Üniversiteli genç kızlar 6 Şubat 2023 depreminin yaralarını iyilikle saracak!

Yaşar Üniversitesi Psikoloji ve Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerinin Adıyaman’daki depremzede çocuklara yönelik böyle bir sosyal sorumluluk projesi düzenlemesi, onların yaşadığı zorlukları hafifletmek ve moral kaynağı olmak adına büyük bir adım.

AW385444 01

Yaşar Üniversitesi Psikoloji ve Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerinin Adıyaman’daki depremzede çocuklara yönelik böyle bir sosyal sorumluluk projesi düzenlemesi, onların yaşadığı zorlukları hafifletmek ve moral kaynağı olmak adına büyük bir adım. Çocukların kendi hayal dünyalarını yansıtan figürleri boyayarak kişisel hediyeler hazırlamaları, hem duygusal hem de yaratıcı bir deneyim sunuyor.

ÜNİVERSİTELİ GENÇ KIZLAR 6 ŞUBAT 2023 DEPREMİNİN YARALARINI ELLERİYLE SARIYOR

Ayrıca, bu tür projeler sadece maddi destek değil, aynı zamanda çocukların psikolojik iyileşme süreçlerine de katkı sağlıyor. Deprem gibi travmatik olayların etkisinden çıkabilmek için, insanın kendisini güvende ve değerli hissetmesi çok önemli. Bu projeyle çocuklar hem kendilerini özel hissetmiş olacaklar hem de farklı bir yaratıcı süreç içinde kendilerini ifade etme şansı bulacaklar.

AW385444 03

Bu tür projelerde yer alan öğrencilerin de, bu deneyimle birlikte toplum bilinci kazanmaları ve dayanışmanın gücünü hissetmeleri çok kıymetli. Sosyal sorumluluk dersinin etkisiyle yapılan bu tür etkinlikler, toplumun her kesimi için pozitif bir etkiye yol açtı.

AW385444 04

Fatma Yaren Özkoçak, “Geçtiğimiz yıl Yaşar Üniversitesi Psikoloji Topluluğu olarak depremden etkilenen Hatay kentimizde bir kütüphane kurmuştuk. Orada edindiğimiz deneyimlerle dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu nedenle bu yıl yine deprem bölgesinde farklı bir kentte bir proje yapmak istedik. Bu yıl yaptığımız projede Çizgi Tasarım Topluluğu ile birlikte çalışmak çok güzeldi. Habitat Derneği Adıyaman Şubesi ile iletişime geçtik. Bölgede çocuklarla çalışmalar yürüten Tansu Çelik bize bu konuda destek oldu. Deprem bölgesinde yaşayan çocuklar için bir proje hayata geçirerek farkındalık yaratmak istedik. Konteynerde yaşayan 6-12 yaş aralığındaki 55 çocuğa onlar için tasarladığımız figürlerden oluşan kataloğu gönderdik. Çocukların katalogtan seçtikleri bu figürleri Yaşar Üniversitesi Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (YÜTAM) 3 boyutlu olarak ürettik. Bunları çocuklara göndereceğiz. Onlar da kendi belirledikleri figürleri istedikleri gibi renklendirerek kendi hediyelerini kendileri hazırlamış olacak. Aslında kendi hediyesinin tasarım sürecine katkı sağlamış olacak. Bu projeyi geliştirirken temel düşüncemiz çocukların aldıkları bu hediyelerle bağ kurmasını sağlamaktı” dedi.

AW385444 02