çilek, incir veya vişne reçelleri yaparak kahvaltı sofralarında mutluluğu yakalayabilirler. Mükemmel reçelleri evde yaparak sağlıklı olduklarından emin olmak isteyenler hemen mutfağa koştu bile… Afiyet olsun.
#vd-70#