Emzirme döneminizde sütünüz az geliyorsa yahut kesilmeye başladıysa bu durum stres, yetersiz beslenme, anne sütünü azaltan yiyeceklerin yenilmesi gibi…
Emzirme döneminizde sütünüz az geliyorsa yahut kesilmeye başladıysa bu durum stres, yetersiz beslenme, anne sütünü azaltan yiyeceklerin yenilmesi gibi pek çok nedenden kaynaklanabilir. Anne sütü yapan gıdaları tüketerek sütünüzü artırabilirsiniz. Özellikle syah üzüm, erik, kayısı,ayva kaynatıp kompostosunu içmek sütünüzü artırmakta önemli rol oynayacaktır.
Stres, üzüntü, depresyon anne sütünün birden kesilmesinin en önemli sorumlularındandır. Stres, hormonal dengeyi bozarak sütün azalmasına veya tamamen kesilmesine sebep olur. Spor yaparak, sevdiğiniz kişilerle zaman geçirerek, kendinize hobi edinip birşeylerle meşgul olarak stres seviyenizi düşürebilirsiniz.
Doğum kontrol hapları, normal laktasyon sürecini engelleyen östrojen hormonu içerir. Bu nedenle emzirirken doğum kontrol hapı kullanmanızı tavsiye etmeyiz.
Prezarvatif, spiral gibi alternatif korunma yöntemlerini deneyebilirsiniz.
Kalsiyum eksikliği sütün kesilmesine neden olan faktörlerdendir. Anne sütünün temel birleşim maddelerinden olan kalsiyum yeterli miktarda alınmazsa
hormonlarınız süt üretiminde sorun yaşar. En iyi kalsiyum kaynakları et, tavuk, yumurta, süt ve süt ürünleridir.
Emzirme süresine uzun zaman ara verme de anne sütünün kesilmesine neden olur.
Sütünüz az da gelse ortalama her 2 saatte bir bebeğiniz acıktıkça emzirin.
Geçirdiğiniz hastalık, enfeksiyon sonucu bebeğinizi bir süre emzirmediğinizde, sütünüz de önemli miktarda düşüş görülebilir.
Anne sütünde meydana gelen pıhtılaşma ve memede topaklanmaların oluşumuna mastit denir. Mastit yani meme dokusu iltihapı genellikle düzensiz emzirme sonucu meydana gelir. Mastit olduğunuz zaman anne sütü vermeyi bırakıp, doktorunuza danışmanızı öneririz.
Emzirirken tekrar hamile kalmanız hormonal dengeyi bozar ve sütünüz çabuk kuruyup, kesilir.
Kimyon Süt Yaparmı? Uzman Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız
Rezene Çayı Süt Yaparmı? Uzman Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız
Hurma, Kayısı, Kuru İncir Ve Çemen Otu Tohumu Süt Yaparmı? Tıklayınız
Kavun Anne Sütünü Artırırmı Ve Kavun Anne Sütünde Gaz Yaparmı? Tıklayınız
Karpuz Anne Sütünü Artırırmı Ve Karpuz Anne Sütüne Gaz Yaparmı? Tıklayınız
Isırgan Otu Çayı Süt Yaparmı? Uzman Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız
Dut Kurusu Süt Yaparmı? Uzman Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız